Hört & läst 13 maj

bokbranschen
Läst & hört i bokbranschen. Illustration: iStock.

🎧 Storyturkväxt. En snabbt växande marknad för Storytel är Turkiet. Förra året ökade konsumtionen av böcker i tjänsten med 112 %. Och under Q1-2021 lyssnades (och lästes) 4,25 miljoner timmar (jmf 8,6 miljoner helåret 2020. Turkiet har idag lika många internetanvändare som Tyskland. (The New Publishing Standard)

📙 ProffsOmslagVinner. Digitala distributören Findaway har i en ”turnering” låtit olika sätt att marknadsföra böcker tävla. Både sådant som är ”gratis” (förutom förlaget/författarens tid) och betalda insatser. I finalen: lanseringsteam vs proffsomslag. Vinnare: ett professionellt omslag. (Findaway Blog)

🏠 Hemarbetesdrabbade. De yngre i bokbranschen drabbas hårdast av det distansarbete som blivit följden av pandemin. De går miste om möjligheten att lära av äldre kollegor, sitta med på möten och lyssna eller nätverka med branschkollegor, menar agenten och författaren Sam Copeland. (The Bookseller)

📝 Pappershandlare. Elliott Investment Management (som äger Waterstones och Barnes & Noble) har köpt konkursade Paper Source i USA. 130 av kedjans 158 butiker ska återöppnas med papper och presentartiklar. James Daunt blir chef även för PS som har en grossistdel där han ser synergier med B&N. (Publishers Weekly)

Sölve Dahlgren

Sölve Dahlgren

Sölve Dahlgren är journalist sedan 30 år tillbaka och författare till mer än tio böcker. VD och chefredaktör för Boktugg.

solve@boktugg.se

Gör som ...

… och alla våra andra sponsorer som stöttar oss ekonomiskt. Vill ditt företag bli sponsor? Kontakta sales@boktugg.se för mer information. Privatpersoner och mindre företag som vill bidra swishar valfritt belopp till 123-483 18 71 (klicka här för QR-kod) eller med andra betalmedel.

Relaterade nyheter

Åttonde boken om Familjen Knyckertz

Nu släpps bok nr 8 i serien om Familjen Knyckertz. Den här berättelsen innehåller husdjurslängtan, en avliden släkting, en papegoja med inte helt rent mjöl i påsen,