ANNONS

bokbranschen
Läst & hört i bokbranschen. Illustration: iStock.

Hört & läst 13 maj

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på email

🎧 Storyturkväxt. En snabbt växande marknad för Storytel är Turkiet. Förra året ökade konsumtionen av böcker i tjänsten med 112 %. Och under Q1-2021 lyssnades (och lästes) 4,25 miljoner timmar (jmf 8,6 miljoner helåret 2020. Turkiet har idag lika många internetanvändare som Tyskland. (The New Publishing Standard)

📙 ProffsOmslagVinner. Digitala distributören Findaway har i en ”turnering” låtit olika sätt att marknadsföra böcker tävla. Både sådant som är ”gratis” (förutom förlaget/författarens tid) och betalda insatser. I finalen: lanseringsteam vs proffsomslag. Vinnare: ett professionellt omslag. (Findaway Blog)

🏠 Hemarbetesdrabbade. De yngre i bokbranschen drabbas hårdast av det distansarbete som blivit följden av pandemin. De går miste om möjligheten att lära av äldre kollegor, sitta med på möten och lyssna eller nätverka med branschkollegor, menar agenten och författaren Sam Copeland. (The Bookseller)

📝 Pappershandlare. Elliott Investment Management (som äger Waterstones och Barnes & Noble) har köpt konkursade Paper Source i USA. 130 av kedjans 158 butiker ska återöppnas med papper och presentartiklar. James Daunt blir chef även för PS som har en grossistdel där han ser synergier med B&N. (Publishers Weekly)

❤️ Tack för att du läste ända hit. Hoppas att läsupplevelsen var positiv. Som du märkte slapp du betalvägg. Om du har möjlighet får du jättegärna bli Supporter (1 kr/dag) och stötta Boktugg så kan vi fortsätta skriva om böcker och bokbranschen. Det går även att swisha en tjuga eller mer.
(Om du redan är Supporter – tack!)

Sölve Dahlgren

Sölve Dahlgren

Sölve Dahlgren är journalist sedan 25 år tillbaka och författare till nio böcker. VD och chefredaktör för Boktugg.

solve@boktugg.se

Lär dig bokbranschen på 5 minuter

Få vårt nyhetsbrev, måndag och fredag. Håll dig uppdaterad om trender och nyheter. Och få lite boktips. Gör som över 8000 andra.

Relaterade nyheter

SPONSRAT INNEHÅLL