ANNONS

Författaren K Arne Blom är död

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på email

Författaren Karl Arne Blom har avlidit, skriver Skånska Dagbladet. Blom föddes i Nässjö, men flyttade sedermera till Skåne och började sin yrkesbana som journalist på Sydsvenska Dagbladet.

1971 debuterade han med deckaren Någon borde sörja, en bok som utspelades i studentmiljö och filmatiserades av bland annat finsk tv. Han skrev även historiska skildringar, ofta om Skåne men även Halland och Blekinge. Han var enligt Skånska Dagbladet otroligt produktiv och gav ut en bok om året under 50 års tid.

K Arne Blom var en av författarna bakom serien ”Brottsplats Sverige” och pseudonymen Bo Lagevi. Han var också ledamot i Skånska Deckarsällskapet och Svenska Deckarakademin.

K Arne Blom avled efter en tids sjukdom och blev 75 år gammal.

❤️ Tack för att du läste ända hit. Hoppas att läsupplevelsen var positiv. Som du märkte slapp du betalvägg. Om du har möjlighet får du jättegärna bli Supporter (1 kr/dag) och stötta Boktugg så kan vi fortsätta skriva om böcker och bokbranschen. Det går även att swisha en tjuga eller mer.
(Om du redan är Supporter – tack!)

TT

TT

Om du frågar någon vem som är Sveriges mest trovärdiga nyhetsförmedlare är chansen stor att svaret blir "TT". Sedan 1921 har vi varit en oberoende aktör i Mediesverige med mottot snabbt, korrekt och trovärdigt. Vi gör andra bättre. Så presenterar sig TT på sin hemsida. Boktugg samarbetar med dem för att få tillgång till fler spännande nyheter och reportage än vi själva hinner med.

tt@boktugg.se

Lär dig bokbranschen på 5 minuter

Få vårt nyhetsbrev, måndag och fredag. Håll dig uppdaterad om trender och nyheter. Och få lite boktips. Gör som över 8000 andra.

Relaterade nyheter

SPONSRAT INNEHÅLL