ANNONS

Johan Rockström. Foto: Magnus Bergström/Pressbild.

Johan Rockström får Natur & Kulturs populärvetenskapliga pris 2021

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på email

Forskaren och författaren Johan Rockström tilldelas Natur & Kulturs populärvetenskapliga pris på 100 000 kr. Han får priset för sin starka röst i klimatfrågan.

Natur & Kultur är förutom ett bokförlag även en stiftelse som verkar för demokrati och bildning. Det populärvetenskapliga priset delas ut för femte året och ges till personer som på ett kreativt sätt sprider aktuell forskning till allmänheten. Förra året gick priset till Maja Hagerman.

Juryns motivering:
Johan Rockström tilldelas Natur & Kulturs populärvetenskapliga pris för sin starka röst i klimatfrågan, som rymmer djupa insikter från många forskningsområden och en förståelse av politikens och näringslivets roll, och som därtill ger frågorna en plats i en större berättelse om livet på jorden.

Johan Rockström är professor i jordsystemsvetenskap vid universitetet i Potsdam och professor i miljövetenskap vid Stockholms universitet. Han är chef för Potsdaminstitutet i Tyskland, ett av världens mest framstående forskningsinstitut för klimat- och hållbarhetsforskning. I Potsdam fortsätter han leda forskningen om planetära gränser och tvärvetenskapliga forskning om förvaltning av Jordens allmänningar, inom ett institut som utgör en stark plattform i sitt globala klimatarbete.

Han är även medförfattare till böckerna Big world, small planet : välfärd inom planetens gränser och Recept som förändrar världen.

Tips: I ett avsnitt av podden Kurage samtalar Johan Rockström med journalisten och forskningskommunikatören Eva Krutmeijer hoppfullt om natur, kultur och vägen framåt. Kurage #16 – Att tänka helheten.

❤️ Tack för att du läste ända hit. Hoppas att läsupplevelsen var positiv. Som du märkte slapp du betalvägg. Om du har möjlighet får du jättegärna bli Supporter (1 kr/dag) och stötta Boktugg så kan vi fortsätta skriva om böcker och bokbranschen. Det går även att swisha en tjuga eller mer.
(Om du redan är Supporter – tack!)

Sölve Dahlgren

Sölve Dahlgren

Sölve Dahlgren är journalist sedan 25 år tillbaka och författare till nio böcker. VD och chefredaktör för Boktugg.

solve@boktugg.se

Lär dig bokbranschen på 5 minuter

Få vårt nyhetsbrev, måndag och fredag. Håll dig uppdaterad om trender och nyheter. Och få lite boktips. Gör som över 8000 andra.

SPONSRAT INNEHÅLL