Ted Stenström skriver om adopterade koreaner i sin debutroman

Författaren Ted Stenström.
Författaren Ted Stenström. Foto: Andreas Svensson (Westphoto)

”Mitt intresse för litteratur vaknade inte förrän långt efter tjugo års ålder, i samband med teaterkurser. Innan dess avskydde jag böcker, särskilt romaner, eftersom jag hade svårt att leva mig in i dem. Som barn tänkte jag nog att det värsta jag skulle kunna göra som vuxen, förutom att läsa en bok, var att skriva en bok. Däremot har jag alltid burit med mig ett behov av konstnärligt skapande, och med yrkeserfarenhet som socionom bar jag mängder med material och fick idéer som kom till uttryck genom kreativt skrivande. 

Människor i utanförskap är ett angeläget tema i min debutroman och kommer förmodligen även att vara det i framtida skrivprojekt. Huvudkaraktärerna i min debutroman är adopterade koreaner, liksom jag själv. Att huvudkaraktärer i fiktiva berättelser är adoptivkoreaner är något jag själv, under min uppväxt, aldrig fick uppleva. Varken i litteratur, film eller teater. Nu har jag bidragit till att ändra på det vilket varit en stor drivkraft.”

Drömmegården

Drömmegården

En mörk decemberdag transporteras den adopterade koreanen Tom Olsson till Drömmegården, institutionen som ligger omsluten av norrländsk skog och tar emot landets svåraste missbrukare. Han möter där behandlingsassistenten David Rex som också är adopterad från Korea. Läs mer »

info@boktugg.se

Gör som ...

… och alla våra andra sponsorer som stöttar oss ekonomiskt. Vill ditt företag bli sponsor? Kontakta sales@boktugg.se för mer information. Privatpersoner och mindre företag som vill bidra swishar valfritt belopp till 123-483 18 71 (klicka här för QR-kod) eller med andra betalmedel.

SPONSRAT INNEHÅLL

SPONSRAT INNEHÅLL