ANNONS

David Sundin med ny bok i maj – debuten såld till 24 länder

David Sundin bok
Programledaren och författaren David Sundin. Foto: Stefan Tell.

Programledaren David Sundin har gjort succé med sin barnbok Boken som inte ville bli läst som nu sålts till 24 länder. Till våren kommer han med en ny bok: Bäst i test – 199 tester för hemmabruk

David Sundin barnboksdebut Boken som inte ville bli läst blev förra årets mest sålda barnbok i Sverige. Nu är rättigheterna redan sålda till ytterligare 24 marknader, inklusive USA, Storbritannien, Tyskland och Japan.

– Vi är helt golvade av det internationella mottagandet av Davids härligt uppfinningsrika och dråpliga bok. Att sluta treboksdealar för en barnboksdebutant på 20 marknader, och på så kort tid, känns helt fenomenalt. Det står klart att den känsla av gemenskap som Boken som inte ville bli läst ger värdesätts världen över i dessa svåra tider. Vi är hedrade att David gett oss förtroendet att ta ut dessa böcker i världen, säger Josephine Oxelheim, Davids litterära agent på Salomonsson Agency som hanterar utlandsrättigheterna för boken.

Författaren själv har fått en raketstart på sin författarkarriär.

ANNONS

– Det känns otroligt häftigt att den här boken ska ges ut i så många länder men vad som verkligen är häftigt, och som precis slog mig, är att så otroligt många barn i snudd på hela världen kommer att få så himla många roliga och minnesvärda stunder. Jag önskar att jag kunde räkna ut exakt hur många roliga stunder det kan tänkas handla om men tyvärr är det över min förmåga.., säger David Sundin.

Det svenska förlaget trodde förstås att det fanns potential i manuset men hade kanske inte förväntat sig det här genomslaget.

– Boken har blivit något av ett fenomen i Sverige. Som förläggare blir jag lycklig över att den här roliga, motspänstiga och fina boken som vi älskar har visat sig fungera över hela världen, säger Karin Lemon, förläggare på Bonnier Carlsen.

Tack för att du läste ända hit. Artikeln är inte riktigt slut. Men om du läser våra artiklar regelbundet får du gärna bli Supporter, stöd Boktugg med 1 kr/dag så kan vi fortsätta skriva om böcker och bokbranschen. Om du redan är Supporter, tack!

Debutboken följdes upp med Ljudboken som inte ville ta slut som kom ut i december 2020 och precis som titeln utlovar kommer den nästa vecka att få en uppföljare i Ljudboken som inte ville ta slut del 2 (31 mars). Senare under våren kommer del 3.

”Får boken som den vill fortsätter den med fler delar kommande säsonger, vi får se”, skriver förlaget i ett pressmeddelande.

David Sundin är för många känd som programledare i den populära tv-serien Bäst i test. I maj släpps helt logiskt Bäst i test – 199 tester för hemmabruk.

Lär dig mer om bokbranschen!


Över 7000 personer prenumererar redan på Boktuggs nyhetsbrev. Två gånger i veckan får du koll på nya trender, nya förlag, spännande författarskap och böcker. Bäst allt - det är helt kostnadsfritt. Missa inte nästa stora grej. Anmäl dig nu!

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på email
Dela på print
Sölve Dahlgren

Sölve Dahlgren

Sölve Dahlgren är journalist sedan 25 år tillbaka och författare till nio böcker. VD och chefredaktör för Boktugg.

solve@boktugg.se

SPONSRAT INNEHÅLL