ANNONS

Jenny Jägerfelds bok Comedy Queen blir film

Regissören Sanna Lenken med skådespelarna Sigrid Johnson, Oscar Töringe och Ellen Taure som kommer spela i långfilmen Comedy Queen. Foto: Johan Paulin

Barnboken Comedy Queen av Jenny Jägerfeld filmatiseras av produktionsbolaget FLX i regi av Sanna Lenken. Premiär våren 2022.

I maj 2021 startar inspelningen av Comedy Queen, en film baserad på Jenny Jägerfelds prisade roman med samma namn från 2018 som har belönats med Barnradions bokpris och nominerats till Augustpriset.

Regissören Sanna Lenken som just nu är aktuell med succéserien Tunna blå linjen långfilmsdebuterade med Min lilla syster (2015), för vilken hon Guldbaggenominerades för Bästa regi och Bästa manuskript, belönades med Kristallbjörnen vid filmfestivalen i Berlin och med Göteborgs Stora Filmpris. För manus står Linn Gottfridsson (Björnstad, I taket lyser stjärnorna). 

– Jag dras till den här typen av historier med en allvarlig botten men som är berättad med humor och värme. Det är en annorlunda överlevnadshistoria som berör och som ger tröst och hopp!, säger Sanna Lenken i ett pressmeddelande.

ANNONS

Huvudrollen Sasha spelas av Sigrid Johnson (Maria Wern, julkalendern Tusen år till julafton) och Sashas pappa Abbe av Oscar Töringe, aktuell som Magnus i Tunna blå linjen på SVT. Bästisen Märta spelas av långfilmsdebutanten Ellen Taure.

Filmen produceras av FLX som bland annat står bakom tv-serierna Solsidan, Kärlek & anarki, Bonusfamiljen, Netflix-serien Störst av allt och filmerna Se upp för Jönssonligan och Hundraåringen.

– Jag är så vansinnigt glad och hedrad att det ska bli film av Comedy Queen! Och extra glad att FLX, som jag känner så mycket förtroende inför, ska göra den. FLX har dessutom gjort ett fantastiskt arbete med castingen så det kommer att bli väldigt spännande att se hur Sasha, Abbe och Märta och dom andra pratar, går runt, känner stora känslor och i allmänhet bara beter sig på en filmduk, säger Jenny Jägerfeld i samma pressmeddelande.

Tack för att du läste ända hit. Artikeln är inte riktigt slut. Men om du läser våra artiklar regelbundet får du gärna bli Supporter, stöd Boktugg med 1 kr/dag så kan vi fortsätta skriva om böcker och bokbranschen. Om du redan är Supporter, tack!

Comedy Queen handlar om Sasha som precis ska fylla 13 år och drömmer om att bli ståuppkomiker. Hon vill få alla att skratta, särskilt pappa som gråter i duschen när han tror att ingen hör. Hemma påminner allt om mamma som inte längre lever och bakom ögonen bränner de livsfarliga tårarna. Men Sasha vägrar gråta. I hemlighet skriver hon en lista på allt hon måste göra för att överleva sorgen: raka av sig håret, sluta läsa böcker, tacka nej till världens gulligaste hundvalp och framförallt, bli en – Comedy Queen.  

Läs också: Intervju med Jenny Jägerfeld om boken Comedy Queen

Comedy queen

Comedy queen

  • Förlag: Rabén & Sjögren
  • Format: Kartonnage
  • Språk: Svenska
  • Utgiven: 2018-04-06
  • ISBN: 9789129706406
Lär dig mer om bokbranschen!


Över 7000 personer prenumererar redan på Boktuggs nyhetsbrev. Två gånger i veckan får du koll på nya trender, nya förlag, spännande författarskap och böcker. Bäst allt - det är helt kostnadsfritt. Missa inte nästa stora grej. Anmäl dig nu!

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på email
Dela på print
Anna von Friesen

Anna von Friesen

Anna von Friesen frilansar som journalist, redaktör, korrekturläsare och med andra redaktionella tjänster.

anna.von.friesen@boktugg.se

SPONSRAT INNEHÅLL