Regissören Sanna Lenken med skådespelarna Sigrid Johnson, Oscar Töringe och Ellen Taure som kommer spela i långfilmen Comedy Queen. Foto: Johan Paulin

Jenny Jägerfelds bok Comedy Queen blir film

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på email

Barnboken Comedy Queen av Jenny Jägerfeld filmatiseras av produktionsbolaget FLX i regi av Sanna Lenken. Premiär våren 2022.

I maj 2021 startar inspelningen av Comedy Queen, en film baserad på Jenny Jägerfelds prisade roman med samma namn från 2018 som har belönats med Barnradions bokpris och nominerats till Augustpriset.


ANNONS


Regissören Sanna Lenken som just nu är aktuell med succéserien Tunna blå linjen långfilmsdebuterade med Min lilla syster (2015), för vilken hon Guldbaggenominerades för Bästa regi och Bästa manuskript, belönades med Kristallbjörnen vid filmfestivalen i Berlin och med Göteborgs Stora Filmpris. För manus står Linn Gottfridsson (Björnstad, I taket lyser stjärnorna). 

– Jag dras till den här typen av historier med en allvarlig botten men som är berättad med humor och värme. Det är en annorlunda överlevnadshistoria som berör och som ger tröst och hopp!, säger Sanna Lenken i ett pressmeddelande.

ANNONS

Huvudrollen Sasha spelas av Sigrid Johnson (Maria Wern, julkalendern Tusen år till julafton) och Sashas pappa Abbe av Oscar Töringe, aktuell som Magnus i Tunna blå linjen på SVT. Bästisen Märta spelas av långfilmsdebutanten Ellen Taure.

Filmen produceras av FLX som bland annat står bakom tv-serierna Solsidan, Kärlek & anarki, Bonusfamiljen, Netflix-serien Störst av allt och filmerna Se upp för Jönssonligan och Hundraåringen.

– Jag är så vansinnigt glad och hedrad att det ska bli film av Comedy Queen! Och extra glad att FLX, som jag känner så mycket förtroende inför, ska göra den. FLX har dessutom gjort ett fantastiskt arbete med castingen så det kommer att bli väldigt spännande att se hur Sasha, Abbe och Märta och dom andra pratar, går runt, känner stora känslor och i allmänhet bara beter sig på en filmduk, säger Jenny Jägerfeld i samma pressmeddelande.

HJÄLP OSS: Bli en Boktugg Supporter idag. Stödprenumeration från 10 kr/mån

Comedy Queen handlar om Sasha som precis ska fylla 13 år och drömmer om att bli ståuppkomiker. Hon vill få alla att skratta, särskilt pappa som gråter i duschen när han tror att ingen hör. Hemma påminner allt om mamma som inte längre lever och bakom ögonen bränner de livsfarliga tårarna. Men Sasha vägrar gråta. I hemlighet skriver hon en lista på allt hon måste göra för att överleva sorgen: raka av sig håret, sluta läsa böcker, tacka nej till världens gulligaste hundvalp och framförallt, bli en – Comedy Queen.  

Läs också: Intervju med Jenny Jägerfeld om boken Comedy Queen

Comedy queen

Comedy queen

  • Förlag: Rabén & Sjögren
  • Format: Kartonnage
  • Språk: Svenska
  • Utgiven: 2018-04-06
  • ISBN: 9789129706406

❤️ Tack för att du läste ända hit. Hoppas att läsupplevelsen var bra. Som du märkte slapp du betalvägg. Mycket tack vare personer som du, som valt att bli Supporters. Dina och andras stöd gör det möjligt att fortsätta skriva om böcker och bokbranschen.  Stödprenumerera från 10 kr/mån eller swisha en tjuga (eller mer) till 123-483 18 71.
(Om du redan är Supporter – tack!)

❤️ Tack för att du läste ända hit. Hoppas att läsupplevelsen var bra. Som du märkte slapp du betalvägg. Mycket tack vare personer som du, som valt att bli Supporters. Dina och andras stöd gör det möjligt att fortsätta skriva om böcker och bokbranschen.  Stödprenumerera från 10 kr/mån eller swisha en tjuga (eller mer) till 123-483 18 71.
(Om du redan är Supporter – tack!)

Anna von Friesen

Anna von Friesen

Anna von Friesen frilansar som journalist, redaktör, korrekturläsare och med andra redaktionella tjänster.

anna.von.friesen@boktugg.se

Lär dig bokbranschen på 5 minuter

Få vårt nyhetsbrev, måndag och fredag. Håll dig uppdaterad om trender och nyheter. Och få lite boktips. Gör som över 8000 andra.

SPONSRAT INNEHÅLL

En psykologisk thriller i 1800-tals miljö av Thomas Svensson

Det är i mitten av seklet och läkekonsten söker nya vägar. August, en misslyckad student, och glädjeflickan Katarina lockas in i den karismatiske vattendoktorns försök med banbrytande behandlingar på kuranstalten. Snart är de fångar i hans grymma värld.

Thomas Svensson debuterade år 2020 med det historiska dramat Blodgärning. I Vattendoktorn återvänder han till miljöer inspirerade av 1800-talets berömda spänningsförfattare.

– Den omvälvande epoken ligger nära oss i tiden men är ändå så avlägsen att fantasin kan ges rejält utrymme, säger Thomas.

Vattendoktorn är en psykologiskt thriller om ondska och förlåtelse i ett samhälle där vissa läkare ansåg att vattnet och anden är de enda sanna läkemedlen.

– Den så kallade hydropatin lämpar sig väl som fond för den stämning jag velat skapa.

Thomas Svensson bor i Sundsvall med sin hustru Ulrika. Han har en karriär som statstjänsteman bakom sig, har också arbetat på reklambyrå och som krönikör. Nu är han musiker och författare på heltid.

(...) Läs hela artikeln »