Peter Birro släpper ny bok hösten 2022 – trettio år efter debutromanen

Peter Birro gör släpper en ny roman nästa år. Men debuterade gjorde han redan 1992. Arkivbild: Janerik Henriksson/ TT.

Efter framgångar som manusförfattare till filmer som ”Monica Z” och tv-serier som ”Upp till kamp” och ”Det nya landet” satsar Peter Birro på litteraturen. Hösten 2022 släpper han en ny roman, en barndomsskildring i förortsmiljö.

”Det är klart att det finns mycket av mig i den här berättelsen och det är definitivt det mest personliga jag skrivit. Men det är ingen självbiografi. Jag minns ju min barndom i förorten som en otroligt spännande plats, full av myter och legender, där det som var sant och det som var fantasi inte gick att skilja åt. Det spelade ingen roll heller. Allt var lika levande för oss. Det är så jag skrivit boken också”, säger han i ett uttalande till TT.

Boken, som ges ut av Bazar förlag, skildras i huvudsak genom en tioårig pojkes ögon och beskrivs som en berättelse om vänskap, familj, förlust och sociala utmaningar – men också om vuxenvärldens svek.

Birro beskriver det som att allt han har skrivit genom åren har lett fram till den djupt personliga historien. ”Den här romanen känns som början på ett nytt äventyr för mig”, konstaterar han.

Peter Birro debuterade redan på 1990-talet. På Hägglunds förlag gav han ut Under bordet : roman 1993. Två år senare kom Utan Nåd : Eller The Sound Of Speed : Roman på samma förlag.

Rättat: I en tidigare version av TT-texten förekom en felaktig uppgift om att detta var Peter Birros debut som författare, vilket korrigerades efter att Boktugg påpekat det.

TT

TT

Sveriges mest trovärdiga nyhetsförmedlare är är för många TT (Tidningarnas Telegrambyrå) som sedan 1921 varit en oberoende aktör i Mediesverige med mottot snabbt, korrekt och trovärdigt. Boktugg samarbetar med TT för att få tillgång till fler boknyheter och intervjuer än vi själva hinner med.

tt@boktugg.se

Gör som ...

… och alla våra andra sponsorer som stöttar oss ekonomiskt. Vill ditt företag bli sponsor? Kontakta sales@boktugg.se för mer information. Privatpersoner och mindre företag som vill bidra swishar valfritt belopp till 123-483 18 71 (klicka här för QR-kod) eller med andra betalmedel.

Relaterade nyheter

SPONSRAT INNEHÅLL

SPONSRAT INNEHÅLL