ANNONS

Peter Birro släpper ny bok hösten 2022 – trettio år efter debutromanen

Peter Birro gör släpper en ny roman nästa år. Men debuterade gjorde han redan 1992. Arkivbild: Janerik Henriksson/ TT.

Efter framgångar som manusförfattare till filmer som ”Monica Z” och tv-serier som ”Upp till kamp” och ”Det nya landet” satsar Peter Birro på litteraturen. Hösten 2022 släpper han en ny roman, en barndomsskildring i förortsmiljö.

”Det är klart att det finns mycket av mig i den här berättelsen och det är definitivt det mest personliga jag skrivit. Men det är ingen självbiografi. Jag minns ju min barndom i förorten som en otroligt spännande plats, full av myter och legender, där det som var sant och det som var fantasi inte gick att skilja åt. Det spelade ingen roll heller. Allt var lika levande för oss. Det är så jag skrivit boken också”, säger han i ett uttalande till TT.

Boken, som ges ut av Bazar förlag, skildras i huvudsak genom en tioårig pojkes ögon och beskrivs som en berättelse om vänskap, familj, förlust och sociala utmaningar – men också om vuxenvärldens svek.

Birro beskriver det som att allt han har skrivit genom åren har lett fram till den djupt personliga historien. ”Den här romanen känns som början på ett nytt äventyr för mig”, konstaterar han.

Peter Birro debuterade redan på 1990-talet. På Hägglunds förlag gav han ut Under bordet : roman 1993. Två år senare kom Utan Nåd : Eller The Sound Of Speed : Roman på samma förlag.

Rättat: I en tidigare version av TT-texten förekom en felaktig uppgift om att detta var Peter Birros debut som författare, vilket korrigerades efter att Boktugg påpekat det.

Lär dig mer om bokbranschen!


Över 7000 personer prenumererar redan på Boktuggs nyhetsbrev. Två gånger i veckan får du koll på nya trender, nya förlag, spännande författarskap och böcker. Bäst allt - det är helt kostnadsfritt. Missa inte nästa stora grej. Anmäl dig nu!

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på email
Dela på print
TT

TT

Om du frågar någon vem som är Sveriges mest trovärdiga nyhetsförmedlare är chansen stor att svaret blir "TT". Sedan 1921 har vi varit en oberoende aktör i Mediesverige med mottot snabbt, korrekt och trovärdigt. Vi gör andra bättre. Så presenterar sig TT på sin hemsida. Boktugg samarbetar med dem för att få tillgång till fler spännande nyheter och reportage än vi själva hinner med.

tt@boktugg.se

Relaterade nyheter

SPONSRAT INNEHÅLL