Byter förlag till The Book Affair: Annakarin Nyberg och Clara Lidström med ny barnboksserie

Författarna Annakarin Nyberg och Clara LIdström har bytt förlag till The Book Affair för sin nya barnbokserie. Foto: Pressbild.

Författarna Annakarin Nyberg och Clara Lidström väljer bokförlaget The Book Affair för Nu bakar vi, den första boken i en ny serie. De båda har tidigare gett ut åtta barnböcker på Rabén & Sjögren.

– Vi är enormt glada och stolta över att få välkomna dessa framgångsrika författare till The Book Affair. Annakarin och Clara är lysande stjärnor vad gäller affärsutveckling och digital innovation, samtidigt som de är meriterade pedagoger och oerhört skickliga esteter. De är en unik och oerhört stark duo, säger Alexandra Torstendahl, vd för The Book Affair, i ett pressmeddelande.

99 % av Boktugg är gratis att läsa. Regelbunden läsare? Stötta oss gärna genom att swisha ett bidrag.

Det nya bokprojektet startar med Nu bakar vi som släpps den 12 maj och är den första boken i en serie där de tar sin genomtänkta och prisbelönta pedagogik och utvecklar den för en ny generation av små bagare och kockar. Boken är illustrerad och formgiven av Frida Hammar.

Efter åtta barnböcker, som dessutom översatts till tolv språk, byter de alltså förlag. Och det är ingen tvekan om att det är de ekonomiska villkoren som är en del av det som lockat till förlagsbytet.

– Vi har letat efter ett förlag som kan ta tillvara bredden av vår kompetens och som också resulterar i en rimlig förtjänst för oss upphovsmän. The Book Affairs affärsmodell hjälper till att förändra synen på vad det är att vara författare. Vi är entreprenörer och inte bara glatt tacksamma över att få ge ut en bok, säger Annakarin Nyberg, i pressmeddelandet.

The Book Affair menar att deras affärsmodell skiljer sig från den modell som ett traditionellt förlag använder. Vanligtvis köper förlaget rättigheterna till författarens råmanus och bestämmer sedan över produktion, distribution och marknadsföring. Hos The Book Affair äger författaren rättigheterna och lånar ut dem till förlaget under en ganska kort avtalsperiod.

– I samarbetet med The Book Affair går vi och förlaget in med samma drivkraft i lanseringen. Det som blir bra för förlaget blir bra även för oss och vice versa. På ett helt annat sätt än i de traditionella affärsmodellerna. Vi har hittat hem, säger Clara Lidström.

Boktuggs analys: Konkurrensen om de etablerade författarna ökar och det kommer säkerligen att bli mer fokus på både affärsmodeller och avtalsvillkor framöver. The Book Affair har en tydlig nisch i författare som har en egen plattform och därigenom kan bidra aktivt i både marknadsföring och försäljning av sina böcker.

Fakta om författarna Clara Lidström och Annakarin Nyberg

Clara Lidström är en av Sveriges största bloggare och tyngsta influencer. Hon medverkar regelbundet i SVT, som krönikör i Expressen och är författare till tolv böcker. Clara har en trogen läsekrets som med intresse följer allt hon skriver – där föräldraskap är en av de frågor som står i fokus. Hon är också fotograf, föreläsare, poddare och debattör som brinner för kreativt skapande och står alltid på barnens sida.

Annakarin Nyberg är en prisbelönt pedagog och affärsutvecklare, internetforskare, föreläsare och författare med lång erfarenhet av att skriva för olika målgrupper. Allt från akademi, till pedagoger, universitetsstudenter, en nyfiken allmänhet och till barn och unga i olika åldrar. Annakarin föreläser om digitalt entreprenörskap och innovation, sociala medier och härskarteknik samt möter ofta media om frågor som rör samhällets digitalisering. Annakarin var en av sommarvärdarna i Sommar i P1 2017.

De båda har tidigare gett ut böcker tillsammans med titlar som Gör det själv : pyssel, tips och tillbehör (2018), Barnens stora kokbok : steg för steg (2018), Glad sommar : läckra bakverk och lata dagar (2017) och Laga : steg för steg (2016).

Nyfiken på nya boksläpp? Kolla in aktuella nya böcker!

Sölve Dahlgren

Sölve Dahlgren

Sölve Dahlgren är journalist sedan 30 år tillbaka och författare till mer än tio böcker. VD och chefredaktör för Boktugg.

solve@boktugg.se

Gör som ...

… och alla våra andra sponsorer som stöttar oss ekonomiskt. Vill ditt företag bli sponsor? Kontakta sales@boktugg.se för mer information. Privatpersoner och mindre företag som vill bidra swishar valfritt belopp till 123-483 18 71 (klicka här för QR-kod) eller med andra betalmedel.

Johanna Melén med ny bok om länderna i Putins skugga

Imperiehunger är en bok om de självständiga länder som genom historien dominerats av Ryssland och som fortfarande drygt tre decennier sedan Sovjetunionens fall kämpar för att ses som något annat än före detta sovjetrepubliker.

Ola Nilsson släpper novellsamling

Regelriket är ett porträtt av sonen och den förlorade modern, men också en samling berättelser om livets förutsättningar och bristningsgränser, om konst, trasig kärlek och mänskliga relationer i blixtbelysning.