ANNONS

50 000 böcker har återlämningsdatum den 1 februari, i Lund och Borås. Arkivbild: Björn Larsson Rosvall/TT.

Risk för lånekaos på bibliotek i Lund och Borås

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på email

Det finns en risk för lånekaos på biblioteken i Lund och Borås, rapporterar P4 Sjuhärad. Över 50 000 böcker har fått samma återlämningsdatum, 1 februari.

Nu uppmanar biblioteken låntagarna att låna om via nätet för att undvika folksamlingar.

– Kom inte in med böckerna om ni inte absolut måste, säger Olof Berge Kleber, chef över biblioteken i Borås till P4 Sjuhärad.

Karin Linder på Svensk Biblioteksförening säger till TT att de flesta biblioteken i landet har förlängt sina återlämningstider och att det är vanligt att man har tagit bort förseningsavgifterna under pandemin.

❤️ Tack för att du läste ända hit. Hoppas att läsupplevelsen var positiv. Som du märkte slapp du betalvägg. Om du har möjlighet får du jättegärna bli Supporter (1 kr/dag) och stötta Boktugg så kan vi fortsätta skriva om böcker och bokbranschen. Det går även att swisha en tjuga eller mer.
(Om du redan är Supporter – tack!)

TT

TT

Om du frågar någon vem som är Sveriges mest trovärdiga nyhetsförmedlare är chansen stor att svaret blir "TT". Sedan 1921 har vi varit en oberoende aktör i Mediesverige med mottot snabbt, korrekt och trovärdigt. Vi gör andra bättre. Så presenterar sig TT på sin hemsida. Boktugg samarbetar med dem för att få tillgång till fler spännande nyheter och reportage än vi själva hinner med.

tt@boktugg.se

Lär dig bokbranschen på 5 minuter

Få vårt nyhetsbrev, måndag och fredag. Håll dig uppdaterad om trender och nyheter. Och få lite boktips. Gör som över 8000 andra.

SPONSRAT INNEHÅLL