Risk för lånekaos på bibliotek i Lund och Borås

50 000 böcker har återlämningsdatum den 1 februari, i Lund och Borås. Arkivbild: Björn Larsson Rosvall/TT.

Det finns en risk för lånekaos på biblioteken i Lund och Borås, rapporterar P4 Sjuhärad. Över 50 000 böcker har fått samma återlämningsdatum, 1 februari.

Nu uppmanar biblioteken låntagarna att låna om via nätet för att undvika folksamlingar.

– Kom inte in med böckerna om ni inte absolut måste, säger Olof Berge Kleber, chef över biblioteken i Borås till P4 Sjuhärad.

Karin Linder på Svensk Biblioteksförening säger till TT att de flesta biblioteken i landet har förlängt sina återlämningstider och att det är vanligt att man har tagit bort förseningsavgifterna under pandemin.

TT

TT

Sveriges mest trovärdiga nyhetsförmedlare är är för många TT (Tidningarnas Telegrambyrå) som sedan 1921 varit en oberoende aktör i Mediesverige med mottot snabbt, korrekt och trovärdigt. Boktugg samarbetar med TT för att få tillgång till fler boknyheter och intervjuer än vi själva hinner med.

tt@boktugg.se

Gör som ...

… och alla våra andra sponsorer som stöttar oss ekonomiskt. Vill ditt företag bli sponsor? Kontakta sales@boktugg.se för mer information. Privatpersoner och mindre företag som vill bidra swishar valfritt belopp till 123-483 18 71 (klicka här för QR-kod) eller med andra betalmedel.

SPONSRAT INNEHÅLL

SPONSRAT INNEHÅLL