ANNONS

Johan Svedjedal prisas för sin forskning om bokmarknaden

Johan Svedjedal. Arkivbild: Christine Olsson/TT.

Författaren och litteraturprofessorn Johan Svedjedal är mottagare av Örjan Lindberger-priset för 2021.

Han får priset ”för omfattande forskning om bokmarknadens och den skönlitterära läsningens villkor i samhället, inte minst om digitaliseringen som både hot och löfte.”

Prissumman på 100 000 kronor har delats ut sedan 1997 av Stockholms Arbetareinstitutsförening till författare, forskare eller pedagoger som gjort” betydande insatser för att främja intresset och förståelsen för diktkonst, berättarkonst och dramatik”.

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på email
Dela på print
TT

TT

Om du frågar någon vem som är Sveriges mest trovärdiga nyhetsförmedlare är chansen stor att svaret blir "TT". Sedan 1921 har vi varit en oberoende aktör i Mediesverige med mottot snabbt, korrekt och trovärdigt. Vi gör andra bättre. Så presenterar sig TT på sin hemsida. Boktugg samarbetar med dem för att få tillgång till fler spännande nyheter och reportage än vi själva hinner med.

tt@boktugg.se

SPONSRAT INNEHÅLL