ANNONS

Bengt Ohlsson släpper sin första barnbok

Författaren och krönikören Bengt Ohlsson, med verk som Gregorius och Rekviem för John Cummings i portföljen, barnboksdebuterar i mars 2021 med Pengarna.

Bengt Ohlsson debuterade som romanförfattare redan 1984 i 20-årsåldern med Dö som en man, sa jag. Men 2021 blir året då han släpper sin första barnbok. Pengarna ges ut av Bonnier Carlsen och handlar om krocken mellan dröm och verklighet, om hur tungt det kan vara att bära på en hemlighet.

Den här artikeln är INTE låst.

Hjälp oss att hålla Boktuggs nyhetsartiklar olåsta utan betalvägg.

Ja, jag vill bli Boktugg Supporter!

Det har varit en lätt och lustfylld arbetsprocess att skriva Pengarna. Jag kände aldrig att jag behövde förställa mig eller förenkla eller ”förbarnsliga” min berättelse. Och det är förstås idiotiskt att utgå från att barn inte hyser komplicerade och sammansatta känslor inför saker och ting. Det är klart de gör! De har bara inte hittat ett språk för det än. Och där kanske de har hjälp av litteraturen. Kanske finns det också en utbredd föreställning om att barnböcker måste vara uppbyggliga och äppelkäcka och uppfostrande. Men jag tror att barn, precis som vuxna, klarar av berättelser som har mörka stråk. Och kanske rentav behöver dem, säger Bengt Ohlsson i ett pressmeddelande.

ANNONS

Pengarna är en roman för mellanstadieåldern.

Ny barnbok av Bengt Ohlsson

Pengarna

Pengarna

En dag på väg hem från skolan hittar Henrik en portfölj slängd i ett dike. Han blir nyfiken på vad den kan innehålla, och tar med den hem och bryter upp låsen. När han öppnar portföljen blir han alldeles förstummad.

Den är full av sedelbuntar! Han bestämmer sig för att inte säga något till någon, och han fortsätter hålla väskan gömd i sitt rum. Läs mer »

Handla böcker där du är – hitta närmsta bokhandel

Om Bengt Ohlsson

Med Gregorius fick Bengt Ohlsson 2004 års skönlitterära Augustpris. 2011 nominerades han återigen till Augustpriset för romanen Rekviem för John Cummings. Hans senaste romaner är De dubbelt så bra (2018), Min perfekta man (Bonnier Bookery, 2019) och Midsommarnattsdrömmar (2020). Han är sedan 1988 krönikör i DN och programleder tillsammans med Liv Strömquist programmet Allvarligt talat i Sveriges radio.

Lär dig mer om bokbranschen!


Över 7000 personer prenumererar redan på Boktuggs nyhetsbrev. Två gånger i veckan får du koll på nya trender, nya förlag, spännande författarskap och böcker. Bäst allt - det är helt kostnadsfritt. Missa inte nästa stora grej. Anmäl dig nu!

Tack för att du läste ända hit. Gör du det ofta får du gärna bli Supporter, stöd Boktugg med 1 kr/dag.
Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på email
Dela på print
Anna von Friesen

Anna von Friesen

Anna von Friesen frilansar som journalist, redaktör, korrekturläsare och med andra redaktionella tjänster.

anna.von.friesen@boktugg.se

Relaterade nyheter

SPONSRAT INNEHÅLL