Bengt Ohlsson släpper sin första barnbok

Författaren och krönikören Bengt Ohlsson, med verk som Gregorius och Rekviem för John Cummings i portföljen, barnboksdebuterar i mars 2021 med Pengarna.

Bengt Ohlsson debuterade som romanförfattare redan 1984 i 20-årsåldern med Dö som en man, sa jag. Men 2021 blir året då han släpper sin första barnbok. Pengarna ges ut av Bonnier Carlsen och handlar om krocken mellan dröm och verklighet, om hur tungt det kan vara att bära på en hemlighet.

Det har varit en lätt och lustfylld arbetsprocess att skriva Pengarna. Jag kände aldrig att jag behövde förställa mig eller förenkla eller ”förbarnsliga” min berättelse. Och det är förstås idiotiskt att utgå från att barn inte hyser komplicerade och sammansatta känslor inför saker och ting. Det är klart de gör! De har bara inte hittat ett språk för det än. Och där kanske de har hjälp av litteraturen. Kanske finns det också en utbredd föreställning om att barnböcker måste vara uppbyggliga och äppelkäcka och uppfostrande. Men jag tror att barn, precis som vuxna, klarar av berättelser som har mörka stråk. Och kanske rentav behöver dem, säger Bengt Ohlsson i ett pressmeddelande.

Pengarna är en roman för mellanstadieåldern.

Ny barnbok av Bengt Ohlsson

Pengarna

Pengarna

En dag på väg hem från skolan hittar Henrik en portfölj slängd i ett dike. Han blir nyfiken på vad den kan innehålla, och tar med den hem och bryter upp låsen. När han öppnar portföljen blir han alldeles förstummad.

Den är full av sedelbuntar! Han bestämmer sig för att inte säga något till någon, och han fortsätter hålla väskan gömd i sitt rum. Läs mer »

Handla böcker där du är – hitta närmsta bokhandel

Om Bengt Ohlsson

Med Gregorius fick Bengt Ohlsson 2004 års skönlitterära Augustpris. 2011 nominerades han återigen till Augustpriset för romanen Rekviem för John Cummings. Hans senaste romaner är De dubbelt så bra (2018), Min perfekta man (Bonnier Bookery, 2019) och Midsommarnattsdrömmar (2020). Han är sedan 1988 krönikör i DN och programleder tillsammans med Liv Strömquist programmet Allvarligt talat i Sveriges radio.

Anna von Friesen

Anna von Friesen

Anna von Friesen frilansar som journalist, redaktör, korrekturläsare och med andra redaktionella tjänster.

anna.von.friesen@boktugg.se

Gör som ...

… och alla våra andra sponsorer som stöttar oss ekonomiskt. Vill ditt företag bli sponsor? Kontakta sales@boktugg.se för mer information. Privatpersoner och mindre företag som vill bidra swishar valfritt belopp till 123-483 18 71 (klicka här för QR-kod) eller med andra betalmedel.

Relaterade nyheter

SPONSRAT INNEHÅLL

SPONSRAT INNEHÅLL