Britta Kasholm Tengve skriver om sitt livs resa

Debutanten Britta Kasholm Tengve. Foto: Privat

Min debutbok publicerades dagen före min 85-årsdag. Jag valde titeln: Livet öppnar dörrar men du måste själv gå in eftersom jag alltid varit villig att anta de utmaningar som livet bjuder.

Boken handlar om mina nära fem år i Tanzania. Där arbetade jag först som ensam läkare på en avlägsen ort och undervisade sedan blivande Medical Assistants. Åter i Sverige blev jag till slut överläkare i kirurgi vid regionsjukhuset i Örebro. Jag beskriver också min uppväxt i en småstad i Sverige under krigs- och efterkrigsåren och ett collegeår i en amerikansk sydstat. Det ryms också en kärlekshistoria. 

Både min man och jag reste mycket, gärna i Asien, helst utanför allfartsvägarna för att försöka lära känna människor och kulturer. Tyvärr gled min älskade make de sista åren av sitt liv in i en allt djupare demens och jag beskriver de känslomässiga och praktiska bekymmer som möter en anhörig. 

Livet öppnar dörrar, men du måste själv gå in

Livet öppnar dörrar, men du måste själv gå in

  • Förlag: Vulkan
  • Utgiven: 2021-01-13
”Vägen är klar, när kommer ni?” Tolv mil från Mwezi vid Lake Tanganjika, låg byn Ulimba.När jag berättade att vi inte kunde komma för mottagning och vaccinationer eftersom det inte fanns någon väg, dröjde det bara tre månader innan budet kom. Vägen hade nu röjts. Läs mer »

info@boktugg.se

Gör som ...

… och alla våra andra sponsorer som stöttar oss ekonomiskt. Vill ditt företag bli sponsor? Kontakta sales@boktugg.se för mer information. Privatpersoner och mindre företag som vill bidra swishar valfritt belopp till 123-483 18 71 (klicka här för QR-kod) eller med andra betalmedel.

Relaterade nyheter

Jeanette Bergenstav släpper tredje boken i Sundin-serien

Jeanette Bergenstav kombinerar skickligt psykologiskt djup med nagelbitarspänning i Havsgrav, den tredje boken i den populära serien om frilansjournalisten Jennifer Sundin.

I Bohusläns ytterkant lovar en retreatledare frihet från skuld,

Åttonde boken om Familjen Knyckertz

Nu släpps bok nr 8 i serien om Familjen Knyckertz. Den här berättelsen innehåller husdjurslängtan, en avliden släkting, en papegoja med inte helt rent mjöl i påsen,