Debutanten Britta Kasholm Tengve. Foto: Privat

Britta Kasholm Tengve skriver om sitt livs resa

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på email

Min debutbok publicerades dagen före min 85-årsdag. Jag valde titeln: Livet öppnar dörrar men du måste själv gå in eftersom jag alltid varit villig att anta de utmaningar som livet bjuder.

Boken handlar om mina nära fem år i Tanzania. Där arbetade jag först som ensam läkare på en avlägsen ort och undervisade sedan blivande Medical Assistants. Åter i Sverige blev jag till slut överläkare i kirurgi vid regionsjukhuset i Örebro. Jag beskriver också min uppväxt i en småstad i Sverige under krigs- och efterkrigsåren och ett collegeår i en amerikansk sydstat. Det ryms också en kärlekshistoria. 

Både min man och jag reste mycket, gärna i Asien, helst utanför allfartsvägarna för att försöka lära känna människor och kulturer. Tyvärr gled min älskade make de sista åren av sitt liv in i en allt djupare demens och jag beskriver de känslomässiga och praktiska bekymmer som möter en anhörig. 

Livet öppnar dörrar, men du måste själv gå in

Livet öppnar dörrar, men du måste själv gå in

  • Förlag: Vulkan
  • Utgiven: 2021-01-13
”Vägen är klar, när kommer ni?” Tolv mil från Mwezi vid Lake Tanganjika, låg byn Ulimba.När jag berättade att vi inte kunde komma för mottagning och vaccinationer eftersom det inte fanns någon väg, dröjde det bara tre månader innan budet kom. Vägen hade nu röjts. Läs mer »

❤️ Tack för att du läste ända hit. Hoppas att läsupplevelsen var bra. Som du märkte slapp du betalvägg. Mycket tack vare personer som du, som valt att bli Supporters. Dina och andras stöd gör det möjligt att fortsätta skriva om böcker och bokbranschen.  Stödprenumerera från 10 kr/mån eller swisha en tjuga (eller mer) till 123-483 18 71.
(Om du redan är Supporter – tack!)

❤️ Tack för att du läste ända hit. Hoppas att läsupplevelsen var bra. Som du märkte slapp du betalvägg. Mycket tack vare personer som du, som valt att bli Supporters. Dina och andras stöd gör det möjligt att fortsätta skriva om böcker och bokbranschen.  Stödprenumerera från 10 kr/mån eller swisha en tjuga (eller mer) till 123-483 18 71.
(Om du redan är Supporter – tack!)

info@boktugg.se

Lär dig bokbranschen på 5 minuter

Få vårt nyhetsbrev, måndag och fredag. Håll dig uppdaterad om trender och nyheter. Och få lite boktips. Gör som över 8000 andra.

Relaterade nyheter

SPONSRAT INNEHÅLL

En psykologisk thriller i 1800-tals miljö av Thomas Svensson

Det är i mitten av seklet och läkekonsten söker nya vägar. August, en misslyckad student, och glädjeflickan Katarina lockas in i den karismatiske vattendoktorns försök med banbrytande behandlingar på kuranstalten. Snart är de fångar i hans grymma värld.

Thomas Svensson debuterade år 2020 med det historiska dramat Blodgärning. I Vattendoktorn återvänder han till miljöer inspirerade av 1800-talets berömda spänningsförfattare.

– Den omvälvande epoken ligger nära oss i tiden men är ändå så avlägsen att fantasin kan ges rejält utrymme, säger Thomas.

Vattendoktorn är en psykologiskt thriller om ondska och förlåtelse i ett samhälle där vissa läkare ansåg att vattnet och anden är de enda sanna läkemedlen.

– Den så kallade hydropatin lämpar sig väl som fond för den stämning jag velat skapa.

Thomas Svensson bor i Sundsvall med sin hustru Ulrika. Han har en karriär som statstjänsteman bakom sig, har också arbetat på reklambyrå och som krönikör. Nu är han musiker och författare på heltid.

(...) Läs hela artikeln »