"Denna boken finns tyvärr inte längre hos Storytel" var beskedet till dem som lyssnade på Lucinda Riley och andra ljudböcker från Bazar förlag. På söndagen försvann de efter ett tekniskt problem. Foto: iStock. Montage: Boktugg.

Lucinda Riley och andra Bazar-ljudböcker försvann från Storytel – tekniska problem

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på email

Lucinda Riley fanns med bland de mest lyssnade författarna på Storytel 2020. Men på söndagen försvann hennes och andra Bazarförfattares ljudböcker från Storytel pga tekniska problem.

På söndagen dök de första rapporterna upp på Facebook från desperata ljudbokslyssnare som plötsligt inte längre kunde lyssna på Lucinda Rileys ljudböcker hos Storytel.

”Vad hände? Den bara slutade att fungera 😡 De sju systrarna av Lucinda Riley”, skriver en kund.

Boken fanns kvar i kundens bibliotek men en liten ruta förkunnade att ”Denna boken finns tyvärr inte längre hos Storytel”.

”Lyssnade just på Fjärilsrummet av samma författare och den går inte hellre att lyssna på, hade bara nån timme kvar”, skriver en annan kund.

Dessutom dök det snabbt upp frågor kring andra böcker.

”Min bok försvann! Jag är Pilgrimen… vad händer! Hade halva kvar”.

Även Olof Lundhs Landslaget enligt Lundh försvann liksom Petter Stordalens Äntligen vardag. Felet drabbade såvitt Boktugg kan se samtliga Bazar förlags titlar.

Vad alla undrade var förstås: Är det en ny konflikt mellan Storytel och Bonniers (som numera äger Bazar förlag) eller? Men redan efter någon timme kom lugnande besked i kommentartråden:

”Vi på Bazar Förlag ger ut Lucinda Rileys böcker, böckerna ska absolut finnas tillgängliga via Storytel men vi kan dessvärre lösa det först imorgon måndag. Ledsen för strulet men snart kan ni fortsätta lyssna på böckerna!”, skriver förlagets VD Rebecka Leffler på Facebook.

Det verkar alltså inte vara ett fel av den typ som uppstod på alla eböcker och ljudböcker av Jo Nesbø försvann i samband med att han bytte förlag.

Det fanns dock en del som hittade en snabb lösning: att prova en annan ljudbokstjänst.

❤️ Tack för att du läste ända hit. Hoppas att läsupplevelsen var bra. Som du märkte slapp du betalvägg. Mycket tack vare personer som du, som valt att bli Supporters. Dina och andras stöd gör det möjligt att fortsätta skriva om böcker och bokbranschen.  Stödprenumerera från 10 kr/mån eller swisha en tjuga (eller mer) till 123-483 18 71.
(Om du redan är Supporter – tack!)

Sölve Dahlgren

Sölve Dahlgren

Sölve Dahlgren är journalist sedan 30 år tillbaka och författare till mer än tio böcker. VD och chefredaktör för Boktugg.

solve@boktugg.se

❤️ Tack för att du läste ända hit. Hoppas att läsupplevelsen var bra. Som du märkte slapp du betalvägg. Mycket tack vare personer som du, som valt att bli Supporters. Dina och andras stöd gör det möjligt att fortsätta skriva om böcker och bokbranschen.  Stödprenumerera från 10 kr/mån eller swisha en tjuga (eller mer) till 123-483 18 71.
(Om du redan är Supporter – tack!)

Lär dig bokbranschen på 5 minuter

Få vårt nyhetsbrev, måndag och fredag. Håll dig uppdaterad om trender och nyheter. Och få lite boktips. Gör som över 8000 andra.

SPONSRAT INNEHÅLL

Ögonvittnet – en bok om hur illa Kina behandlar etniska minoriteter

En chockerande skildring av en av världens grymmaste regimer – en kvinnas kamp för överlevnad.

De senaste åren har det anlagts över 1 200 koncentrationsläger i Kinas nordvästra provins där man håller personer från de kazakiska och uiguriska minoritetsfolken fängslade. Det kan röra sig om upp emot tre miljoner fångar. Villkoren är omänskliga: hjärntvätt, tortyr, misshandel, våldtäkt och medicinska experiment. Lägren utgör det största systematiska fängslandet av ett enskilt folk sedan Tredje riket.

Sayragul Sauytbay föddes i provinsen och arbetade som läkare innan hon blev utsedd till högre tjänsteman. Hennes liv blev omkullkastat när de kinesiska myndigheterna fängslade henne. Brottet: att vara kazak, en av Kinas etniska minoriteter.

I fängelset tvingades hon arbeta med att undervisa om Kinas språk, kultur och politik. Genom arbetet fick hon tillgång till hemlig information som avslöjade Beijings långsiktiga planer på att underminera både landets minoritetsfolk och demokratier runt om i världen. Efter sin flykt från Kina återförenades hon med sin familj men lever under ständigt hot om repressalier. Detta sällsynta vittnesmål från världens största övervakningsstat avslöjar inte bara den skrämmande omfattningen av Kinas tyranniska ambitioner, utan även motståndskraften och civilkuraget hos en enskild visselblåsare.

Sayragul Sauytbay bor med sin familj i Sverige sedan 2019 och har haft långa intervjutillfällen med journalisten Alexandra Cavelius under arbetet med boken.

(...) Läs hela artikeln »