Barnboksappen Boksnok tar in 3 Mkr i nytt kapital från flera tech-investerare

Monica Fagraeus Lundström, medgrundare och vd på Boksnok kan glädjas åt att bolaget fått in nya investerare och nytt kapital. Foto: Pressbilder. Montage: Boktugg.

Prenumerationstjänsten Boksnok utsågs nyligen till Framtidens entreprenör 2020 av Carnegie och Svenska Dagbladet, och har nu genomfört en finansieringsrunda på 3 Mkr från flera techprofiler.

”Boksnok har genomfört en första finansieringsrunda. Bland investerarna finns nyckelpersoner bakom Kry, iZettle och Yubico. Kapitaltillskottet ska användas till att ytterligare öka takten i både produktutveckling och expansion”, skriver bolaget i pressmeddelandet.


ANNONS


Flera olika företag ser digitala barnböcker som en framtidsmarknad. En av dem är Boksnok som har en prenumerationstjänst för interaktiva barnböcker där barnen bland annat kan läsa och lyssna på böckerna samtidigt. Bolaget har idag över 1000 boktitlar och avtal med majoriteten av barnboksförlagen i Sverige. 

Nu tar bolaget in nära 3 Mkr i en första finansieringsrunda för att ytterligare kunna öka takten i både produktutveckling och expansion. Bland investerarna finns iZettles första anställda Johan Bendz och Peder Stahle och Kry:s medgrundare Joachim Hedenius, som själv använder Boksnok.

– När barn i allt större utsträckning konsumerar skärmtid blir det viktigt att skärmtiden är positiv och utvecklande. Att lyssna till och själv bläddra med i en digital barnbok stimulerar både fantasin och utvecklar läskunskaperna. Att mina barn direkt tyckte om och ville fortsätta använda Boksnoks app gav mig ett kvitto på att konceptet fungerar bra också i praktiken. Digitala barnböcker har en enorm potential och jag ser fram emot att följa hur Boksnok kommer ge många barn fina läsupplevelser framöver, säger Joachim Hedenius, investerare och tidigare medgrundare av Kry, i ett pressmeddelande.

– Vi har noga valt investerare för att få in den rätta kombinationen av kompetenser för att kunna stötta vår resa framåt och det är vi övertygade om att just dessa partners kommer att kunna göra. Vårt fokus nu är att fortsätta utveckla tjänsten och femdubbla antalet användare, säger Monica Fagraeus Lundström, medgrundare och vd på Boksnok, i samma pressmeddelande.

Bakom Boksnok står fyra vänner från KTH som i början av året valde att satsa helhjärtat på barnboksappen Boksnok.

Så sent som för ett par veckor sedan vann Boksnok dessutom utmärkelsen Framtidens Entreprenör 2020, arrangerat av Carnegie och Svenska Dagbladet.

123-483 18 71

– Det känns helt fantastiskt. Det var så många bra bolag i finalen av Framtidens entreprenör, men det här är jätteviktigt för Boksnok. Det är också en bekräftelse på att man tror på oss, sa medgrundaren Monica Fagraeus Lundström till SvD då.

Där var det också tydligt att Boksnok ser en marknad för sin tjänst utanför Sverige: Potentiellt alla 650 miljoner i världen som bor i hushåll med småbarn.

– Vi kan skapa ett internationellt bibliotek med höga marginaler. Vi kan flerdubbla vår kundbas varje år, sa Monica Fagraeus Lundström till SvD.

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
Sölve Dahlgren

Sölve Dahlgren

Sölve Dahlgren är journalist sedan 30 år tillbaka och författare till mer än tio böcker. VD och chefredaktör för Boktugg.

solve@boktugg.se

Gör som ...

… och alla våra andra sponsorer som stöttar oss ekonomiskt. Vill ditt företag bli sponsor? Kontakta sales@boktugg.se för mer information. Privatpersoner och mindre företag som vill bidra swishar valfritt belopp till 123-483 18 71 (klicka här för QR-kod) eller med andra betalmedel.

Koll på böcker och bransch på 5 min

Få vårt nyhetsbrev, måndag och fredag. Håll dig uppdaterad om trender och nyheter. Och få lite boktips. Gör som över 9000 andra.