Svenska barnboksappen Boksnok stänger såddrunda på 13,3 Mkr

Stockholmsbolaget vill bygga ett internationellt Netflix för barnböcker

Svenska techbolaget Boksnok (boksnok.se) har stängt en investeringsrunda om 13,3 miljoner kronor. Kapitalet rustar bolaget för fortsatt utveckling av barnboksappen med samma namn samt höjda ambitioner för kundanskaffning och tillväxt på den svenska och tysktalande marknaden.

Boksnok utvecklar en app för mobiltelefoner och surfplattor som tillgängliggör digitala barnböcker med läs- och lyssnafunktion. Genom kommersiella samarbeten med bokförlag finns tusentals titlar tillgängliga i appen, som erbjuds som prenumerationstjänst. Nu tar bolaget in 13,3 miljoner kronor i en såddrunda ledd av Swedia Capital, tidiga investerare i Opti, Bokio och Arctic Falls, tillsammans med bland andra Jellyfish Invest och befintliga ägare.

– Nytt kapital ger oss möjlighet att bygga vidare på vår produkt och få ännu fler barn att upptäcka läslusten. Det känns fantastiskt att samtidigt kunna välkomna strategiskt starka investerare som kan stötta oss när vi fortsätter växa i Sverige och utomlands, säger Monica Fagraeus Lundström, VD och medgrundare på Boksnok.

Sedan starten i Stockholm 2020 har bolaget slutit viktiga avtal med författare, illustratörer och etablerade förlag såsom Bonnier Carlsen och Natur & Kultur. Våren 2022 lanserades tjänsten även på den tysktalande marknaden, där man bland annat har avtal med bokförlaget Oetinger. I dag arbetar tio heltidsanställda inom Boksnok och appen har hittills laddats ner av tiotusentals barnfamiljer. Med kapitaltillskottet planerar bolaget att fortsätta skala upp kundanskaffningen och utöka teamet.

– Skärmtid kan vara både underhållande och utvecklande för barn, vilket Boksnok är ett bevis på. För mina barn har Boksnok blivit ett uppskattat komplement till den läsning vi annars gör, där resultatet blir ännu mer läsning. Vi på Swedia har följt Boksnok de senaste åren och de har på kort tid lyckats bygga upp en tjänst som älskas av både barn och föräldrar, och vi ser fram emot att jobba med dem för att utveckla bolaget, säger Fredrik Persson, investerare på Swedia Capital.

99 % av Boktugg är gratis att läsa. Regelbunden läsare?  Prenumerera!

Pressrelease

Pressrelease

Vi publicerar utvalda pressreleaser för att kunna länka till dem i våra nyhetsbrev och notiser. Förlag och andra i bokbranschen är välkomna att skicka sina pressreleaser till tips@boktugg.se Kanske publicerar vi releasen, kanske gör vi en egen nyhet på den. Vi läser i alla fall alla inkomna nyhetstips även om vi inte kan svara på alla mejl.

tips@boktugg.se

Gör som ...

… och alla våra andra sponsorer som stöttar oss ekonomiskt. Vill ditt företag bli sponsor? Kontakta sales@boktugg.se för mer information. Privatpersoner och mindre företag som vill bidra swishar valfritt belopp till 123-483 18 71 (klicka här för QR-kod) eller med andra betalmedel.

SPONSRAT INNEHÅLL

SPONSRAT INNEHÅLL