Ljudbokstjänster utsatta för betygsattack

Betygen på böckerna i flera ljudbokstjänster misstänks ha manipulerats. Såväl Bookbeat som Storytel bekräftar för Sveriges Radios ”Kulturnytt” att de drabbats.

När Bookbeat upptäckte misstänkt aktivitet på plattformen ändrade man betygssystemet, och numera kan endast betalande användare sätta betyg på böcker.

Författaren Anders Nilsson upptäckte i februari hur en av hans böcker plötsligt fick låga betyg under väldigt kort tid. De låga betygen kom från anonyma gratiskonton och rasade in på tre olika ljudbokstjänster samtidigt.

– Jag såg i realtid hur vårt snitt gick som ett räkneverk neråt, säger han till SR.

TT

TT

Sveriges mest trovärdiga nyhetsförmedlare är är för många TT (Tidningarnas Telegrambyrå) som sedan 1921 varit en oberoende aktör i Mediesverige med mottot snabbt, korrekt och trovärdigt. Boktugg samarbetar med TT för att få tillgång till fler boknyheter och intervjuer än vi själva hinner med.

tt@boktugg.se

Gör som ...

… och alla våra andra sponsorer som stöttar oss ekonomiskt. Vill ditt företag bli sponsor? Kontakta sales@boktugg.se för mer information. Privatpersoner och mindre företag som vill bidra swishar valfritt belopp till 123-483 18 71 (klicka här för QR-kod) eller med andra betalmedel.

Fotobok där det tysta landskapet ges en röst

Johanna Syrén fångar i denna dokumentära fotobok det moderna lantlivet i en värld i förändring. Genom bilder och berättelser ger hon en inblick i människors liv och deras nära band till naturen och djuren. Skribenten Samantha Ohlanders ger ytterligare perspektiv kring jordbrukets och glesbygdens utmaningar och den betydelse våra gemensamma värderingar har för framtiden. Boken Av jorden tar oss med på en resa genom historien och nutiden och väcker frågor om identitet och ansvar för en mer omsorgsfull och hållbar framtid.