Ljudbokstjänster utsatta för betygsattack

Betygen på böckerna i flera ljudbokstjänster misstänks ha manipulerats. Såväl Bookbeat som Storytel bekräftar för Sveriges Radios ”Kulturnytt” att de drabbats.

När Bookbeat upptäckte misstänkt aktivitet på plattformen ändrade man betygssystemet, och numera kan endast betalande användare sätta betyg på böcker.

Författaren Anders Nilsson upptäckte i februari hur en av hans böcker plötsligt fick låga betyg under väldigt kort tid. De låga betygen kom från anonyma gratiskonton och rasade in på tre olika ljudbokstjänster samtidigt.

– Jag såg i realtid hur vårt snitt gick som ett räkneverk neråt, säger han till SR.

TT

TT

Sveriges mest trovärdiga nyhetsförmedlare är är för många TT (Tidningarnas Telegrambyrå) som sedan 1921 varit en oberoende aktör i Mediesverige med mottot snabbt, korrekt och trovärdigt. Boktugg samarbetar med TT för att få tillgång till fler boknyheter och intervjuer än vi själva hinner med.

tt@boktugg.se

Gör som ...

… och alla våra andra sponsorer som stöttar oss ekonomiskt. Vill ditt företag bli sponsor? Kontakta sales@boktugg.se för mer information. Privatpersoner och mindre företag som vill bidra swishar valfritt belopp till 123-483 18 71 (klicka här för QR-kod) eller med andra betalmedel.

SPONSRAT INNEHÅLL

SPONSRAT INNEHÅLL