ANNONS

Över en miljon recensioner av ljudböcker och eböcker i Storytel-app på ett år

storytel
Ett år efter att Storytel återinförde recensioner har de fått in över en miljon recensioner. Foto: Storytel.

Recensioner av ljudböcker och eböcker i Storytels app skiftar i kvalitet, men användarna är engagerade. Ett år efter att recensionerna gjorde comeback har över en miljon recensioner och tio miljoner ”emojikänslor” publicerats.

I ett pressmeddelande berättar Storytel att ”över 1 miljon recensioner av ljudböcker och e-böcker har publicerats i appen globalt. Den genre som har genererat högst engagemang hos användarna är deckare tätt följt av romaner och barnböcker.”

Den här artikeln är INTE låst.

Hjälp oss att hålla Boktuggs nyhetsartiklar olåsta utan betalvägg.

KÖP SUPPORTER-PREN fr. 1 kr/dag

– Det är fantastiskt att Storytels användare i så stor utsträckning engagerar sig och delar med sig av sina personliga reflektioner och åsikter med andra användare i tjänsten. Starka berättelser engagerar och berör och vi ser det som en oerhörd styrka att våra användare genom just recensionerna hjälper varandra att hitta sin nästa berättelse, säger Ingrid Bojner, Chief Commercial Officer (CCO) på Storytel, i samma pressmeddelande.   

ANNONS

I samband med den digitala Bokmässan i Göteborg kom debatten kring avsaknaden av ljudboksrecensioner på kultursidorna igång. Det recenseras fortfarande väldigt lite ljudböcker, i förhållande till konsumtionen.

Men bland Storytels användare finns ett mycket stort engagemang kring just recensioner. I augusti 2018 stängde företaget av recensionerna eftersom de missbrukades och innehöll personangrepp på både författare och inläsare. Dessutom var det många recensioner som höll väldigt låg kvalitet och snarare blev som kommentarer/diskussioner, vilket inte var syftet. Något vi på Boktugg tog upp redan ett år tidigare då två författare ställde frågan: När går läsarrecensioner över gränsen?

ANNONS

ERBJUDANDE – JUST NU: Bokus Play 3 ljudböcker för 1 krona*

*Vid registrering av Bokus Play Bas. Automatiskt månatlig prenumerationsavgift gäller efter första månaden (79kr/mån).

För ett år sedan var recensionerna tillbaka i Storytels app efter att man byggt om backend för att kunna moderera och radera stötande kommentarer.

Det var en efterlängtad comeback. På mindre än ett år har alltså över 1 miljon recensioner av ljud- och eböcker publicerats i appen globalt. Den Storytel-användare som engagerat sig i störst utsträckning har delat med sig av hela 343 recensioner sedan funktionen återinfördes. Deckare är mycket populärt bland Storytels användare och är den genre som hittills i år fått flest recensioner i appen, följt av romaner och barnböcker.

För ett halvår sedan lanserade Storytel Book Emotions, en möjlighet för användarna att tagga sina avslutade ljudböcker med emojis som beskriver känslorna som boken framkallat. Hittills i år har Storytels användare delat med sig av över 10 miljoner känsloemojis globalt. Hittills är symbolerna som symboliserar feelgood, mysig och bladvändare de mest populära i tjänsten.

Mest recenserade ljud- och eböckerna hos Storytel Sverige 2020

  1. Där kräftorna sjunger – Delia Owens – Bokförlaget Forum
  2. Spegelmannen –Lars Kepler – Albert Bonniers Förlag
  3. Mytomanen – Sofie Sarenbrant – Bookmark Förlag
  4. Vingar av Silver – Camilla Läckberg – Bokförlaget Forum
  5. När regnen upphör – Dag Öhrlund – Lind & Co
  6. Berätta aldrig det här – Frida Boisen – Bookmark Förlag
  7. Vargasommar – Hans Rosenfeldt – Norstedts
  8. Tio grisar nere – Denise Rudberg – Bookmark Förlag
  9. IJustWantToBeCool – Del 1, Sommarjobbarna – Storytel Original
  10. IJustWantToBeCool – Del 1, Rymdens parkeringsvakter – Storytel Original
Lär dig mer om bokbranschen!


Över 7000 personer prenumererar redan på Boktuggs nyhetsbrev. Två gånger i veckan får du koll på nya trender, nya förlag, spännande författarskap och böcker. Bäst allt - det är helt kostnadsfritt. Missa inte nästa stora grej. Anmäl dig nu!

Tack för att du läste ända hit. Gör du det ofta får du gärna bli Supporter, stöd Boktugg med 1 kr/dag.
Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på email
Dela på print
Sölve Dahlgren

Sölve Dahlgren

Sölve Dahlgren är journalist sedan 25 år tillbaka och författare till nio böcker. VD och chefredaktör för Boktugg.

solve@boktugg.se

SPONSRAT INNEHÅLL