Storytel lanserar nya funktioner för recensioner – med emojis

Åse Ericson, Sverigechef Storytel, hoppas att de nya emoji-recensionerna ska bli populära. Foto: Magnus Ragnvid/Storytel

Storytels recensioner utvecklas. Med hjälp av 18 emojis ska lyssnare kunna beskriva vilka känslor boken framkallar. Det ska göra det enklare att hitta böcker i kombination med en ny sökfunktion. En helt ny Androidapp utlovas också.

”Storytel gör recensionerna ännu mer uttrycksfulla i appen. Nu kan användarna tagga sina ljudböcker med symboler, 18 emojis som beskriver vilka känslor som boken framkallat hos lyssnaren”, skriver Storytel i ett pressmeddelande. Just recensioner har en historik hos Storytel som under en period fick plocka bort dem för att de missbrukades och sedan återinförde dem med hårdare moderering.

Förutom att det ska gå snabbare att göra recensioner (då användaren slipper formulera sig i text) ska den nya funktionen även göra det enklare att hitta nya böcker i tjänsten.

– Storytel har oerhört engagerade användare vilket är fantastiskt. Nu vill vi öka den sociala dimensionen i lyssnandet och ge användarna möjligheten att uttrycka och dela med sig av sina känslor och tankar, till exempel när man recenserar och rekommenderar ljudböcker, säger Åse Ericson, Country Manager på Storytel, i samma pressmeddelande. 

Framöver ska ljudbokslyssnarna hitta nya ljudböcker med hjälp av listor som baseras på den känsla man som lyssnare är på jakt efter.

”De olika känslorna har tagits fram genom analyser av tusentals användargenererade recensioner i appen för att få fram de vanligast förekommande adjektiven som används för att beskriva böcker. Bland symbolerna finns bland annat emojis som visualiserar romantisk känsla, bladvändare, feelgood och sorglig”, skriver Storytel.

– Vi är väldigt stolta över den här funktionen. Förutom att den ger användare ett enklare och snabbare sätt att tycka till om sina böcker har vi i tester sett att funktionen hjälper användare att uttrycka sina tankar vilket resulterar i att man i större utsträckning även väljer att skriva en text-recension, säger Mikael Holmquist, Product Manager på Storytel. 

Samtidigt presenterar streamingtjänsten ytterligare två nyheter i Storytel-appen:

  • En förbättrad och mer användarvänlig sökfunktion som ger användarna en tydligare överblick och mer träffsäkra matchningar i jakten på nya böcker, och resultaten delas in bästa matchning, böcker, inläsare, författare och serier.
  • En ny ljudboksspelare för androidenheter som har stöd för chromecast och visar kapitel på tidslinjen. Spelaren är tillgänglig från 1 juni för samtliga användare. 

Det låter som att vi på Boktugg får anledning att göra om vårt stora test av ljudbokstjänsterna. Kanske får nya Storytel högre betyg för sök då?

99 % av Boktugg är gratis att läsa. Regelbunden läsare?  Prenumerera!

 

Sölve Dahlgren

Sölve Dahlgren

Sölve Dahlgren är journalist sedan 30 år tillbaka och författare till mer än tio böcker. VD och chefredaktör för Boktugg.

solve@boktugg.se

Gör som ...

… och alla våra andra sponsorer som stöttar oss ekonomiskt. Vill ditt företag bli sponsor? Kontakta sales@boktugg.se för mer information. Privatpersoner och mindre företag som vill bidra swishar valfritt belopp till 123-483 18 71 (klicka här för QR-kod) eller med andra betalmedel.

SPONSRAT INNEHÅLL

SPONSRAT INNEHÅLL