Storytels julklapp: Recensionerna är tillbaka i appen

Nu kan läsarna återigen recensera böcker direkt i appen på Storytel. Men det är inte längre anonymt. Foto: iStock. Fotomontage: Boktugg.

De senaste veckorna har Storytel rullat ut en ny version av sin app. En av nyheterna är att möjligheten för användarna att skriva recensioner är tillbaka igen.

– Vi är jätteglada att ha recensioner tillbaka i tjänsten igen. Vi har gjort förbättringar som innebär att de som skriver recensioner är inloggade och därmed ger sig till känna, säger Dan Panas, kommunikationschef på Storytel.

Det var förra hösten som Boktugg rapporterade om att Storytel tagit bort kommentarsfunktionen efter att flera användare missbrukat den. Ljudböcker recenserades ibland innan de kommit ut och det förekom grovt språk och påhopp.

Men nu är den tillbaka i ny form. Förutom att recensenter inte är anonyma längre så har man lagt till en bättre moderering.

– Modereringsfunktionen har också förbättrats vilket gör att vi vid behov också kan ta bort recensioner som bryter mot reglerna. Men det hoppas vi förstås slippa och att alla kan ta ansvar för att hålla en trevlig ton även om man recenserar en bok man inte gillar, säger Dan Panas.

Uppdateringen rullas ut i appen på båda plattformarna (iOS och Android) sedan några veckor tillbaka.

Sölve Dahlgren

Sölve Dahlgren

Sölve Dahlgren är journalist sedan 30 år tillbaka och författare till mer än tio böcker. VD och chefredaktör för Boktugg.

solve@boktugg.se

Gör som ...

… och alla våra andra sponsorer som stöttar oss ekonomiskt. Vill ditt företag bli sponsor? Kontakta sales@boktugg.se för mer information. Privatpersoner och mindre företag som vill bidra swishar valfritt belopp till 123-483 18 71 (klicka här för QR-kod) eller med andra betalmedel.

SPONSRAT INNEHÅLL

SPONSRAT INNEHÅLL