Margareta Elding-Pontén debuterar med barnbok om celiaki i sagoform

Margareta Elding-Pontén debuterar med barnbok. Foto: Privat

Jag är kemist och arbetar sedan 2002 med patent- och vetenskapsinformation, först för AstraZeneca, men numera i mitt företag Akiri. Jag är också aktiv inom celiakiområdet, där jag håller föreläsningar, skriver artiklar och är medförfattare till dokumentet Riktlinjer för nutritionsbehandling vid celiaki (bilaga till Nationellt vårdprogram för celiaki). 2014 gav jag ut fackboken Glutenfritt – gott och enkelt med glutenfria recept och fakta om sjukdomen celiaki.

Mitt skönlitterära skrivande präglas av korta texter som noveller och prosadikter. Jag inspireras av vardagen runt omkring mig. Naturen, skogen och framför allt mötet mellan land och vatten är återkommande teman. Novelltävlingar har resulterat i en novell i antologin En bekantskap som berör och en annan på tidningen Skrivas hemsida.

Även sagoformen tilltalar mig. I min barnboksdebut Lotta och Tarm-Ludde har jag valt just den för att lekfullt och pedagogiskt förklara sjukdomen celiaki för barn genom en spännande och rolig saga.

Lotta och Tarm-Ludde

Lotta och Tarm-Ludde

I Lotta och Tarm-Ludde får vi följa Lotta som har celiaki och samtidigt lära känna Tarm-Ludde och hans stora familj som bor i tunntarmen.

Boken är en fackbok i sagoform som på ett lekfullt och lättbegripligt sätt ger en förståelse för sjukdomen celiaki och hur den diagnostiseras och behandlas. Läs mer »

info@boktugg.se

Gör som ...

… och alla våra andra sponsorer som stöttar oss ekonomiskt. Vill ditt företag bli sponsor? Kontakta sales@boktugg.se för mer information. Privatpersoner och mindre företag som vill bidra swishar valfritt belopp till 123-483 18 71 (klicka här för QR-kod) eller med andra betalmedel.

Relaterade nyheter

SPONSRAT INNEHÅLL

SPONSRAT INNEHÅLL