ANNONS

Margareta Elding-Pontén debuterar med barnbok om celiaki i sagoform

Margareta Elding-Pontén debuterar med barnbok. Foto: Privat

Jag är kemist och arbetar sedan 2002 med patent- och vetenskapsinformation, först för AstraZeneca, men numera i mitt företag Akiri. Jag är också aktiv inom celiakiområdet, där jag håller föreläsningar, skriver artiklar och är medförfattare till dokumentet Riktlinjer för nutritionsbehandling vid celiaki (bilaga till Nationellt vårdprogram för celiaki). 2014 gav jag ut fackboken Glutenfritt – gott och enkelt med glutenfria recept och fakta om sjukdomen celiaki.

Den här artikeln är INTE låst.

Hjälp oss att hålla Boktuggs nyhetsartiklar olåsta utan betalvägg.

KÖP SUPPORTER-PREN fr. 1 kr/dag

Mitt skönlitterära skrivande präglas av korta texter som noveller och prosadikter. Jag inspireras av vardagen runt omkring mig. Naturen, skogen och framför allt mötet mellan land och vatten är återkommande teman. Novelltävlingar har resulterat i en novell i antologin En bekantskap som berör och en annan på tidningen Skrivas hemsida.

Även sagoformen tilltalar mig. I min barnboksdebut Lotta och Tarm-Ludde har jag valt just den för att lekfullt och pedagogiskt förklara sjukdomen celiaki för barn genom en spännande och rolig saga.

Lotta och Tarm-Ludde

Lotta och Tarm-Ludde

I Lotta och Tarm-Ludde får vi följa Lotta som har celiaki och samtidigt lära känna Tarm-Ludde och hans stora familj som bor i tunntarmen.

Boken är en fackbok i sagoform som på ett lekfullt och lättbegripligt sätt ger en förståelse för sjukdomen celiaki och hur den diagnostiseras och behandlas. Läs mer »

Lär dig mer om bokbranschen!


Över 7000 personer prenumererar redan på Boktuggs nyhetsbrev. Två gånger i veckan får du koll på nya trender, nya förlag, spännande författarskap och böcker. Bäst allt - det är helt kostnadsfritt. Missa inte nästa stora grej. Anmäl dig nu!

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på email
Dela på print

info@boktugg.se

Relaterade nyheter

SPONSRAT INNEHÅLL