Akademibokhandeln lanserar live shopping på sin sajt. Pressbild.

Även Akademibokhandeln.se hoppar på trenden med liveshopping av böcker

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på email

Även Akademibokhandeln satsar på liveshopping tillsammans med teknikleverantören Bambuser. Ikväll är det premiärsändning för den virtuella bokhandelsupplevelsen.

Liveshopping växer som fenomen, i måndags var Norstedts första förlaget i Sverige att prova direktsända boktips och liveshopping med Ebba Kleberg von Sydow som programledare. Därmed hann de före Akademibokhandeln som går ut med sitt koncept idag.


ANNONS


”Akademibokhandeln fortsätter att utöka sitt digitala erbjudande och tar ytterligare ett steg i att föra samman fysisk och digital handel. Nu lanseras liveshopping online tillsammans med livevideobolaget Bambuser. Liveshopping ger kunderna ett digitalt alternativ till den upplevelse de vanligtvis får i butik med personliga möten, tips, råd och inspiration”, skriver Akademibokhandeln i ett pressmeddelande.

Man väljer alltså att inte använda nätbokhandeln Bokus utan istället akademibokhandeln.se som säljer böcker till butikspris på nätet.

På akademibokhandeln.se kan kunderna följa livesändningar med butikspersonal och andra profiler. Sändningarna har en integrerad köpfunktion och kunderna ska enkelt kunna handla de varor som presenteras. Via en chattfunktion går det att ställa frågor och diskutera.

Att butikspersonal tar plats i sändningarna är ingen slump – liveshopping är ett sätt att föra den fysiska butiken till en digital arena, menar Akademibokhandeln.

ANNONS

– Vi tror att liveshopping är ett riktigt bra sätt för oss att interagera med kunderna digitalt när vi nu inte kan göra det i fysisk butik i lika stor utsträckning. Vår butikspersonal är otroligt kunnig och vi vill att kunderna ska få ta del av all den kunskapen. Vi kommer också att bjuda in andra profiler som kan dela med sig av tips till kunderna. Vi vill helt enkelt fortsätta sprida läsglädje till både gamla och nya kunder, säger Maria Backlund, Marknadschef på Akademibokhandeln, i samma pressmeddelande.

För Bambuser är bokbranschen en ny marknad och de säger att de ser fram emot att utveckla den digitala bokhandeln tillsammans med Akademibokhandeln.

– Vi är oerhört glada att samarbeta med Sveriges ledande bokhandelskedja och är övertygade om att Akademibokhandeln, som är en pionjär inom sin nisch, kommer att bana vägen för hur Live Video Shopping blir en naturlig del av den digitala bokhandeln framgent, säger Sophie Abrahamsson, Chief Commercial Officer på Bambuser.

Första livesändningen är planerad till ikväll, den 10 december klockan 18:30 och går att följa på akademibokhandeln.se.

Sölve Dahlgren

Sölve Dahlgren

Sölve Dahlgren är journalist sedan 30 år tillbaka och författare till mer än tio böcker. VD och chefredaktör för Boktugg.

solve@boktugg.se

❤️ Tack för att du läste ända hit. Hoppas att läsupplevelsen var bra. Som du märkte slapp du betalvägg. Mycket tack vare läsare som väljer att stödja oss ekonomiskt genom donationer:

(Om du redan är Supporter – tack!)

❤️ Tack för att du läste ända hit. Hoppas att läsupplevelsen var bra. Som du märkte slapp du betalvägg. Mycket tack vare läsare som väljer att stödja oss ekonomiskt genom donationer:

(Om du redan är Supporter – tack!)

Lär dig bokbranschen på 5 minuter

Få vårt nyhetsbrev, måndag och fredag. Håll dig uppdaterad om trender och nyheter. Och få lite boktips. Gör som över 8000 andra.

📅 Utgivningar idag: Över 140 titlar som förlagen ville få ut före månadsskiftet. Relationsromanen En hamn i stormen av Birgitta Bergin kommer idag liksom Vad kostade det? av Lars O Lagerqvist om ekonomisk historia. Mer historia men för barn i Nobelpriset : fantastiska kvinnor – Lätta fakta av Annika Meijer.

🎂 Födelsedagar: Truman Capote (1924-1984) är född den 30 september och hette egentligen Truman Streckfus Persons. Känd för böckerna Frukost på Tiffany’s och Med kallt blod. Även Elie Wiesel (1928-2016) var född denna dag. Han överlevde förintelsen och dedikerade resten av sitt liv åt att arbeta mot våld, förtryck och rasism. Han skrev över fyrtio böcker, varav Natten är den mest kända och ledde till att han fick Nobels fredspris 1986. Fyller år idag gör irländska författaren Cecelia Ahern som slog igenom med PS. Jag älskar dig (som även blev film). Är aktuell med Prick till prick,

📖 Internationella översättardagen firas varje år den 30 september på Hieronymusdagen. Han var Bibelöversättare och betraktas som översättarnas skyddshelgon. Årets motto är A World Without Barriers. Boktips på det? Kanske Dolda gudar : en bok om allt som inte går förlorat i en översättning av Nils Håkanson som blev Årets fackbok (Augustpriset) 2021. Det är inte den enda dagen idag. Även Internationella podcastdagen och Rädda koalan-dagen finns i kalendern.📚 15-boksavtal. Amerikanska spänningsförfattaren Lisa Regan har gett ut 25 böcker på fem år och sålt 2,5 miljoner böcker. Nu har hon skrivit ett nytt 15-boksavtal med Bookouture på världsrättigheterna, skriver The Bookseller. Men det verkar som att hon ska dra ner på tempot och ge sig själv fem år att skriva de femton böckerna. Ännu inte översatt till svenska. Och nej, hon skriver inte barnböcker. Det är en annan Lisa Regan som skrivit Rita djur med enkla former.

🔥 Harlequin i erotikapp. Dare är Harlequins hetaste serie. Nu släpps tio, unikt musiksatta, utdrag ur lika många Dare-titlar. Det är inledningen på ett nytt samarbete mellan Harlequin och BlancheStories.

🚆 PopupStockholm. Inför julhandeln gör Akademibokhandeln ett tillfälligt besök på Stockholms Central. Pop up-butiken kommer att ligga precis under skyltarna med avgående- och ankommande tåg mellan 1 oktober i år och 9 januari 2023. Med ett väl utvalt sortiment av böcker, pyssel, leksaker och mycket mer som passar för en resa eller present.

📱 Nyemission. Bolaget bakom barnboksappen Boksnok (som Boktugg tidigare skrivit om) har nu stängt sin ”såddrunda” och tagit in 13,3 Mkr i nytt kapital som ska användas till att ”skala upp kundanskaffningen och utöka teamet”. Våren 2022 lanserades tjänsten även på den tysktalande marknaden.


Uppdateras under dagen …