Akademibokhandeln lanserar live shopping på sin sajt. Pressbild.

Även Akademibokhandeln.se hoppar på trenden med liveshopping av böcker

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på email

Även Akademibokhandeln satsar på liveshopping tillsammans med teknikleverantören Bambuser. Ikväll är det premiärsändning för den virtuella bokhandelsupplevelsen.

Liveshopping växer som fenomen, i måndags var Norstedts första förlaget i Sverige att prova direktsända boktips och liveshopping med Ebba Kleberg von Sydow som programledare. Därmed hann de före Akademibokhandeln som går ut med sitt koncept idag.


ANNONS


”Akademibokhandeln fortsätter att utöka sitt digitala erbjudande och tar ytterligare ett steg i att föra samman fysisk och digital handel. Nu lanseras liveshopping online tillsammans med livevideobolaget Bambuser. Liveshopping ger kunderna ett digitalt alternativ till den upplevelse de vanligtvis får i butik med personliga möten, tips, råd och inspiration”, skriver Akademibokhandeln i ett pressmeddelande.

Man väljer alltså att inte använda nätbokhandeln Bokus utan istället akademibokhandeln.se som säljer böcker till butikspris på nätet.

På akademibokhandeln.se kan kunderna följa livesändningar med butikspersonal och andra profiler. Sändningarna har en integrerad köpfunktion och kunderna ska enkelt kunna handla de varor som presenteras. Via en chattfunktion går det att ställa frågor och diskutera.

Att butikspersonal tar plats i sändningarna är ingen slump – liveshopping är ett sätt att föra den fysiska butiken till en digital arena, menar Akademibokhandeln.

ANNONS

– Vi tror att liveshopping är ett riktigt bra sätt för oss att interagera med kunderna digitalt när vi nu inte kan göra det i fysisk butik i lika stor utsträckning. Vår butikspersonal är otroligt kunnig och vi vill att kunderna ska få ta del av all den kunskapen. Vi kommer också att bjuda in andra profiler som kan dela med sig av tips till kunderna. Vi vill helt enkelt fortsätta sprida läsglädje till både gamla och nya kunder, säger Maria Backlund, Marknadschef på Akademibokhandeln, i samma pressmeddelande.

För Bambuser är bokbranschen en ny marknad och de säger att de ser fram emot att utveckla den digitala bokhandeln tillsammans med Akademibokhandeln.

– Vi är oerhört glada att samarbeta med Sveriges ledande bokhandelskedja och är övertygade om att Akademibokhandeln, som är en pionjär inom sin nisch, kommer att bana vägen för hur Live Video Shopping blir en naturlig del av den digitala bokhandeln framgent, säger Sophie Abrahamsson, Chief Commercial Officer på Bambuser.

Första livesändningen är planerad till ikväll, den 10 december klockan 18:30 och går att följa på akademibokhandeln.se.

Sölve Dahlgren

Sölve Dahlgren

Sölve Dahlgren är journalist sedan 30 år tillbaka och författare till mer än tio böcker. VD och chefredaktör för Boktugg.

solve@boktugg.se

❤️ Tack för att du läste ända hit. Hoppas att läsupplevelsen var bra. Som du märkte slapp du betalvägg. Mycket tack vare läsare som väljer att stödja oss ekonomiskt genom donationer:

(Om du redan är Supporter – tack!)

❤️ Tack för att du läste ända hit. Hoppas att läsupplevelsen var bra. Som du märkte slapp du betalvägg. Mycket tack vare läsare som väljer att stödja oss ekonomiskt genom donationer:

(Om du redan är Supporter – tack!)

Lär dig bokbranschen på 5 minuter

Få vårt nyhetsbrev, måndag och fredag. Håll dig uppdaterad om trender och nyheter. Och få lite boktips. Gör som över 8000 andra.