Allt fler kunder läser eböcker hos Bookbeat. Nu ska de få en bättre läsupplevelse då Bookbeat väljer Colibrio som samarbetspartner för sin ebokläsare så att man lättare kan läsa exempelvis Familjen Juvelerkvist. Foto: iStock. Montage: Boktugg.

Bookbeat inleder samarbete med svenska Colibrio – vill öka läsning av eböcker

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på email

Läsningen av eböcker har ökat med 75 procent i Bookbeats tjänst i år. Nu tänker man förbättra läsupplevelsen genom ett samarbete med svenska företaget Colibrio som utvecklar mjukvara för eboksläsare.

– Vi brinner för läsning och vill ge våra 400 000 användare den bästa e-boksupplevelsen. Colibrios e-boksläsare är den främsta som finns på marknaden idag, så att använda den i vår app var ett naturligt steg för att vässa e-boksupplevelsen, säger Annika Elovsson, Head of Product på Bookbeat, i ett pressmeddelande.

Bookbeat växer kraftigt och det är inte bara ljudböckerna som lockar de nya användarna. Läsningen av e-böcker har ökat med 75 % januari-november i år jämfört med samma period förra året. Högst enskild ökning var det i maj då e-boksläsningen ökade med hela 153 %. Den mest lästa e-boken var då Camilla Läckbergs Vingar av silver, och den mest lästa e-boken hittills 2020 på svenska är Delia Owens Där kräftorna sjunger.

Nu har Bookbeat inlett samarbete med Colibrio i syfte att lyfta e-boksläsningen ännu mer.

Både lyssning och läsning ökar snabbt på alla marknader där Bookbeat är aktivt, och i Sverige ökar faktiskt e-boksläsandet ännu mer än ljudbokslyssnandet hittills i år.

– Med Colibrio tar vi nästa steg inom digital läsning och vi kommer framöver ha bättre möjlighet att erbjuda våra användare mer avancerade funktioner och inställningar, säger Annika Elovsson, Head of Product på Bookbeat.

Colibrio har funnits sedan 2011 och erbjuder ett SDK (Software Development Kit, en uppsättning utvecklingsverktyg som gör det möjligt för mjukvaruutvecklare att bygga applikationer mot ett visst mjukvaruramverk eller i detta fall Epub-standarden).

Colibrio Software AB omsatte 650 tkr och gjorde en förlust på 634 tkr (eller -2,6 Mkr efter nedskrivningar) under 2019. Bland kunderna finns i Sverige Axiell Media och norska Beat Technology (som bland annat byggt danska Chapters plattform) samt brasilianska Ubook.

❤️ Tack för att du läste ända hit. Hoppas att läsupplevelsen var bra. Som du märkte slapp du betalvägg. Mycket tack vare personer som du, som valt att bli Supporters. Dina och andras stöd gör det möjligt att fortsätta skriva om böcker och bokbranschen.  Stödprenumerera från 10 kr/mån eller swisha en tjuga (eller mer) till 123-483 18 71.
(Om du redan är Supporter – tack!)

❤️ Tack för att du läste ända hit. Hoppas att läsupplevelsen var bra. Som du märkte slapp du betalvägg. Mycket tack vare personer som du, som valt att bli Supporters. Dina och andras stöd gör det möjligt att fortsätta skriva om böcker och bokbranschen.  Stödprenumerera från 10 kr/mån eller swisha en tjuga (eller mer) till 123-483 18 71.
(Om du redan är Supporter – tack!)

Sölve Dahlgren

Sölve Dahlgren

Sölve Dahlgren är journalist sedan 25 år tillbaka och författare till nio böcker. VD och chefredaktör för Boktugg.

solve@boktugg.se

Lär dig bokbranschen på 5 minuter

Få vårt nyhetsbrev, måndag och fredag. Håll dig uppdaterad om trender och nyheter. Och få lite boktips. Gör som över 8000 andra.

SPONSRAT INNEHÅLL