ANNONS

Southside Stories gör pappersbok av ljudbok – men endast som limited edition

Endast i 500 exemplar. Den fysiska utgåvan av ljudboken av Ingrid Elfberg. Pressbild 3D-modell av "Dagbrottet - Limited edition". Bakgrundsbild: iStock. Montage: Boktugg.

Nyligen lanserade Southside Stories en ljudboksserie av Ingrid Elfberg. Endast digitalt. Nu släpps en fysisk bok – men numrerad, signerad och en begränsad upplaga på 500 exemplar.

Förlaget Southside Stories berättar i ett pressmeddelande att Elfbergs spänningsroman Dagbrottet blir den första att även lanseras under etiketten ”Limited edition”.

Dagbrottet har fått ett otroligt fint mottagande och därför är det extra roligt att äntligen få offentliggöra att vi även kommer göra den tillgänglig som en så kallad limited edition – en fysisk bok som endast trycks i ett begränsat antal exemplar.

Så vad händer när dessa är slut, tilltryck eller övergång till POD-tryck?
– Nej, när den är slut är den slut. Då får man hoppas på att den går att köpa på Tradera, Ebay eller i något antikvariat, säger Hans-Olov Öberg, förlagschef på Southside, till Boktugg.

ANNONS

Vi berättade nyligen om Southsides satsning på ljudboksutgivning.

Att trycka ljudbokstitlar i pappersformat har visserligen gjorts tidigare, men en stor skillnad i detta fall är förstås upplagans begränsning. Totalt femhundra exemplar numreras och signeras av författaren – och när dessa böcker är slut, är de definitivt slut.

– Ljudboken är ett fantastiskt format, och vi är mycket glada över att arbeta aktivt med att ta fram det bästa inom just ljudspänning. Men som alla som älskar böcker säkert kan hålla med om, så kompletterar den analoga bokhyllan så att säga den virtuella. Limited edition innebär inte nödvändigtvis att välja mellan format. Istället handlar det om att ge pappersboken ett exklusivt utrymme bredvid den ’unlimited edition’ som titlar skrivna direkt för ljud innebär, förklarar Hans-Olov Öberg.

– Det jag gillar med Limited edition är att även om berättelsen redan är tillgänglig genom ljudboken, så blir det en härlig bonus för alla som vill samla på fysiska böcker och se dem i bokhyllan. Att mina fans kan få en lyxig bok som både är numrerad och signerad, kanske med en personlig hälsning. I stället för högvis med inbundna erbjuds en exklusiv upplaga för de som verkligen är sugna på en fysisk bok, som inte gillar ljud eller som vill komplettera ljudupplevelsen med att också kunna hålla en riktigt läcker inbunden bok i handen, säger Ingrid Elfberg.

Dagbrottet – Limited edition kommer enbart att finnas till försäljning via förlagets hemsida där den säljs för 285 kr + frakt.

Tack för att du läste ända hit. Artikeln är inte riktigt slut. Men om du läser våra artiklar regelbundet får du gärna bli Supporter, stöd Boktugg med 1 kr/dag så kan vi fortsätta skriva om böcker och bokbranschen. Om du redan är Supporter, tack!

Analys: Böcker i begränsad upplaga har gjorts tidigare, men då handlar det oftast om ett komplement till den vanliga tryckta upplagan. I detta fall väljer förlaget att sälja själva, utan mellanhänder. En annan tänkbar utveckling är att bokhandlare runtom i Sverige får tillgång till ett begränsat antal exemplar. Utan returrätt. Hur dyr kan en bok bli, om den är i limited edition?

Lär dig mer om bokbranschen!


Över 7000 personer prenumererar redan på Boktuggs nyhetsbrev. Två gånger i veckan får du koll på nya trender, nya förlag, spännande författarskap och böcker. Bäst allt - det är helt kostnadsfritt. Missa inte nästa stora grej. Anmäl dig nu!

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på email
Dela på print
Sölve Dahlgren

Sölve Dahlgren

Sölve Dahlgren är journalist sedan 25 år tillbaka och författare till nio böcker. VD och chefredaktör för Boktugg.

solve@boktugg.se

SPONSRAT INNEHÅLL