ANNONS

Storytels julklapp till aktieägarna – går live med tjänsten i Thailand idag

Live in Bangkok, meddelar Storytel idag. Foto: iStock.

Som utlovat lanserar Storytel sin ljudbokstjänst i Thailand mitt i julhandeln, något som ska stärka Storytels position i Asien.

Den här artikeln är INTE låst.

Hjälp oss att hålla Boktuggs nyhetsartiklar olåsta utan betalvägg.

KÖP SUPPORTER-PREN fr. 1 kr/dag

– Genom vår lansering i Thailand fortsätter vi att utöka vår närvaro i Asien och Stillahavsområdet och befäster vår position som den främsta glokala aktören i den här dynamiska regionen genom att göra ett stort antal lokala berättelser på thailändska – och även engelska – tillgängliga på marknaden. Det känns väldigt roligt att vi nu är live och kan göra våra berättelser tillgängliga både som ljud- och e-böcker för de thailändska användarna, säger Elin Torstensson, som är Storytels regionchef för Asia Pacific, i ett pressmeddelande.  

Storytel har sedan tidigare verksamhet i Indien, Singapore och Sydkorea. Med Thailand stärker de greppet om Asien – där det dock finns en del lokala utmanare inte minst när det gäller eböcker i mobilen.

ANNONS

Storytel har sedan 2019 en produktionsverksamhet för ljudböcker i Thailand. Kontoret är beläget i Bangkok. Genom att lansera en lokal app öppnar Storytel därmed upp för distribution av ljudböcker och e-böcker på thailändska för en befolkning på närmare 70 miljoner människor. 

Storytel etablerade sig först i Asien och Stillahavsområdet 2017 då bolaget lanserade tjänsten i Indien. Under 2019 utökade Storytel verksamheten i Asia Pacific-regionen genom att expandera till Singapore och Sydkorea. 

Som ett led i lanseringen kommer Storytel bland annat att ha en monter på Winter Book Festival i Samyan MitrTown den 10–20 december. Det kommer att ge både kunder och aktörer i branschen möjlighet att själva upptäcka hela Storytels värld av ljud- och e-böcker. Den 27 januari nästa år kommer Storytel dessutom att presentera en rad välkända varumärkesambassadörer i samband med ett lanseringsevent, skriver företaget i pressmeddelandet.

– Det känns spännande att få bidra till att utveckla ljudboken i Thailand och ge thailändarna chansen att upptäcka potentialen i det här formatet. Det finns goda skäl till att ljudboken har blivit en så stor global trend och jag är mycket optimistisk när vi nu öppnar dörren till en värld av underhållning, lärande, personlig utveckling, affärslitteratur och barnböcker i Thailand. Lanseringen innebär spännande möjligheter eftersom nästan hela Thailands befolkning är inbitna mobilanvändare och bland de mest digitaliserade i regionen, säger Pawarana Suwanjindar, landschef för Storytel i Thailand. 

I pressmeddelandet nämns ingenting om antalet tillgängliga titlar vid lanseringen, något som annars är vanligt.

Lär dig mer om bokbranschen!


Över 7000 personer prenumererar redan på Boktuggs nyhetsbrev. Två gånger i veckan får du koll på nya trender, nya förlag, spännande författarskap och böcker. Bäst allt - det är helt kostnadsfritt. Missa inte nästa stora grej. Anmäl dig nu!

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på email
Dela på print
Sölve Dahlgren

Sölve Dahlgren

Sölve Dahlgren är journalist sedan 25 år tillbaka och författare till nio böcker. VD och chefredaktör för Boktugg.

solve@boktugg.se

SPONSRAT INNEHÅLL