ANNONS

Solkatten-stipendiet tilldelas den amerikanska forskaren Anne Morey

Astrid Lindgrens Stiftelse Solkattens årliga forskningsstipendium om 40 000 kr tilldelas år 2020 Dr Anne Morey vid Texas A&M University. Anne forskar främst inom filmhistoria, men hon har också skrivit mycket om barn- och ungdomslitteratur, bland annat Topologies of the Classical World in Children’s Fiction (2019) tillsammans med Claudia Nelson. Anne kommer att använda stipendiet till ett forskningsprojekt om den amerikanska barnboksklubben Junior Literary Guild. Som en del av projektet kommer hon att undersöka hur och varför verk av de svenska författarna Elsa Beskow och Maj Lindman valdes ut av Junior Literary Guild på 1930-talet.
Stipendiet delas ut av Svenska barnboksinstitutet.

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på email
Dela på print
Anna von Friesen

Anna von Friesen

Anna von Friesen frilansar som journalist, redaktör, korrekturläsare och med andra redaktionella tjänster.

anna.von.friesen@boktugg.se

Relaterade nyheter

SPONSRAT INNEHÅLL