Bookbeat skriver stort avtal på 50 böcker med Anna Jansson

Författaren Anna Jansson
Författaren Anna Jansson. Foto: Anna Lena Ahlström.

Bookbeat har skrivit ett avtal med deckarförfattaren Anna Jansson på totalt femtio böcker. Maria Wern-serien ska nu lanseras via Bookbeat i Tyskland och Polen.

– Maria Wern-serien har varit enormt populär hos BookBeats svenska och finska användare. Vi ser i vår data att de flesta som börjat lyssna på en Maria Wern-bok inte kan sluta, och det är det bästa betyg en bok kan få, säger Victoria Vatanskaja, Head of Rights and Production på BookBeat, i ett pressmeddelande.

Maria Wern-böckerna har sålt över fyra miljoner exemplar bara i Sverige, översatts till 17 olika språk och filmatiseringarna har blivit tittarsuccér. Den 21:a boken i serien, Dödslistan, släpptes i mars 2020 på Norstedts (den var för övrigt etta på listan över de tio mest lyssnade ljudböckerna på Storytel i våras).

– I våras hade Maria Wernserien 20-årsjubileum, och framgångarna fortsätter med det mest omfattande kontrakt jag skrivit på – någonsin. Det är en stor glädje, ett fyrverkeri av framtidstro och hopp, att blicka fram mot ett långsiktigt och omfattade samarbete, säger författaren Anna Jansson, i samma pressmeddelande.

BookBeat passerade i veckan 400 000 betalande användare och har nyligen dragit igång en stor satsning på eget innehåll.

”Syftet är att söka upp och förvärva de mest uppskattade och beroendeframkallande serierna och producera på flera av de marknader BookBeat verkar på”, skriver Bookbeat. Nyligen gick de ut med nyheten att de köpt rättigheter till Samuel Karlssons framgångsrika Mörkö-serie.

Anna Jansson är en produktiv författare.

– Anna Jansson är en unik författare med en outsinlig brunn att ösa ur när det gäller spännande historier och trovärdiga karaktärer. Det finns över tjugo titlar i Maria Wernserien och ändå fortsätter Anna Jansson att utvecklas och hennes läsarskaror växer för varje år. BookBeats stora satsning i Tyskland och Polen bekräftar Maria Werns position som en av Sveriges absolut största fiktiva kriminalinspektörer, säger Jenni Brunn på Grand Agency som representerar Anna Jansson.

Samarbetet mellan BookBeat och Anna Jansson sägs vara ”en del av en ambitiös och långsiktig satsning med mycket högt ställda mål”.

– Vi är mycket glada över att kunna erbjuda BookBeats användare den här enastående serien på två av våra snabbast växande marknader. De första tre titlarna kommer släppas under 2021. Vi kommer lägga stor vikt vid att hitta de rätta inläsarna för att ge den bästa lyssnarupplevelsen till våra användare i Tyskland och Polen, säger Victoria Vatanskaja.

LÄS ÄVEN: Anna Jansson om 20 år som deckarförfattare

99 % av Boktugg är gratis att läsa. Regelbunden läsare?  Prenumerera!

Sölve Dahlgren

Sölve Dahlgren

Sölve Dahlgren är journalist sedan 30 år tillbaka och författare till mer än tio böcker. VD och chefredaktör för Boktugg.

solve@boktugg.se

Gör som ...

… och alla våra andra sponsorer som stöttar oss ekonomiskt. Vill ditt företag bli sponsor? Kontakta sales@boktugg.se för mer information. Privatpersoner och mindre företag som vill bidra swishar valfritt belopp till 123-483 18 71 (klicka här för QR-kod) eller med andra betalmedel.

Jeanette Bergenstav släpper tredje boken i Sundin-serien

Jeanette Bergenstav kombinerar skickligt psykologiskt djup med nagelbitarspänning i Havsgrav, den tredje boken i den populära serien om frilansjournalisten Jennifer Sundin.

I Bohusläns ytterkant lovar en retreatledare frihet från skuld,