Författaren Anna Jansson
Författaren Anna Jansson. Foto: Anna Lena Ahlström.

Bookbeat skriver stort avtal på 50 böcker med Anna Jansson

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på email

Bookbeat har skrivit ett avtal med deckarförfattaren Anna Jansson på totalt femtio böcker. Maria Wern-serien ska nu lanseras via Bookbeat i Tyskland och Polen.

– Maria Wern-serien har varit enormt populär hos BookBeats svenska och finska användare. Vi ser i vår data att de flesta som börjat lyssna på en Maria Wern-bok inte kan sluta, och det är det bästa betyg en bok kan få, säger Victoria Vatanskaja, Head of Rights and Production på BookBeat, i ett pressmeddelande.


ANNONS


Maria Wern-böckerna har sålt över fyra miljoner exemplar bara i Sverige, översatts till 17 olika språk och filmatiseringarna har blivit tittarsuccér. Den 21:a boken i serien, Dödslistan, släpptes i mars 2020 på Norstedts (den var för övrigt etta på listan över de tio mest lyssnade ljudböckerna på Storytel i våras).

– I våras hade Maria Wernserien 20-årsjubileum, och framgångarna fortsätter med det mest omfattande kontrakt jag skrivit på – någonsin. Det är en stor glädje, ett fyrverkeri av framtidstro och hopp, att blicka fram mot ett långsiktigt och omfattade samarbete, säger författaren Anna Jansson, i samma pressmeddelande.

ANNONS

BookBeat passerade i veckan 400 000 betalande användare och har nyligen dragit igång en stor satsning på eget innehåll.

”Syftet är att söka upp och förvärva de mest uppskattade och beroendeframkallande serierna och producera på flera av de marknader BookBeat verkar på”, skriver Bookbeat. Nyligen gick de ut med nyheten att de köpt rättigheter till Samuel Karlssons framgångsrika Mörkö-serie.

Anna Jansson är en produktiv författare.

– Anna Jansson är en unik författare med en outsinlig brunn att ösa ur när det gäller spännande historier och trovärdiga karaktärer. Det finns över tjugo titlar i Maria Wernserien och ändå fortsätter Anna Jansson att utvecklas och hennes läsarskaror växer för varje år. BookBeats stora satsning i Tyskland och Polen bekräftar Maria Werns position som en av Sveriges absolut största fiktiva kriminalinspektörer, säger Jenni Brunn på Grand Agency som representerar Anna Jansson.

Samarbetet mellan BookBeat och Anna Jansson sägs vara ”en del av en ambitiös och långsiktig satsning med mycket högt ställda mål”.

– Vi är mycket glada över att kunna erbjuda BookBeats användare den här enastående serien på två av våra snabbast växande marknader. De första tre titlarna kommer släppas under 2021. Vi kommer lägga stor vikt vid att hitta de rätta inläsarna för att ge den bästa lyssnarupplevelsen till våra användare i Tyskland och Polen, säger Victoria Vatanskaja.

LÄS ÄVEN: Anna Jansson om 20 år som deckarförfattare

❤️ Tack för att du läste ända hit. Hoppas att läsupplevelsen var bra. Som du märkte slapp du betalvägg. Mycket tack vare personer som du, som valt att bli Supporters. Dina och andras stöd gör det möjligt att fortsätta skriva om böcker och bokbranschen.  Stödprenumerera från 10 kr/mån eller swisha en tjuga (eller mer) till 123-483 18 71.
(Om du redan är Supporter – tack!)

Sölve Dahlgren

Sölve Dahlgren

Sölve Dahlgren är journalist sedan 30 år tillbaka och författare till mer än tio böcker. VD och chefredaktör för Boktugg.

solve@boktugg.se

❤️ Tack för att du läste ända hit. Hoppas att läsupplevelsen var bra. Som du märkte slapp du betalvägg. Mycket tack vare personer som du, som valt att bli Supporters. Dina och andras stöd gör det möjligt att fortsätta skriva om böcker och bokbranschen.  Stödprenumerera från 10 kr/mån eller swisha en tjuga (eller mer) till 123-483 18 71.
(Om du redan är Supporter – tack!)

Lär dig bokbranschen på 5 minuter

Få vårt nyhetsbrev, måndag och fredag. Håll dig uppdaterad om trender och nyheter. Och få lite boktips. Gör som över 8000 andra.

SPONSRAT INNEHÅLL

Håkan Jenner skriver om människans livsberättande

När livet kläds i ord är en bok om livsberättande. Håkan Jenner skildrar i en reflekterande essä hur vi människor är engagerade i en ständig berättelse om vårt liv i världen. Händelser, möten, tankar och känslor – allt inarbetas i det som blir en livsberättelse. Och den personliga berättelsen blir inslag i andra berättelser, familje- och släktberättelser, men även i de stora kulturella berättelserna. Eller som det uttrycks i Peter Nilsons roman Äventyret (s. 39):

En människas liv, sade han [ärkeängeln Uriel] högtidligt, är en lång och invecklad berättelse, eller ett snår av berättelser, eller ett brottstycke ur en mycket större berättelse, eller kanske bara ett enda tecken i en väldig och oöverskådlig berättelse som aldrig upphör att berättas, så länge tid rinner.

Hur det ligger till, lite närmare bestämt, med människans berättande blir belyst i den här essän. Här ges en teoretisk inramning till livsberättande, sammanvävd med skönlitterära inslag och tänkares tankar.

Den har recenserats i Bibliotekstjänst/BTJ-häftet, nr 15/2020, där Helena Kubicek Boye skriver: ”Författaren är professor emeritus i pedagogik och hans essä kan utgöra en god grund för samtal kring berättandet som fenomen, men även som reflektionsmaterial på både individ- och gruppnivå. […] Det är en tänkvärd bok som väcker funderingar om att göra livet och dess förlopp begripligt.”

”En pärla till bok” skriver en läsare i en sms-kontakt. ”Jag stannade upp, tänkte och läste sedan vidare.” Det är en bok som berör!

(...) Läs hela artikeln »