Författaren Samuel Karlsson har gjort succé men sin Mörkö-serie. Nu har Bookbeat köpt rättigheterna att ge ut den i fyra länder. Foto: Hanna Allert Karlsson.

Bookbeat skriver avtal med Samuel Karlsson – ger ut Mörkö-serien i fyra länder

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på email

Samuel Karlsson har gjort succé på de svenska ljudbokstjänsterna med sin serie om Morden på Mörkö. Nu köper Bookbeat rättigheterna att översätta serien för att ge ut den i Tyskland, Polen, Danmark och Finland.

Boktugg berättade för en tid sedan att Bookbeat satsar mer på eget innehåll och att producera egna ljudböcker, inte bara för den svenska marknaden utan även andra länder där man lanserat sin tjänst.


ANNONS


Nu presenteras ett av de allra första projekten: Mörkö-serien av Samuel Karlsson som legat högt upp på listorna hos de svenska ljudbokstjänsterna de senaste månaderna. Den ges i Sverige ut av Lind & Co.

Idag berättar författaren på Facebook att Bookbeat köpt rättigheterna till succéserien om Jessica Jackson för Tyskland, Polen, Danmark och Finland, både eböcker och ljudböcker.

ANNONS

– Bookbeat har verkligen varit angelägna och kommer satsa på serien i de här länderna. Avtalet gäller de fyra första delarna men option på fortsättningen, säger Samuel Karlsson.

Hur känns det?
– Som en seger efter ett maratonlopp. Jag har i flera omgångar försökt få någon svensk agent intresserad av serien men det har inte funnits något intresse för böckerna. Nu får jag chansen att vara med i Bookbeats utlandsexpansion. Bokbranschen förändras och med digitaliseringen öppnas nya möjligheter. Det känns helt rätt att Mörkö-seriens väg ut i världen går via ljudboken, säger Samuel Karlsson till Boktugg.

Än så länge har tre böcker kommit ut i serien. Men det är fler på gång.

– Del fyra i serien är färdig och jag sitter nu och filar på manuset. Jag har även strukturen klar för del 5. De kommer ges ut av Lind & Co i Sverige. Troligen blir det även en fortsättning, men jag har avtal på fem delar totalt. Jag vill även framhålla att jag är mycket nöjd med Lind & Co och det jobb de gjort med böckerna, säger Samuel Karlsson.

Exklusivt för Bookbeat eller inte?

Uppdaterat: Vi kontaktade såklart Bookbeat direkt för att höra hur tidplanen ser ut, och när de räknar med att böckerna kommer ut i de olika länderna?

– Samuel Karlssons Mörkö-serie har fungerat otroligt bra i BookBeat, och vi är väldigt glada över att få lansera den som ljud-och eböcker i Finland, Tyskland, Polen och Danmark. Vi påbörjar nu arbetet med att boka översättare och inläsare för respektive språk och siktar på att ha den första boken i serien ute i vår eller tidig sommar. Sedan släpper vi övriga delar i så snabb takt det går, säger Victoria Vatanskaja, Head of Rights & Production på Bookbeat.

Kommer serien att vara exklusiv för Bookbeat i dessa länder eller släpper ni den även till de konkurrerande ljudbokstjänsterna respektive download?
– Vi signade avtalet med Samuel Karlsson idag och börjar med en gång planera lanseringen på respektive marknad. Hur lanseringen kommer se ut och vilka kanaler vi kommer arbeta med beror på vad vi tror blir bäst på respektive marknad. Vi vet att det kommer bli en riktigt maffig lansering, men exakt hur det kommer se ut eller vilka vi kommer jobba med har vi inte bestämt än, säger Victoria Vatanskaja.

❤️ Tack för att du läste ända hit. Hoppas att läsupplevelsen var bra. Som du märkte slapp du betalvägg. Mycket tack vare personer som du, som valt att bli Supporters. Dina och andras stöd gör det möjligt att fortsätta skriva om böcker och bokbranschen.  Stödprenumerera från 10 kr/mån eller swisha en tjuga (eller mer) till 123-483 18 71.
(Om du redan är Supporter – tack!)

Sölve Dahlgren

Sölve Dahlgren

Sölve Dahlgren är journalist sedan 30 år tillbaka och författare till mer än tio böcker. VD och chefredaktör för Boktugg.

solve@boktugg.se

❤️ Tack för att du läste ända hit. Hoppas att läsupplevelsen var bra. Som du märkte slapp du betalvägg. Mycket tack vare personer som du, som valt att bli Supporters. Dina och andras stöd gör det möjligt att fortsätta skriva om böcker och bokbranschen.  Stödprenumerera från 10 kr/mån eller swisha en tjuga (eller mer) till 123-483 18 71.
(Om du redan är Supporter – tack!)

Lär dig bokbranschen på 5 minuter

Få vårt nyhetsbrev, måndag och fredag. Håll dig uppdaterad om trender och nyheter. Och få lite boktips. Gör som över 8000 andra.

SPONSRAT INNEHÅLL