Cilla och Rolf Börjlind nummer ett på tyska Spiegels topplista

Författarna Rolf och Cilla Börjlind. Foto: Kajsa Göransson

För andra gången toppar Cilla och Rolf Börjlind den tyska listan över bäst säljande böcker. Den här gången med nyutgivna Kaltes Gold (Fruset guld).

Kaltes Gold (originaltitel Fruset guld, Norstedts 2020) släpptes på btb Verlag i Tyskland i förra veckan och tog sig direkt in på nummer tio på original paperback-listan hos Spiegel. En vecka senare har boken klättrat till första plats.

– Jag är oerhört glad att Börjlinds ligger på första plats igen. Kvaliteten på deras skrivande och den djupa mänskligheten hos deras karaktärer är extraordinärt på alla sätt. Så underbart att se att läsarna tycker detsamma, säger Regina Kammerer, förlagschef btb Verlag.

Omslaget till den tyska översättningen av Cilla och Rolf Börjlinds Kallt guld.

Det är andra gången gillt för författarduon. Detsamma hände i januari 2019 när Wuntbrand (Kallbrand) släpptes i Tyskland, då låg den på plats åtta första veckan för att sedan klättra till nummer ett under andra veckan.

– Det krävs oerhört mycket av ett författarskap för att etablera sig på den absoluta toppen på den stora och viktiga tyska marknaden. Att ligga kvar är givetvis något som ytterst få bemästrar, säger Lena Stjernström, vd och agent på Grand Agency.

Hon fortsätter:

– Redan när vi läste manuset till Cilla och Rolf Börjlinds första bok, Springfloden, visste vi att vi hade att göra med en vinnare och det har bekräftats om och om igen under Rönning/Stiltons framgångar i Sverige och internationellt. Börjlinds knivskarpa historier som är både spännande och har bäring på aktuella händelser i vår samtid, kombinerat med ett färgrikt galleri av karaktärer och kryddat med den speciella Börjlindska humorn, det är helt enkelt en vinnarmix.

Rättigheterna till Rönning/Stilton-böckerna är sålda till över tjugo länder.

– Vi är helt enkelt oerhört stolta över att arbeta med dem, säger Lena.

Anna von Friesen

Anna von Friesen

Anna von Friesen frilansar som journalist, redaktör, korrekturläsare och med andra redaktionella tjänster.

anna.von.friesen@boktugg.se

Gör som ...

… och alla våra andra sponsorer som stöttar oss ekonomiskt. Vill ditt företag bli sponsor? Kontakta sales@boktugg.se för mer information. Privatpersoner och mindre företag som vill bidra swishar valfritt belopp till 123-483 18 71 (klicka här för QR-kod) eller med andra betalmedel.

Åttonde boken om Familjen Knyckertz

Nu släpps bok nr 8 i serien om Familjen Knyckertz. Den här berättelsen innehåller husdjurslängtan, en avliden släkting, en papegoja med inte helt rent mjöl i påsen,

Jeanette Bergenstav släpper tredje boken i Sundin-serien

Jeanette Bergenstav kombinerar skickligt psykologiskt djup med nagelbitarspänning i Havsgrav, den tredje boken i den populära serien om frilansjournalisten Jennifer Sundin.

I Bohusläns ytterkant lovar en retreatledare frihet från skuld,