ANNONS

Fel kvinna pekades ut som dement – Lars Noréns bok dras tillbaka

Lars Norén. Arkivbild: Tomas Oneborg/SvD/TT.

Albert Bonniers Förlag har dragit tillbaka Lars Noréns ”En dramatikers dagbok 2015-2019”, som nyligen gavs ut.

Den här artikeln är INTE låst.

Hjälp oss att hålla Boktuggs nyhetsartiklar olåsta utan betalvägg.

KÖP SUPPORTER-PREN fr. 1 kr/dag

Orsaken är att boken innehåller ett stycke där författaren felaktigt påstår att skådespelaren Paula Brandt lider av demens. Felet sägs bygga på en förväxling där Norén blandat ihop Brandt med en annan kvinna.

”I min senaste dagbok förekommer en utsaga om skådespelaren Paula Brandt som är grovt felaktig. Det som står där överensstämmer inte med verkligheten”, säger Lars Norén enligt ett pressmeddelande från förlaget.

I sitt uttalande ber han också om ursäkt.

”Det är desto värre då jag sedan länge har en kärleksfull samhörighet med hennes familj. Jag ber om ursäkt för den skada och sorg som åsamkats och skall göra allt jag kan för att rätta till det”, säger han.

Thérèse Cederblad, kommunikationschef på Albert Bonniers förlag, skriver i ett meddelande till TT att det handlar om en första upplaga på 1 000 exemplar som nu dras tillbaka.

”Dessvärre vet vi inte exakt hur många som sålts ut ur butik, men det är en relativt låg siffra. De böcker som är i lager kommer att makuleras och böcker som fortfarande finns i butik kallas tillbaka”, skriver hon.

En dramatikers dagbok 2015-2019 är Noréns fjärde utgivna dagbok.

Lär dig mer om bokbranschen!


Över 7000 personer prenumererar redan på Boktuggs nyhetsbrev. Två gånger i veckan får du koll på nya trender, nya förlag, spännande författarskap och böcker. Bäst allt - det är helt kostnadsfritt. Missa inte nästa stora grej. Anmäl dig nu!

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på email
Dela på print
TT

TT

Om du frågar någon vem som är Sveriges mest trovärdiga nyhetsförmedlare är chansen stor att svaret blir "TT". Sedan 1921 har vi varit en oberoende aktör i Mediesverige med mottot snabbt, korrekt och trovärdigt. Vi gör andra bättre. Så presenterar sig TT på sin hemsida. Boktugg samarbetar med dem för att få tillgång till fler spännande nyheter och reportage än vi själva hinner med.

tt@boktugg.se

SPONSRAT INNEHÅLL