”Ålevangeliet” av Patrik Svensson med på New York Times-lista över årets 100 bästa böcker

Författaren Patrik Svenssons bok "Ålevangeliet" hyllas i USA. Arkivbild: Johan Nilsson/TT.

Patrik Svenssons bok ”Ålevangeliet” finns med på New York Times lista över årets 100 bästa böcker. Andra böcker på listan är titlar som Barack Obamas ”Ett förlovat land” och Hilary Mantels ”Spegeln och ljuset”.

”Ålevangeliet” tilldelades 2019 Augustpriset i fackboksklassen.

– Det är alltid väldigt roligt med bekräftelse, men det är ju en bok av 100 så vi ska inte plocka fram den största blåsorkestern. Men kanske en stråkkvartett åtminstone, säger Patrik Svensson till DN.

Under titeln The Book of Eels släpptes Ålevangeliet i USA och har fått genomgående positiva recensioner. Den har även hamnat på listor över årets bästa böcker hos Publishers Weekly och Time Magazine samt nominerats till Goodreads Choice Awards.

Sölve Dahlgren

Sölve Dahlgren

Sölve Dahlgren är journalist sedan 30 år tillbaka och författare till mer än tio böcker. VD och chefredaktör för Boktugg.

solve@boktugg.se

Gör som ...

… och alla våra andra sponsorer som stöttar oss ekonomiskt. Vill ditt företag bli sponsor? Kontakta sales@boktugg.se för mer information. Privatpersoner och mindre företag som vill bidra swishar valfritt belopp till 123-483 18 71 (klicka här för QR-kod) eller med andra betalmedel.

SPONSRAT INNEHÅLL

SPONSRAT INNEHÅLL