ANNONS

”Ålevangeliet” av Patrik Svensson med på New York Times-lista över årets 100 bästa böcker

Författaren Patrik Svenssons bok "Ålevangeliet" hyllas i USA. Arkivbild: Johan Nilsson/TT.

Patrik Svenssons bok ”Ålevangeliet” finns med på New York Times lista över årets 100 bästa böcker. Andra böcker på listan är titlar som Barack Obamas ”Ett förlovat land” och Hilary Mantels ”Spegeln och ljuset”.

”Ålevangeliet” tilldelades 2019 Augustpriset i fackboksklassen.

– Det är alltid väldigt roligt med bekräftelse, men det är ju en bok av 100 så vi ska inte plocka fram den största blåsorkestern. Men kanske en stråkkvartett åtminstone, säger Patrik Svensson till DN.

Under titeln The Book of Eels släpptes Ålevangeliet i USA och har fått genomgående positiva recensioner. Den har även hamnat på listor över årets bästa böcker hos Publishers Weekly och Time Magazine samt nominerats till Goodreads Choice Awards.

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på email
Dela på print
Sölve Dahlgren

Sölve Dahlgren

Sölve Dahlgren är journalist sedan 25 år tillbaka och författare till nio böcker. VD och chefredaktör för Boktugg.

solve@boktugg.se

SPONSRAT INNEHÅLL