ANNONS

Lars Kepler (pseudonym för författarna Alexandra Coelho Ahndoril och Alexander Ahndoril) sålde 200 000 exemplar på en månad. Foto: Ewa Marie Rundquist.

Spegelmannen av Lars Kepler sålde 200 000 exemplar första månaden

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på email

Mindre än en månad tog det för nya Lars Kepler-romanen Spegelmannen att sälja över 200 000 exemplar. Blir det årets mest sålda bok?

– Vi har ungefär 10 procent högre fart än rekordet med Lazarus från 2018. Lazarus blev 2018 års mest sålda skönlitterära bok med sina 278 648 exemplar under utgivningsåret, säger Göran Wiberg, försäljningsdirektör på Bonnierförlagen, i ett pressmeddelande.

Spegelmannen av Lars Kepler som utkom den 21 oktober 2020 har på extremt kort tid nått betydande försäljningsframgångar. På bara en månad har boken sålt i mer än 200 000 exemplar, säkerligen har den omfattande ljudbokslanseringen med två olika inläsningar bidragit.

Lars Kepler är en pseudonym för författarna Alexandra Coelho Ahndoril och Alexander Ahndoril. Lars Kepler har sålt över femton miljoner exemplar i fler än sextio länder. I januari 2020 utnämnde Bonnierförlagen Lars Kepler till decenniets största svenska deckarförfattarskap, baserat på försäljningssiffrorna.

– Vi är väldigt tacksamma och glada över att våra läsare vill följa med oss och Joona Linna på ännu en resa, säger Alexandra Coelho Ahndoril och Alexander Ahndoril i samma pressmeddelande.

Kepler har dock en bit kvar till Barack Obamas nivå. Hans nya bok sålde 890 000 exemplar på en dag

❤️ Tack för att du läste ända hit. Hoppas att läsupplevelsen var positiv. Som du märkte slapp du betalvägg. Om du har möjlighet får du jättegärna bli Supporter (1 kr/dag) och stötta Boktugg så kan vi fortsätta skriva om böcker och bokbranschen. Det går även att swisha en tjuga eller mer.
(Om du redan är Supporter – tack!)

Sölve Dahlgren

Sölve Dahlgren

Sölve Dahlgren är journalist sedan 25 år tillbaka och författare till nio böcker. VD och chefredaktör för Boktugg.

solve@boktugg.se

Lär dig bokbranschen på 5 minuter

Få vårt nyhetsbrev, måndag och fredag. Håll dig uppdaterad om trender och nyheter. Och få lite boktips. Gör som över 8000 andra.

SPONSRAT INNEHÅLL