Lars Kepler (pseudonym för författarna Alexandra Coelho Ahndoril och Alexander Ahndoril) sålde 200 000 exemplar på en månad. Foto: Ewa Marie Rundquist.

Spegelmannen av Lars Kepler sålde 200 000 exemplar första månaden

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på email

Mindre än en månad tog det för nya Lars Kepler-romanen Spegelmannen att sälja över 200 000 exemplar. Blir det årets mest sålda bok?

– Vi har ungefär 10 procent högre fart än rekordet med Lazarus från 2018. Lazarus blev 2018 års mest sålda skönlitterära bok med sina 278 648 exemplar under utgivningsåret, säger Göran Wiberg, försäljningsdirektör på Bonnierförlagen, i ett pressmeddelande.

Spegelmannen av Lars Kepler som utkom den 21 oktober 2020 har på extremt kort tid nått betydande försäljningsframgångar. På bara en månad har boken sålt i mer än 200 000 exemplar, säkerligen har den omfattande ljudbokslanseringen med två olika inläsningar bidragit.

Lars Kepler är en pseudonym för författarna Alexandra Coelho Ahndoril och Alexander Ahndoril. Lars Kepler har sålt över femton miljoner exemplar i fler än sextio länder. I januari 2020 utnämnde Bonnierförlagen Lars Kepler till decenniets största svenska deckarförfattarskap, baserat på försäljningssiffrorna.

– Vi är väldigt tacksamma och glada över att våra läsare vill följa med oss och Joona Linna på ännu en resa, säger Alexandra Coelho Ahndoril och Alexander Ahndoril i samma pressmeddelande.

Kepler har dock en bit kvar till Barack Obamas nivå. Hans nya bok sålde 890 000 exemplar på en dag

❤️ Tack för att du läste ända hit. Hoppas att läsupplevelsen var bra. Som du märkte slapp du betalvägg. Mycket tack vare personer som du, som valt att bli Supporters. Dina och andras stöd gör det möjligt att fortsätta skriva om böcker och bokbranschen.  Stödprenumerera från 10 kr/mån eller swisha en tjuga (eller mer) till 123-483 18 71.
(Om du redan är Supporter – tack!)

Sölve Dahlgren

Sölve Dahlgren

Sölve Dahlgren är journalist sedan 30 år tillbaka och författare till mer än tio böcker. VD och chefredaktör för Boktugg.

solve@boktugg.se

❤️ Tack för att du läste ända hit. Hoppas att läsupplevelsen var bra. Som du märkte slapp du betalvägg. Mycket tack vare personer som du, som valt att bli Supporters. Dina och andras stöd gör det möjligt att fortsätta skriva om böcker och bokbranschen.  Stödprenumerera från 10 kr/mån eller swisha en tjuga (eller mer) till 123-483 18 71.
(Om du redan är Supporter – tack!)

Lär dig bokbranschen på 5 minuter

Få vårt nyhetsbrev, måndag och fredag. Håll dig uppdaterad om trender och nyheter. Och få lite boktips. Gör som över 8000 andra.

SPONSRAT INNEHÅLL

Håkan Jenner skriver om människans livsberättande

När livet kläds i ord är en bok om livsberättande. Håkan Jenner skildrar i en reflekterande essä hur vi människor är engagerade i en ständig berättelse om vårt liv i världen. Händelser, möten, tankar och känslor – allt inarbetas i det som blir en livsberättelse. Och den personliga berättelsen blir inslag i andra berättelser, familje- och släktberättelser, men även i de stora kulturella berättelserna. Eller som det uttrycks i Peter Nilsons roman Äventyret (s. 39):

En människas liv, sade han [ärkeängeln Uriel] högtidligt, är en lång och invecklad berättelse, eller ett snår av berättelser, eller ett brottstycke ur en mycket större berättelse, eller kanske bara ett enda tecken i en väldig och oöverskådlig berättelse som aldrig upphör att berättas, så länge tid rinner.

Hur det ligger till, lite närmare bestämt, med människans berättande blir belyst i den här essän. Här ges en teoretisk inramning till livsberättande, sammanvävd med skönlitterära inslag och tänkares tankar.

Den har recenserats i Bibliotekstjänst/BTJ-häftet, nr 15/2020, där Helena Kubicek Boye skriver: ”Författaren är professor emeritus i pedagogik och hans essä kan utgöra en god grund för samtal kring berättandet som fenomen, men även som reflektionsmaterial på både individ- och gruppnivå. […] Det är en tänkvärd bok som väcker funderingar om att göra livet och dess förlopp begripligt.”

”En pärla till bok” skriver en läsare i en sms-kontakt. ”Jag stannade upp, tänkte och läste sedan vidare.” Det är en bok som berör!

(...) Läs hela artikeln »