Karin Smirnoff. Foto: Pressbild/Polaris

Smirnoffs Jana Kippo-trilogi har sålt i över en halv miljon – Polaris släpper samlingsvolym

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på email

Trilogin som inleddes med Karin Smirnoffs debutroman Jag for ner till bror 2018 har sålt ruskigt bra. Polaris firar med att ge ut en lyxig samlingsvolym.

Trilogin om Jana Kippo inleddes med Jag for ner till bror (2018), följdes av Vi for upp till mor (2019) och avslutades med Sen for jag hem som utkom i våras. Romanerna uppmärksammades genast och Karin Smirnoff har bland annat nominerats till Augustpriset, tilldelats Studieförbundet Vuxenskolans författarpris och vunnit Storytel Awards. Bara häromdagen nominerades hon till Svenska Dagbladets litteraturpris för sin senaste roman.

Trilogin har sålt bra i alla format och förekommit på många topplistor de senaste två åren. Nu meddelar förlaget Polaris att trilogin har passerat den imponerande milstolpen en halv miljon sålda exemplar. 

Samtidigt passar de på att ge ut en samlingsvolym, Jana Kippo-sviten. Enligt förlagschef Jonas Axelsson finns flera skäl till detta. 

– Ett är för att salutera detta litterära äventyr. Karin har skapat denna tredelade värld snabbt och vår utgivning har också haft tempo. Många har hoppat mellan pocket/e- och ljudbok och inbundet. Nu får de ett gemensamt format att ge sig själva eller någon annan. Man ser väl hur fin julklapp det är?

Boken trycks av estetiska skäl som ett lite finare halvklotband med tyg över ryggen.

– Vi visste att det skulle bli 1000 sidor och därmed tänkte vi till, en exklusiv reprint med Karins egna ord och signatur på baksidan kändes starkast, säger Jonas Axelsson.

Den tredje boken har visserligen nyss släppts i pocket, men vi är såklart nyfikna på vilket av alla format som egentligen har sålt bäst hittills.

– Pocket leder ganska rejält, säger Jonas Axelsson.

❤️ Tack för att du läste ända hit. Hoppas att läsupplevelsen var bra. Som du märkte slapp du betalvägg. Mycket tack vare personer som du, som valt att bli Supporters. Dina och andras stöd gör det möjligt att fortsätta skriva om böcker och bokbranschen.  Stödprenumerera från 10 kr/mån eller swisha en tjuga (eller mer) till 123-483 18 71.
(Om du redan är Supporter – tack!)

Anna von Friesen

Anna von Friesen

Anna von Friesen frilansar som journalist, redaktör, korrekturläsare och med andra redaktionella tjänster.

anna.von.friesen@boktugg.se

❤️ Tack för att du läste ända hit. Hoppas att läsupplevelsen var bra. Som du märkte slapp du betalvägg. Mycket tack vare personer som du, som valt att bli Supporters. Dina och andras stöd gör det möjligt att fortsätta skriva om böcker och bokbranschen.  Stödprenumerera från 10 kr/mån eller swisha en tjuga (eller mer) till 123-483 18 71.
(Om du redan är Supporter – tack!)

Lär dig bokbranschen på 5 minuter

Få vårt nyhetsbrev, måndag och fredag. Håll dig uppdaterad om trender och nyheter. Och få lite boktips. Gör som över 8000 andra.

SPONSRAT INNEHÅLL

Ögonvittnet – en bok om hur illa Kina behandlar etniska minoriteter

En chockerande skildring av en av världens grymmaste regimer – en kvinnas kamp för överlevnad.

De senaste åren har det anlagts över 1 200 koncentrationsläger i Kinas nordvästra provins där man håller personer från de kazakiska och uiguriska minoritetsfolken fängslade. Det kan röra sig om upp emot tre miljoner fångar. Villkoren är omänskliga: hjärntvätt, tortyr, misshandel, våldtäkt och medicinska experiment. Lägren utgör det största systematiska fängslandet av ett enskilt folk sedan Tredje riket.

Sayragul Sauytbay föddes i provinsen och arbetade som läkare innan hon blev utsedd till högre tjänsteman. Hennes liv blev omkullkastat när de kinesiska myndigheterna fängslade henne. Brottet: att vara kazak, en av Kinas etniska minoriteter.

I fängelset tvingades hon arbeta med att undervisa om Kinas språk, kultur och politik. Genom arbetet fick hon tillgång till hemlig information som avslöjade Beijings långsiktiga planer på att underminera både landets minoritetsfolk och demokratier runt om i världen. Efter sin flykt från Kina återförenades hon med sin familj men lever under ständigt hot om repressalier. Detta sällsynta vittnesmål från världens största övervakningsstat avslöjar inte bara den skrämmande omfattningen av Kinas tyranniska ambitioner, utan även motståndskraften och civilkuraget hos en enskild visselblåsare.

Sayragul Sauytbay bor med sin familj i Sverige sedan 2019 och har haft långa intervjutillfällen med journalisten Alexandra Cavelius under arbetet med boken.

(...) Läs hela artikeln »