Smirnoffs Jana Kippo-trilogi har sålt i över en halv miljon – Polaris släpper samlingsvolym

Karin Smirnoff. Foto: Pressbild/Polaris

Trilogin som inleddes med Karin Smirnoffs debutroman Jag for ner till bror 2018 har sålt ruskigt bra. Polaris firar med att ge ut en lyxig samlingsvolym.

Trilogin om Jana Kippo inleddes med Jag for ner till bror (2018), följdes av Vi for upp till mor (2019) och avslutades med Sen for jag hem som utkom i våras. Romanerna uppmärksammades genast och Karin Smirnoff har bland annat nominerats till Augustpriset, tilldelats Studieförbundet Vuxenskolans författarpris och vunnit Storytel Awards. Bara häromdagen nominerades hon till Svenska Dagbladets litteraturpris för sin senaste roman.

Trilogin har sålt bra i alla format och förekommit på många topplistor de senaste två åren. Nu meddelar förlaget Polaris att trilogin har passerat den imponerande milstolpen en halv miljon sålda exemplar. 

Samtidigt passar de på att ge ut en samlingsvolym, Jana Kippo-sviten. Enligt förlagschef Jonas Axelsson finns flera skäl till detta. 

– Ett är för att salutera detta litterära äventyr. Karin har skapat denna tredelade värld snabbt och vår utgivning har också haft tempo. Många har hoppat mellan pocket/e- och ljudbok och inbundet. Nu får de ett gemensamt format att ge sig själva eller någon annan. Man ser väl hur fin julklapp det är?

Boken trycks av estetiska skäl som ett lite finare halvklotband med tyg över ryggen.

– Vi visste att det skulle bli 1000 sidor och därmed tänkte vi till, en exklusiv reprint med Karins egna ord och signatur på baksidan kändes starkast, säger Jonas Axelsson.

Den tredje boken har visserligen nyss släppts i pocket, men vi är såklart nyfikna på vilket av alla format som egentligen har sålt bäst hittills.

– Pocket leder ganska rejält, säger Jonas Axelsson.

Anna von Friesen

Anna von Friesen

Anna von Friesen frilansar som journalist, redaktör, korrekturläsare och med andra redaktionella tjänster.

anna.von.friesen@boktugg.se

Gör som ...

… och alla våra andra sponsorer som stöttar oss ekonomiskt. Vill ditt företag bli sponsor? Kontakta sales@boktugg.se för mer information. Privatpersoner och mindre företag som vill bidra swishar valfritt belopp till 123-483 18 71 (klicka här för QR-kod) eller med andra betalmedel.

SPONSRAT INNEHÅLL

SPONSRAT INNEHÅLL