ANNONS

Här är vinnarna i Storytel Awards – Stora ljudbokspriset 2020

Författaren Karin Smirnoff är en av årets mottagare av Stora ljudbokspriset. Pressbild: Rodrigo Soto/Storytel.

Mats Strandberg, Karin Smirnoff och Emelie Schepp är några av författarna som, tillsammans med sina inläsare, tilldelats årets Storytel awards – Stora ljudbokspriset.

Årets upplaga av Stora ljudbokspriset ägde rum i digital form, där pristagarna firades med blommor och statyetter på distans.

I romankategorin gick priset till Vi for upp med mor, den andra delen i författaren Karin Smirnoffs trilogi, inläst av Lo Kauppi.

”Jag tycker att ljudbokspriset är extra mycket inläsarens pris, i det här fallet Lo Kauppi. Hennes röst bidrar med en känslighet som passar väldigt bra i kontrast till mina lite kantiga och hårda romankaraktärer”, säger Smirnoff i ett pressmeddelande.

Över 30 000 ljudbokslyssnare röstade på sina favoritböcker inför galan, som egentligen skulle ha ägt rum på Berns den 2 april, men ställdes in på grund av coronapandemin.

Deckare är den genre som enligt Storytels statistik är populärast hos ljudbokslyssnarna.

”Jag är stolt, lycklig och otroligt rörd. Eftersom det i grunden är lyssnarna som röstar fram sina favoriter ser jag det som ett ’folkets pris’ vilket är det finaste priset man som författare och inläsare kan få”, säger Emelie Schepp, pristagare i spänningskategorin, i ett pressmeddelande.

Boktugg fotnot: Artikeln kompletteras under dagen.

Lär dig mer om bokbranschen!


Över 6400 personer prenumererar redan på Boktuggs nyhetsbrev. Två gånger i veckan får du koll på nya trender, nya förlag, spännande författarskap och böcker. Bäst allt – det är helt kostnadsfritt. Missa inte nästa stora grej. Anmäl dig nu!

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på email
Dela på print
TT

TT

Om du frågar någon vem som är Sveriges mest trovärdiga nyhetsförmedlare är chansen stor att svaret blir "TT". Sedan 1921 har vi varit en oberoende aktör i Mediesverige med mottot snabbt, korrekt och trovärdigt. Vi gör andra bättre. Så presenterar sig TT på sin hemsida. Boktugg samarbetar med dem för att få tillgång till fler spännande nyheter och reportage än vi själva hinner med.

tt@boktugg.se