Här är vinnarna i Storytel Awards – Stora ljudbokspriset 2020

Författaren Karin Smirnoff är en av årets mottagare av Stora ljudbokspriset. Pressbild: Rodrigo Soto/Storytel.

Mats Strandberg, Karin Smirnoff och Emelie Schepp är några av författarna som, tillsammans med sina inläsare, tilldelats årets Storytel awards – Stora ljudbokspriset.

Årets upplaga av Stora ljudbokspriset ägde rum i digital form, där pristagarna firades med blommor och statyetter på distans.

I romankategorin gick priset till Vi for upp med mor, den andra delen i författaren Karin Smirnoffs trilogi, inläst av Lo Kauppi.

”Jag tycker att ljudbokspriset är extra mycket inläsarens pris, i det här fallet Lo Kauppi. Hennes röst bidrar med en känslighet som passar väldigt bra i kontrast till mina lite kantiga och hårda romankaraktärer”, säger Smirnoff i ett pressmeddelande.

Över 30 000 ljudbokslyssnare röstade på sina favoritböcker inför galan, som egentligen skulle ha ägt rum på Berns den 2 april, men ställdes in på grund av coronapandemin.

Deckare är den genre som enligt Storytels statistik är populärast hos ljudbokslyssnarna.

”Jag är stolt, lycklig och otroligt rörd. Eftersom det i grunden är lyssnarna som röstar fram sina favoriter ser jag det som ett ’folkets pris’ vilket är det finaste priset man som författare och inläsare kan få”, säger Emelie Schepp, pristagare i spänningskategorin, i ett pressmeddelande.

Boktugg fotnot: Artikeln kompletteras under dagen.

Lär dig mer om bokbranschen!
Över 9000 personer prenumererar redan på Boktuggs nyhetsbrev. 1-2 gånger i veckan får du koll på nya trender, nya förlag, spännande författarskap och böcker. Bäst allt – det är helt kostnadsfritt. Missa inte nästa stora grej. Anmäl dig nu!
Prenumerera kostnadsfritt!
TT

TT

Sveriges mest trovärdiga nyhetsförmedlare är är för många TT (Tidningarnas Telegrambyrå) som sedan 1921 varit en oberoende aktör i Mediesverige med mottot snabbt, korrekt och trovärdigt. Boktugg samarbetar med TT för att få tillgång till fler boknyheter och intervjuer än vi själva hinner med.

tt@boktugg.se

Gör som ...

… och alla våra andra sponsorer som stöttar oss ekonomiskt. Vill ditt företag bli sponsor? Kontakta sales@boktugg.se för mer information. Privatpersoner och mindre företag som vill bidra swishar valfritt belopp till 123-483 18 71 (klicka här för QR-kod) eller med andra betalmedel.

SPONSRAT INNEHÅLL

SPONSRAT INNEHÅLL