Tio tjänster försvinner på Norstedts förlagsgrupp

Norstedts förlagsgrupp omorganiserar. Sex personer sägs upp när tio tjänster försvinner, skriver SvB. Antalet anställda går från 110 till 100, och alla avdelningar berörs. Fyra tjänster är vakanser som inte ersätts. Målet är att minska de fasta kostnaderna.
– Vi behöver ställa om till en marknad som är inne i ett gigantiskt skifte. Närmare 40 procent av våra nettointäkter kommer vara från det digitala i år. 2018 var det knappa 20. Det digitala fortsätter att öka och det gör att vi måste ställa om i väldigt många olika led. Dels sådant vi bör göra mindre av, och annat som behöver större fokus, och förstärkt kompetens, säger Eva Gedin, VD för Norstedts förlagsgrupp, till SvB.
Förlagsgruppen består av Norstedts, Rabén & Sjögren, Massolit, Tiden, B. Wahlströms, Norstedts Kartor, Böckernas klubb, Barnens bokklubb, Printz Publishing och Brombergs.

Sölve Dahlgren

Sölve Dahlgren

Sölve Dahlgren är journalist sedan 30 år tillbaka och författare till mer än tio böcker. VD och chefredaktör för Boktugg.

solve@boktugg.se

Gör som ...

… och alla våra andra sponsorer som stöttar oss ekonomiskt. Vill ditt företag bli sponsor? Kontakta sales@boktugg.se för mer information. Privatpersoner och mindre företag som vill bidra swishar valfritt belopp till 123-483 18 71 (klicka här för QR-kod) eller med andra betalmedel.

SPONSRAT INNEHÅLL

SPONSRAT INNEHÅLL