ANNONS

Tio tjänster försvinner på Norstedts förlagsgrupp

Norstedts förlagsgrupp omorganiserar. Sex personer sägs upp när tio tjänster försvinner, skriver SvB. Antalet anställda går från 110 till 100, och alla avdelningar berörs. Fyra tjänster är vakanser som inte ersätts. Målet är att minska de fasta kostnaderna.
– Vi behöver ställa om till en marknad som är inne i ett gigantiskt skifte. Närmare 40 procent av våra nettointäkter kommer vara från det digitala i år. 2018 var det knappa 20. Det digitala fortsätter att öka och det gör att vi måste ställa om i väldigt många olika led. Dels sådant vi bör göra mindre av, och annat som behöver större fokus, och förstärkt kompetens, säger Eva Gedin, VD för Norstedts förlagsgrupp, till SvB.
Förlagsgruppen består av Norstedts, Rabén & Sjögren, Massolit, Tiden, B. Wahlströms, Norstedts Kartor, Böckernas klubb, Barnens bokklubb, Printz Publishing och Brombergs.

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på email
Dela på print
Sölve Dahlgren

Sölve Dahlgren

Sölve Dahlgren är journalist sedan 25 år tillbaka och författare till nio böcker. VD och chefredaktör för Boktugg.

solve@boktugg.se

SPONSRAT INNEHÅLL