ANNONS

Jamie Oliver var ett av affischnamnen för BookFest under den digitala bokmässan i Frankfurt.

Frankfurt: 200 000 unika besökare på digital bokmässa

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på email

Den digitala Bokmässan i Frankfurt 2020 räknade in totalt 200 000 unika besökare på sin sajt under de dagar mässan pågick förra veckan.

Hur mäter man en digital bokmässa och hur jämför man det resultatet med en fysisk? Den frågan ställdes efter Bokmässan i Göteborg för några veckor sedan (som då redovisade 373 000 visningar) och ställs igen efter att Frankfurt genomfört en ännu större digitalsatsning.

Totalt producerades 260 timmar i Frankfurt. Under branschdagarna med en rad seminarier noterades 148 000 unika besökare på sajten, och efter lördagens och söndagens 28 timmar långa BookFest så nåddes totalt 200 000 unika besökare på sajten, rapporterar Publishing Perspectives som påpekar att det inte inkluderar besökare/tittare hos samarbetspartners eller i andra kanaler.

BookFest (med flera internationella namn som Jamie Oliver, Edward Snowden och Margaret Atwood) som vände sig främst till vanliga läsare hade 1,5 miljoner visningar på Facebook.

Frankfurt hade också erbjudit utställare att ställa ut gratis digitalt, vilket 4440 utställare gjorde.

Frankfurt Rights Platform hade 4165 registrerade köpare och säljare, alltså agenter och förlag. Mässan hade även skapat ett B2B-verktyg för matchmaking där 2388 användare registrerat sig.

Bokmässans sociala kanaler hade 1,2 miljoner interaktioner under de sju dagarna under Frankfurt-veckan (officiellt ägde mässan rum onsdag-söndag 14-18 oktober, men man tjuvstartade med lite event även måndag och tisdag).

Det är stora siffror. Är det bra? Det är svårt att säga utan att kunna jämföra med en vanlig upplaga av Frankfurt.

Nästa år är Frankfurt Buchmesse planerad till 20-24 oktober. Då hoppas man kunna genomföra den i fysisk form igen.

❤️ Tack för att du läste ända hit. Hoppas att läsupplevelsen var positiv. Som du märkte slapp du betalvägg. Om du har möjlighet får du jättegärna bli Supporter (1 kr/dag) och stötta Boktugg så kan vi fortsätta skriva om böcker och bokbranschen. Det går även att swisha en tjuga eller mer till 123-483 18 71.
(Om du redan är Supporter – tack!)

Sölve Dahlgren

Sölve Dahlgren

Sölve Dahlgren är journalist sedan 25 år tillbaka och författare till nio böcker. VD och chefredaktör för Boktugg.

solve@boktugg.se

Lär dig bokbranschen på 5 minuter

Få vårt nyhetsbrev, måndag och fredag. Håll dig uppdaterad om trender och nyheter. Och få lite boktips. Gör som över 8000 andra.

SPONSRAT INNEHÅLL

InnebandyPiraterna 6

Ny bok i succéserien InnebandyPiraterna

Äntligen kan du läsa fortsättningen på den spännande serien InnebandyPiraterna. Efter flera års väntan har den sjätte boken släppts och under hösten 2021 kommer även bok sju och åtta som tillsammans utgör en trilogi som avslutar serien.

Den första boken i serien InnebandyPiraterna släpptes 2009 och blev en bästsäljare bland innebandyspelare och andra idrottsintresserade ungdomar. Den och efterföljande fyra böcker har sedan dess sålts i över 15 000 exemplar.

Idrottsromanerna – som främst läses av barn och ungdomar mellan 10 och 16 år – följer ett svenskt lag på den globala (fiktiva) proffstouren Floorball World Tour. Läsarna får uppleva spännande äventyr både på och utanför plan.

Författaren och journalisten Sölve Dahlgren har följt innebandyn sedan början av 1990-talet och i den här bokserien låter han fantasin flöda och ger en bild av vad som skulle kunna hända om någon bestämde sig för att förvandla innebandyn till en av de allra största sporterna.

Skaffa ditt exemplar av InnebandyPiraterna #6 redan idag.

(...) Läs hela artikeln »