ANNONS

13-åriga Alice Axelsson vann monstertävling – bidrar till kommande barnbok

Alice Axelsson, som hittade på monstret Dockmylingen, och Johannes Pinter, författare och illustratör till böckerna i serien Monster monster. Foto: Pressbild/Egmont Publishing

I våras utlyste Egmont en nationell skoltävling för barn och ungdomar som gick ut på att hitta på ett läskigt monster. Vinnare blev 13-åriga Alice från Varberg.

Författaren Johannes Pinter ville ha förslag på ett läskigt ”dubbelmonster” till ett kommande äventyr i bokserien Monster monster. Egmont Publishing utlyste en tävling på skolorna, som blev en stor succé och engagerade nästan 1 000 elever på skolor runt om i hela Sverige.

Juryn valde ut ett monster som var ”både fantasifullt, bra tecknat och väldigt läskigt”: Dockmylingen av Alice Axelsson, 13 år från Varberg. Dockmylingen är en hemsk varelse som är en kombination av en ilsken myling (ett gengångarbarn) och en ond docka.

– Det känns otroligt kul och hedrande. Jag har alltid tyckt om att rita och måla och fick inspiration till mitt monster när vi pratade om mylingar i skolan, säger Alice Axelsson i ett pressmeddelande.

Alice Axelsson och hennes läskiga skapelse Dockmylingen. Foto: Egmont Publishing

Som en del av vinsten kommer Alices monster att förverkligas i en kommande Monster monster-bok, Dockmylingen, som Johannes Pinter just nu skriver på.

– Vilken underbar mix av hemska varelser, säger Johannes Pinter. Gamla sägner om hämndlystna barn som reser sig ur graven ger vem som helst kalla kårar. Och alla som sett skräckfilmer som ”Den onda dockan” och ”Annabelle” vet att elaka dockor kan vara hur läskiga som helst.

I förra veckan fick Alice och hennes skolkamrater på Hagaskolan i Varberg också ett besök av Johannes Pinter, som höll i en kreativ ”monster-workshop”, berättade hur Monster monster-böckerna blir till, och om vad som skrämmer honom själv.

Lär dig mer om bokbranschen!


Över 7000 personer prenumererar redan på Boktuggs nyhetsbrev. Två gånger i veckan får du koll på nya trender, nya förlag, spännande författarskap och böcker. Bäst allt - det är helt kostnadsfritt. Missa inte nästa stora grej. Anmäl dig nu!

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på email
Dela på print
Anna von Friesen

Anna von Friesen

Anna von Friesen frilansar som journalist, redaktör, korrekturläsare och med andra redaktionella tjänster.

anna.von.friesen@boktugg.se

SPONSRAT INNEHÅLL