ANNONS

Ny Bamsesaga släpps exklusivt på Readly som satsar på ljudartiklar

Västeråsbon och den före detta lågstadieläraren, Gunvor Åhlberg, tog hem förstapriset i höstens stora högläsningstävling med Bamse. Hon har nu läst in Bamsesagan ”Också små vänner är bra” finns tillgänglig exklusivt på Readly i tre månader. Foto: Egmont.

Gunvor Åhlberg är den första kvinnan som får göra Bamses röst. Igår släpptes den nya ljudsagan – exklusivt på Readly, som därmed ger sig in i kampen om ljudkonsumenterna med vad de kallar ”ljudartiklar”.

Som lärare, mamma och mormor har Gunvor Åhlberg hållit i otaliga högläsningsstunder med skolelever, barn och barnbarn genom åren. Men att högläsa en Bamsesaga i en professionell ljudstudio var något alldeles extra, även för en garvad högläsare som Gunvor.

Den här artikeln är INTE låst.

Hjälp oss att hålla Boktuggs nyhetsartiklar olåsta utan betalvägg.

KÖP SUPPORTER-PREN fr. 1 kr/dag

– Det känns otroligt hedrande och roligt att ha fått spela in en saga med Bamse. Det var lite nervöst i början, men jag bestämde mig för att låtsas att jag läste för en grupp barn och då var det bara kul, säger Gunvor Åhlberg, vinnare av Bamses högläsningstävling, i ett pressmeddelande.

ANNONS

Under höstlovet utlyste Readly och Bamsetidningen en högläsningstävling där hela landet fick möjlighet att tävla om att spela in en officiell Bamsesaga. I tuff konkurrens med flera hundra medtävlande var det till slut Gunvor Åhlberg, 66 år från Västerås, som lyckades få juryn på fall med sitt inlevelserika och betagande högläsningsbidrag.

– Gunvor har en väldigt behaglig, varm och vänlig röst. Hon talar tydligt och med fin inlevelse. Man kan höra att hon är en passionerad högläsare och hennes sätt att läsa lyfter Bamseberättelsen till en ny nivå. Gunvor är helt enkelt en väldigt värdig vinnare, säger jurymedlemmen och Bamsetidningens chefredaktör Charlotta Borelius.

Readly lanserar ”ljudartiklar”

Bamsesagan ”Också små vänner är bra” finns tillgänglig exklusivt på Readly i tre månader, från och med den 17 december.

Under 2020 har Readly lanserat och testat ett antal ljudfilsformat på den engelska marknaden, och Bamsesagan uppläst av Gunvor Åhlberg blir nu den första som lanseras i Sverige.

– Att uppmuntra barn till att läsa mer genom spännande tävlingar och engagerande innehåll i nya former är något vi arbetar med ständigt. Därför ser vi extra mycket fram emot att släppa Gunvors inläsning av Bamsesagan som den första svenska ljudartikeln på Readlys plattform tillsammans med Bamsetidningen, säger Daniel Hamrin, Head of Content Nordics, Readly.

Analys: Vad innebär det för bokbranschen att Readly ger sig in på ljud? Är det en utmanare till Storytel (som äger Ztory, en konkurrent till Readly) eller barnbokstjänster som exempelvis Boksnok som tog in 3 Mkr i nytt kapital nyligen?

Lär dig mer om bokbranschen!


Över 7000 personer prenumererar redan på Boktuggs nyhetsbrev. Två gånger i veckan får du koll på nya trender, nya förlag, spännande författarskap och böcker. Bäst allt - det är helt kostnadsfritt. Missa inte nästa stora grej. Anmäl dig nu!

Tack för att du läste ända hit. Gör du det ofta får du gärna bli Supporter, stöd Boktugg med 1 kr/dag.
Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på email
Dela på print
Sölve Dahlgren

Sölve Dahlgren

Sölve Dahlgren är journalist sedan 25 år tillbaka och författare till nio böcker. VD och chefredaktör för Boktugg.

solve@boktugg.se

SPONSRAT INNEHÅLL