ANNONS

TellUs bok- och berättarmässa 2020 blir digital

Kjell Westö medverkar på DigiTellUs den 5 december 2020. Foto: Thron Ullberg

Den 5 december 2020 är det premiär för DigiTellUs, en digital variant av TellUs bok- och berättarmässa i Linköping.

Den här artikeln är INTE låst.

Hjälp oss att hålla Boktuggs nyhetsartiklar olåsta utan betalvägg med ett litet bidrag på 25 kr eller ett större på 500 kr – alternativt valfritt belopp. Vi tar även Swish. Du kan också prenumerera på Insider Basic från 350 kr/år.

2020 är året då en mängd i vanliga fall fysiska evenemang tvingas ut i cyberrymden. Nu är det TellUs tur, mässan som äger rum varje år på Linköpings stadsbibliotek. 

– Vi insåg ganska tidigt under hösten att det inte skulle gå att genomföra en fysisk mässa och bestämde oss i stället för att ta tillfället i akt att testa en ny idé, säger Johan Hagesund, ordförande i Kulturföreningen Tellus Östergötland, i ett pressmeddelande.

ANNONS

DigiTellUs kommer att streamas live från Linköpings stadsbibliotek på bibliotekets Facebooksida. Samtalen kommer också att kunna ses i efterhand på Youtube. 

Redan nu är ett antal programpunkter inbokade, bland annat författarsamtal med Anna Järvinen, som romandebuterar med Dröm natten till idag, samt Kjell Westö, aktuell med romanen Tritonus.

– Vi har som ambition att erbjuda ett brett program som tilltalar olika målgrupper. Förutom författarsamtal kommer vi ha samtal av debattkaraktär, till exempel om hur olika delar av bokbranschen mår idag och i framtiden, berättar Johan Hagesund.

Om läget tillåter kommer också en begränsad publik tillåtas på plats i biblioteket.

– Ledord för DigiTellUs är tillgänglighet och interaktivitet. Sitter du framför datorn och tittar ska du med en enkel kommentar kunna skicka en fråga som vi kanske plockar in i samtalet, säger Johan Hagesund.

DigiTellUs äger rum lördag 5 december kl. 10–16. Det är ett samarbetsprojekt mellan Kulturföreningen Tellus Östergötland och Linköpings stadsbibliotek. Syftet är att skapa en ny plattform för samtal om litteratur och närbesläktade ämnen som också kan integreras i framtida ordinarie verksamheter för Kulturföreningen Tellus Östergötland samt Linköpings stadsbibliotek.

Lär dig mer om bokbranschen!


Över 6600 personer prenumererar redan på Boktuggs nyhetsbrev. Två gånger i veckan får du koll på nya trender, nya förlag, spännande författarskap och böcker. Bäst allt - det är helt kostnadsfritt. Missa inte nästa stora grej. Anmäl dig nu!

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på email
Dela på print
Anna von Friesen

Anna von Friesen

Anna von Friesen frilansar som journalist, redaktör, korrekturläsare och med andra redaktionella tjänster.

anna.von.friesen@boktugg.se

SPONSRAT INNEHÅLL