Batman får podcast på Spotify – låter märkligt likt en ljudbok

Batman blir podcast/ljudbok på Spotify.
En ljudberättelse om Batman har premiär på Spotify nästa år. Arkivbild: Jae C Hong/AP/TT.

En ny berättelse om Batman har premiär som podcast på Spotify nästa år. Än en gång undrar vi: Var går gränsen mellan ljudbok och podcast?

Podcastserien heter ”Batman unburied” och är den första ljudberättelsen om en superhjälte från DC Comics som produceras av Spotify i samarbete med Warner Bros.

Enligt ett uttalande från Spotify och Warner Bros utforskar serien de mörka sidorna av Batmans alter ego Bruce Waynes psyke.

David S Goyer, som medförfattade manusen till filmerna ”Batman begins” (2005) och ”Batman v Superman: Dawn of justice” (2016), har skapat berättelsen och verkar som exekutiv producent för podcastserien.

Boktuggs analys: Nästan dagligen kommer nu rapporter om nya podcasts som tänjer på gränserna för formatet. Beskrivningen ovan talar om en berättelse om en fiktiv figur – vad är skillnaden mellan en dramapodd och en ljudbok? I en förlängning kan man fråga sig om audiobook och podcast kommer att leva vidare som begrepp och vilka typer av böcker respektive podcasts som kommer att sorteras in under vilken etikett. Det är också uppenbart att Spotifys satsning på eget innehåll i dramatiserad form inte blir någon lågbudgetproduktion utan snarare satsar på säkra kort i form av välkända varumärken och licenser.

TT

TT

Sveriges mest trovärdiga nyhetsförmedlare är är för många TT (Tidningarnas Telegrambyrå) som sedan 1921 varit en oberoende aktör i Mediesverige med mottot snabbt, korrekt och trovärdigt. Boktugg samarbetar med TT för att få tillgång till fler boknyheter och intervjuer än vi själva hinner med.

tt@boktugg.se

Gör som ...

… och alla våra andra sponsorer som stöttar oss ekonomiskt. Vill ditt företag bli sponsor? Kontakta sales@boktugg.se för mer information. Privatpersoner och mindre företag som vill bidra swishar valfritt belopp till 123-483 18 71 (klicka här för QR-kod) eller med andra betalmedel.

SPONSRAT INNEHÅLL

SPONSRAT INNEHÅLL