Natur & Kultur efterfrågar gemensamt branschinitiativ i klimatfrågan

Natur & Kultur har de senaste fem åren arbetat med att minimera utsläppen inom förlagsverksamheten och beskriver sig nu som Sveriges första klimatneutrala bokförlag. Det tryckeri i Lettland som står för större delen av bokproduktionen går under året helt över till grön el, och förlaget arbetar aktivt med att effektivisera transportsträckorna. Det finns en plan för att ytterligare reducera utsläppen under kommande år. För att kompensera för de kvarvarande utsläppen har Natur & Kultur valt att bidra till ett projekt för återplantering och bevarande av skog i Panama.
– Vi önskar nu en större samverkan inom förlagsbranschen i klimatfrågan. Ett gemensamt agerande och gemensamma krav på tryckerier och andra underleverantörer skulle skapa större kraft i att åstadkomma förändring, säger Per Almgren i ett pressmeddelande.

Anna von Friesen

Anna von Friesen

Anna von Friesen frilansar som journalist, redaktör, korrekturläsare och med andra redaktionella tjänster.

anna.von.friesen@boktugg.se

Gör som ...

… och alla våra andra sponsorer som stöttar oss ekonomiskt. Vill ditt företag bli sponsor? Kontakta sales@boktugg.se för mer information. Privatpersoner och mindre företag som vill bidra swishar valfritt belopp till 123-483 18 71 (klicka här för QR-kod) eller med andra betalmedel.

SPONSRAT INNEHÅLL

SPONSRAT INNEHÅLL