ANNONS

Natur & Kultur efterfrågar gemensamt branschinitiativ i klimatfrågan

Natur & Kultur har de senaste fem åren arbetat med att minimera utsläppen inom förlagsverksamheten och beskriver sig nu som Sveriges första klimatneutrala bokförlag. Det tryckeri i Lettland som står för större delen av bokproduktionen går under året helt över till grön el, och förlaget arbetar aktivt med att effektivisera transportsträckorna. Det finns en plan för att ytterligare reducera utsläppen under kommande år. För att kompensera för de kvarvarande utsläppen har Natur & Kultur valt att bidra till ett projekt för återplantering och bevarande av skog i Panama.
– Vi önskar nu en större samverkan inom förlagsbranschen i klimatfrågan. Ett gemensamt agerande och gemensamma krav på tryckerier och andra underleverantörer skulle skapa större kraft i att åstadkomma förändring, säger Per Almgren i ett pressmeddelande.

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på email
Dela på print
Anna von Friesen

Anna von Friesen

Anna von Friesen frilansar som journalist, redaktör, korrekturläsare och med andra redaktionella tjänster.

anna.von.friesen@boktugg.se

SPONSRAT INNEHÅLL