Carina Nunstedt startar eget under namnet Yourlife Books. Foto: Sven Lindwall.

Carina Nunstedt startar eget – Yourlife Books kombinerar förlag och agentur

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på email

Nu avslöjar Carina Nunstedt vad hon ska göra: hon tar över namnet Yourlife Books och ska driva både förlag och agentur – och samtidigt konsulta åt sina tidigare arbetsgivare.

– Det känns fantastiskt spännande att nu bygga mitt eget företag på riktigt – steg för steg. Med min bakgrund som förläggare, förlagschef, eventproducent, författare och journalist kan jag hjälpa till på en rad olika plan. Jag kommer att jobba med skräddarsydda uppdrag för en rad författare, hälsoprofiler och bokförlag – det kan handla om konceptutveckling av en bokidé, varumärkesstrategi, PR och rättigheter, säger Carina Nunstedt i ett pressmeddelande.


ANNONS


I våras meddelade Carina Nunstedt att hon skulle sluta på HarperCollins Nordic efter nästan tre år som nordisk förlagschef. Däremot var hon hemlighetsfull kring exakt vad hon skulle hitta på. Men nu berättar hon.

Carina tar över varumärket Yourlife Books, som hon startade som ett imprint på Bonnierförlagen 2016, för att driva det vidare som både ett mindre förlag och en fackboksagentur med fokus på hälsa och livsstil.

Bland de författare, företag och hälsoprofiler som anlitar Yourlife Books från start känner vi igen en del författare från HarperCollins som Maria
Borelius, Ulrica Norberg och Kristin Kaspersen, liksom från Bonnier Fakta som Emma S. (Emma Wiklund). Ett av höstens större uppdrag är att Carina är producent för Maria Borelius nya podcast Hälsorevolutionen (premiär på Acast 17/9). Hon fortsätter även med uppdrag som förläggare och kommunikationsstrateg för HarperCollins och Bonnier med flera större bokförlag.

Den här artikeln är INTE låst.

Hjälp oss att hålla Boktuggs nyhetsartiklar olåsta utan betalvägg med ett litet bidrag på 25 kr eller ett större på 500 kr – alternativt valfritt belopp. Vi tar även Swish. Du kan också prenumerera på Insider Basic från 29,16 kr/mån.

Förlaget Yourlife Books ska fokusera på utvald översatt facklitteratur där ledordet är: Böcker som lyfter dig! Den första titeln som släpps blir Glennon Doyles succébok Otyglad (Untamed) som gavs ut av Penguin Random House i vintras och har legat över 20 veckor i topp på NY Times bestseller-lista.
Svensk utgivning blir i januari 2021. Det finns en koppling – författarens tidigare bok Love Warrior gavs ut på Yourlife Books (Forum) 2017.

– Inriktningen i utgivningen bygger på mitt eget stora intresse för personlig, utforskande facklitteratur – böcker av olika inspiratörer, gurus och författare som har påverkat mig på djupet, och som jag gärna vill se översatta till svenska. Till att börja med kommer det att handla om 2-4 titlar per år, säger Carina Nunstedt till Boktugg.

Du gillar ju event, blir det sådant också? Och hur tror du att corona kommer att påverka dessa i framtiden? 
– Ja, det hoppas jag verkligen, jag har många olika tankar kring spännande författarmöten. Corona-läget är oerhört frustrerande, det enda positiva är att vi börjar se riktigt bra digitala event ta form.

Hur ser du att förlagsbranschen utvecklas de kommande åren? Får vi en mer flytande gräns mellan förlag och andra aktörer på marknaden? – Vi har redan märkt en stark trend av mindre förlag, entreprenörer och egenutgivare som tar plats på listorna. Att få till en bra boklansering handlar om så många faktorer, det gäller att vara väldigt lyhörd för vad författaren vill och ha en nära läsarkontakt och ett starkt säljdriv i alla led. Böcker säljer ju sällan sig själva.

Och Carina kommer inte att göra allt själv på förlaget Yourlife Books. Istället har hon knutit ett samarbete med The Book Affair, som sköter försäljning och distribution.

– Jag känner Alexandra Torstendahl och Alexandra Lidén på The Book Affair sedan tidigare och tycker de gör ett fantastiskt bra jobb, så det känns väldigt kul och rätt, säger Carina.

– The Book Affair vill vara en modern partner till entreprenörsdrivna författare och deras samarbetspartners. Att få möjlighet att jobba med Carina Nunstedt och Yourlife Books är ytterligare ett steg i rätt riktning mot en mer modern och lönsam förlagsbransch, säger Alexandra Torstendahl, VD för The Book Affair.

Lär dig mer om bokbranschen!


Över 7000 personer prenumererar redan på Boktuggs nyhetsbrev. Två gånger i veckan får du koll på nya trender, nya förlag, spännande författarskap och böcker. Bäst allt – det är helt kostnadsfritt. Missa inte nästa stora grej. Anmäl dig nu!

❤️ Tack för att du läste ända hit. Hoppas att läsupplevelsen var bra. Som du märkte slapp du betalvägg. Mycket tack vare personer som du, som valt att bli Supporters. Dina och andras stöd gör det möjligt att fortsätta skriva om böcker och bokbranschen.  Stödprenumerera från 10 kr/mån eller swisha en tjuga (eller mer) till 123-483 18 71.
(Om du redan är Supporter – tack!)

❤️ Tack för att du läste ända hit. Hoppas att läsupplevelsen var bra. Som du märkte slapp du betalvägg. Mycket tack vare personer som du, som valt att bli Supporters. Dina och andras stöd gör det möjligt att fortsätta skriva om böcker och bokbranschen.  Stödprenumerera från 10 kr/mån eller swisha en tjuga (eller mer) till 123-483 18 71.
(Om du redan är Supporter – tack!)

Sölve Dahlgren

Sölve Dahlgren

Sölve Dahlgren är journalist sedan 25 år tillbaka och författare till nio böcker. VD och chefredaktör för Boktugg.

solve@boktugg.se

Lär dig bokbranschen på 5 minuter

Få vårt nyhetsbrev, måndag och fredag. Håll dig uppdaterad om trender och nyheter. Och få lite boktips. Gör som över 8000 andra.

SPONSRAT INNEHÅLL