ANNONS

ABF:s litteraturpris till Anneli Jordahl

Författaren Anneli Jordahl. Foto: SvD/TT.

Författaren och litteraturkritikern Anneli Jordahl är årets mottagare av ABF:s litteraturpris. Hon får priset på 100 000 kronor för att hon ”med lätthet och bråddjup under många år skildrat det svenska klassamhällets många bottnar och blindskär”, som en del av motiveringen lyder.

Jordahl debuterade 1999 med reseboken ”Helsingfors: från Kalevala till Snowcrash”. Hennes senaste roman Som hundarna i Lafayette Park kom 2016.

Litteraturpriset har delats ut sedan 1949 till personer som ”med ordet eller konstens hjälp synliggör det osynliga och får oss att förnimma det glömda”. Bland tidigare pristagare finns PO Enquist, Jila Mossaed och Katarina Taikon.

Lär dig mer om bokbranschen!


Över 6400 personer prenumererar redan på Boktuggs nyhetsbrev. Två gånger i veckan får du koll på nya trender, nya förlag, spännande författarskap och böcker. Bäst allt – det är helt kostnadsfritt. Missa inte nästa stora grej. Anmäl dig nu!

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på email
Dela på print
TT

TT

Om du frågar någon vem som är Sveriges mest trovärdiga nyhetsförmedlare är chansen stor att svaret blir "TT". Sedan 1921 har vi varit en oberoende aktör i Mediesverige med mottot snabbt, korrekt och trovärdigt. Vi gör andra bättre. Så presenterar sig TT på sin hemsida. Boktugg samarbetar med dem för att få tillgång till fler spännande nyheter och reportage än vi själva hinner med.

tt@boktugg.se