Mats Jonsson får pris av ABF

Serietecknaren Mats Jonsson. Foto: Claudio Bresciani / TT

Serietecknaren Mats Jonsson får ABF:s litteraturpris 2022. Han får stipendiet på 100 000 kronor för att han ”med svart tusch, humor och en del ilska målar över Sveriges vita fläckar”, enligt ett pressmeddelande.

”Jag är oerhört glad över att bli uppmärksammad på det här sättet just av ABF. Ända sedan gymnasiet, då ABF hjälpte oss att starta en musikförening hemma i Kramfors, har jag haft varma känslor för dem”, säger Jonsson i pressmeddelandet.

Priset delas ut i ABF:s monter under Bokmässan i Göteborg 23 september.

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
TT

TT

Sveriges mest trovärdiga nyhetsförmedlare är är för många TT (Tidningarnas Telegrambyrå) som sedan 1921 varit en oberoende aktör i Mediesverige med mottot snabbt, korrekt och trovärdigt. Boktugg samarbetar med TT för att få tillgång till fler boknyheter och intervjuer än vi själva hinner med.

tt@boktugg.se

Gör som ...

… och alla våra andra sponsorer som stöttar oss ekonomiskt. Vill ditt företag bli sponsor? Kontakta sales@boktugg.se för mer information. Privatpersoner och mindre företag som vill bidra swishar valfritt belopp till 123-483 18 71 (klicka här för QR-kod) eller med andra betalmedel.

Koll på böcker och bransch på 5 min

Få vårt nyhetsbrev, måndag och fredag. Håll dig uppdaterad om trender och nyheter. Och få lite boktips. Gör som över 9000 andra.