ANNONS

Utvalda politiker får boken ”Vi måste börja med barnen” av Ylva Mårtens och Ordfront förlag

Idag, tisdagen den 8 september, öppnade Sveriges riksdag efter sommaruppehållet. Ordfront förlag och Ylva Mårtens har skickat boken Vi måste börja med barnen till statsminister Stefan Löfven, talmannen Andreas Norlén, till alla partiledarna och till de ordinarie ledamöterna i riksdagens social- och utbildningsutskott.
Antologin kom ut i början av februari och innehåller 18 essäer om brännande samhällsfrågor av några av Sveriges främsta forskare, journalister och författare som alla skriver utifrån olika teman som rör barns liv och villkor i vårt land.
”Dödsskjutningarna t. ex. kommer inte sluta förrän samhället ser till att inte fler barn rekryteras till de kriminella ligorna. Det förebyggande arbetet kan inte polisen göra själv. Det måste hela samhället göra tillsammans. Politikerna, föräldrarna, socialtjänsten, förskolan, skolan och alla andra vuxna. För att lösa de stora problemen krävs förebyggande arbete. För att lösa många allvarliga samhällsproblem måste vi sätta barnen främst”, skriver Ordfront i ett pressmeddelande.

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på email
Dela på print
Sölve Dahlgren

Sölve Dahlgren

Sölve Dahlgren är journalist sedan 25 år tillbaka och författare till nio böcker. VD och chefredaktör för Boktugg.

solve@boktugg.se