Utvalda politiker får boken ”Vi måste börja med barnen” av Ylva Mårtens och Ordfront förlag

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på email

Idag, tisdagen den 8 september, öppnade Sveriges riksdag efter sommaruppehållet. Ordfront förlag och Ylva Mårtens har skickat boken Vi måste börja med barnen till statsminister Stefan Löfven, talmannen Andreas Norlén, till alla partiledarna och till de ordinarie ledamöterna i riksdagens social- och utbildningsutskott.
Antologin kom ut i början av februari och innehåller 18 essäer om brännande samhällsfrågor av några av Sveriges främsta forskare, journalister och författare som alla skriver utifrån olika teman som rör barns liv och villkor i vårt land.
”Dödsskjutningarna t. ex. kommer inte sluta förrän samhället ser till att inte fler barn rekryteras till de kriminella ligorna. Det förebyggande arbetet kan inte polisen göra själv. Det måste hela samhället göra tillsammans. Politikerna, föräldrarna, socialtjänsten, förskolan, skolan och alla andra vuxna. För att lösa de stora problemen krävs förebyggande arbete. För att lösa många allvarliga samhällsproblem måste vi sätta barnen främst”, skriver Ordfront i ett pressmeddelande.

❤️ Tack för att du läste ända hit. Hoppas att läsupplevelsen var bra. Som du märkte slapp du betalvägg. Mycket tack vare personer som du, som valt att bli Supporters. Dina och andras stöd gör det möjligt att fortsätta skriva om böcker och bokbranschen.  Stödprenumerera från 10 kr/mån eller swisha en tjuga (eller mer) till 123-483 18 71.
(Om du redan är Supporter – tack!)

Sölve Dahlgren

Sölve Dahlgren

Sölve Dahlgren är journalist sedan 30 år tillbaka och författare till mer än tio böcker. VD och chefredaktör för Boktugg.

solve@boktugg.se

❤️ Tack för att du läste ända hit. Hoppas att läsupplevelsen var bra. Som du märkte slapp du betalvägg. Mycket tack vare personer som du, som valt att bli Supporters. Dina och andras stöd gör det möjligt att fortsätta skriva om böcker och bokbranschen.  Stödprenumerera från 10 kr/mån eller swisha en tjuga (eller mer) till 123-483 18 71.
(Om du redan är Supporter – tack!)

Lär dig bokbranschen på 5 minuter

Få vårt nyhetsbrev, måndag och fredag. Håll dig uppdaterad om trender och nyheter. Och få lite boktips. Gör som över 8000 andra.

SPONSRAT INNEHÅLL