ANNONS

Sofie Poulsen på Darkness Publishing. Foto: Pressbild. Bakgrundsfoto: iStock. Montage: Boktugg.

Sommarserien 2020 – Sofi Poulsen: Fler manus och andra plats i innovationstävling

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på email

Sofi Poulsen på Darkness Publishing får in fler manus än tidigare. Ett orosmoment är dock att minskad försäljning under våren gett större lager än vanligt. Och så kom förlaget tvåa i en regional innovationstävling.

Vi närmar oss nu slutet på Sommarserien 2020 och idag har turen kommit till Sofi Poulsen som driver förlaget Darkness Publishing. Hon ser tillbaka på våren 2020 som varit allt annat än vanlig.

– Vi hade release för vår debutförfattare Ingrid Tostebergs bok Stendrottningens hemlighet i slutet av februari. Boken har sålt riktigt bra så det är en god nyhet. En annan god nyhet är att vi har fått in fler manus än någonsin tidigare. Både till våra novelltävlingar, men även utanför dessa. Det märks att folk har tid att sitta hemma och skriva, säger Sofi Poulsen.


ANNONS


Hittills har förlaget inte behövt avvika från de planer de gjorde upp för året.

– Det känns tryggt. Men på grund av bristande försäljning har vi inte minskat på lagret som vi hade planerat och därför kan vi inte trycka lika stora upplagor som vi brukar göra av årets kommande böcker. Vi har fler böcker än någonsin i produktionen just nu och det är jättekul och något som vi är stolta över, säger Sofi och tillägger: 

– Vi har vågat bredda oss och kommer i höst att släppa en trilogi till en helt ny målgrupp och det ska bli så spännande att se hur de böckerna tas emot. 

Sedan mars arbetar man hemifrån men Sofi ser fram emot att få flytta in i nya kontorslokaler i slutet av augusti.

– Vi kommer då att gå in i Företagsfabriken i Kronoberg. Darkness Publishing deltog i deras Innovationstävling i våras och kom på andra plats och vann därmed en plats i Företagsfabriken, berättar Sofi. 

Den här artikeln är INTE låst.

Hjälp oss att hålla Boktuggs nyhetsartiklar olåsta utan betalvägg med ett litet bidrag på 25 kr eller ett större på 500 kr – alternativt valfritt belopp. Vi tar även Swish. Du kan också prenumerera på Insider Basic från 29,16 kr/mån.

Företagsfabriken är Kronobergs läns företagsinkubator och erbjuder dig som vill växa internationellt med din affärsidé en inkubationsprocess på ca 2,5 år. De beskriver sig så här: ”Vi bygger företag. Vi arbetar med kvalificerad affärsutveckling och skapar en dynamisk process för utveckling av människor, affärer och företag. Vårt nätverk av affärsutvecklare bistår dig som entreprenör med aktiv och anpassad managementsupport, finansiella, tekniska och kommersiella nätverk. Vi sitter i en kreativ tillväxtmiljö på Videum Science Park med tillhörande kontorsservice.”

– Tack vare coronaviruset har vi hittat flera nya samarbetspartners både lokalt i Växjö inom andra branscher, men även andra aktörer inom bokbranschen i andra delar av landet. 

Vilken är den viktigaste frågan i bokbranschen i höst?
– Jag hoppas att försäljningen av fysiska böcker och e-böcker ökar, det har varit en tung vår och sommar för bokbranschen. Vidare hoppas jag att e-boken blir lika populär här hemma i Sverige som i resten av världen. 

TIPS: Senaste numret av Magasinet Boktugg ute nu!

Hitta alla tidigare utgåvor av Magasinet här!

Har du något somrigt läsminne, vad brukar du läsa på somrarna?
– Jag har ingen bok jag läser just om somrarna. Just nu läser jag Goda Omen av Terry Pratchet och Neil Gaiman. Som barn bar jag hem två pappkassar med böcker som skulle räcka över sommarlovet. Men eftersom jag på den tiden läste fyra böcker på en gång brukade bokhögen vara läst på en månad. 

Precis som tidigare deltagare i Sommarserien 2020 uppmanar vi Sofi att lyfta fram tre böcker ur vårens eller sommarens utgivning som lästips till Boktuggs läsare.

  • Stendrottningens hemlighet av Ingrid Tosteberg
    ”Blandning av fantasy och saga. Likheter i stil och uppbyggnad kan ses med Alice i Underlandet och Mio, min Mio. Finstämd och spännande att läsa. (enligt BTJ)”
  • De Frostfödda av Emanuel Forsell (släpps i höst men kan förbokas hos förlaget)
    ”Odens väg till makten, gestaltat i en halv-apokalyptisk värld med mycket svart humor och grimdark-influenser. Tänk inte Eddan, utan mer Tarantino och Guy Ritchie”.
  • Otäcka kvinnor (novellantologi som släpps i höst men kan förbokas hos förlaget)
    ”En samling skräckberättelser skrivna av olika kvinnliga författare. Möt starka kvinnliga karaktärer, nordiska väsen, häxor, ondskefulla barn, utomjordingar och olika naturväsen. Feelbad. Skräck. Thriller.” 

Är det någon aktuell bok från något annat förlag som du har läst i sommar eller tänkt att du måste läsa?
– Nathalie Sjögrens Serandos Förbannelse ligger högst upp i min “att-läsa”-hög och jag vill även tipsa om Marija Fischer Odéns Tvåhjärtat som jag ser fram emot att få läsa. 

Lär dig mer om bokbranschen!


Över 7000 personer prenumererar redan på Boktuggs nyhetsbrev. Två gånger i veckan får du koll på nya trender, nya förlag, spännande författarskap och böcker. Bäst allt – det är helt kostnadsfritt. Missa inte nästa stora grej. Anmäl dig nu!

❤️ Tack för att du läste ända hit. Hoppas att läsupplevelsen var positiv. Som du märkte slapp du betalvägg. Om du har möjlighet får du jättegärna bli Supporter (1 kr/dag) och stötta Boktugg så kan vi fortsätta skriva om böcker och bokbranschen. Det går även att swisha en tjuga eller mer till 123-483 18 71.
(Om du redan är Supporter – tack!)

Anna von Friesen

Anna von Friesen

Anna von Friesen frilansar som journalist, redaktör, korrekturläsare och med andra redaktionella tjänster.

anna.von.friesen@boktugg.se

Lär dig bokbranschen på 5 minuter

Få vårt nyhetsbrev, måndag och fredag. Håll dig uppdaterad om trender och nyheter. Och få lite boktips. Gör som över 8000 andra.

SPONSRAT INNEHÅLL

Varför byggdes det aldrig någon järnväg till Sigtuna?

Det byggdes aldrig någon järnväg mellan Sigtuna och Ängsö – och våra industrisamhällen finns inte längre för de har ersatts av en global by.

Författaren Crister Mattsson bor sedan många år i Sigtuna och har skrivit om flera olika saker.  Även i denna bok har Sigtuna en central roll.

Att järnvägen passerade utanför staden innebar att staden inte utvecklades utan levde kvar i det förgångna. Här finns minnesmärken ända sedan medeltiden och vikingatiden.

Kommunikation har alltid varit den främsta drivkraften för samhällsutveckling,

– Numera lever vi alla i en global by. Den gamla byn har ersatts av den globala, säger han och tillägger:

– Boken är egentligen en filosofisk betraktelse över utvecklingen.

Crister Mattsson bor i Sigtuna. Han har bland annat skrivit böckerna En vägvisare i Sigtuna, och romanen, Det oväntade i Sigtuna.

(...) Läs hela artikeln »