ANNONS

Succéromanen Samtycket av Vanessa Springora ska bli film

Vanessa Springoras bok "Samtycket" (originaltitel: "Le consentement") blir film. Arkivbild: Christophe Ena/AP/TT.

Den franska författaren Vanessa Springoras bästsäljande roman ”Samtycket” ska bli film. Boken kommer på svenska i höst.

I boken skildrar Springora hur hon som 14-åring blev utnyttjad av den då 50-årige författaren Gabriel Matzneff. Boken har orsakat stor skandal i Frankrike och har fått två andra kvinnor att kliva fram och berätta att även de utsattes för Matzneff i sina tonår.

Filmen ska regisseras av franska Vanessa Filho, vars debutfilm ”Angel face” hade premiär på filmfestivalen i Cannes 2018. Filho ska även skriva manus.

Fotnot: Samtycket av Vanessa Springora släpps på svenska i oktober av Albert Bonniers förlag.

Text: TT/Boktugg

Lär dig mer om bokbranschen!


Över 6200 personer prenumererar redan på Boktuggs nyhetsbrev. Två gånger i veckan får du koll på nya trender, nya förlag, spännande författarskap och böcker. Bäst allt – det är helt kostnadsfritt. Missa inte nästa stora grej. Anmäl dig nu!

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på email
Dela på print
TT

TT

Om du frågar någon vem som är Sveriges mest trovärdiga nyhetsförmedlare är chansen stor att svaret blir "TT". Sedan 1921 har vi varit en oberoende aktör i Mediesverige med mottot snabbt, korrekt och trovärdigt. Vi gör andra bättre. Så presenterar sig TT på sin hemsida. Boktugg samarbetar med dem för att få tillgång till fler spännande nyheter och reportage än vi själva hinner med.

tt@boktugg.se