ANNONS

Vanessa Springora. Foto: V.Springora©JFPAGA

Albert Bonniers Förlag ger ut Vanessa Springoras bok Samtycket

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på email

Vanessa Springoras uppmärksammade debutbok Le consentement ges ut på svenska i november 2020 av Albert Bonniers Förlag.

Albert Bonniers Förlag har köpt rättigheterna till den internationellt uppmärksammade franska debutboken Le consentement.

– Samtycket är en bragd på så många vis. Vanessa Springora skriver fram sitt unga jag i en bok som berör, upprör och svider att läsa. Det är ett vittnesmål om övergrepp med omgivningens tysta samtycke, en dissektion av groomingens mekanismer oavsett tid och plats, säger Lotta Aquilonius, förläggare på Albert Bonniers Förlag, i ett pressmeddelande.

Vanessa Springora, född 1972, arbetar som chef på franska bokförlaget Julliard. Hennes sensationella debutbok Le consentement, utkom i januari 2020 på förlaget Grasset.

I boken berättar hon om sitt förhållande med en 50-årig man, författaren Gabriel Matzneff, då hon bara var 14 år. Boken har orsakat stor skandal i Frankrike, trots att Matzneffs relationer med minderåriga inte var någon hemlighet. Nu har Matzneffs arbetsstipendium dragits in och hans förlag har meddelat att hans böcker inte längre ska ges ut.

Rättigheterna till Le consentement har hittills sålts till 17 länder.

Läs också: Fransk polis söker offer för ”pedofilförfattaren” Gabriel Matzneff

❤️ Tack för att du läste ända hit. Hoppas att läsupplevelsen var positiv. Som du märkte slapp du betalvägg. Om du har möjlighet får du jättegärna bli Supporter (1 kr/dag) och stötta Boktugg så kan vi fortsätta skriva om böcker och bokbranschen. Det går även att swisha en tjuga eller mer.
(Om du redan är Supporter – tack!)

Anna von Friesen

Anna von Friesen

Anna von Friesen frilansar som journalist, redaktör, korrekturläsare och med andra redaktionella tjänster.

anna.von.friesen@boktugg.se

Lär dig bokbranschen på 5 minuter

Få vårt nyhetsbrev, måndag och fredag. Håll dig uppdaterad om trender och nyheter. Och få lite boktips. Gör som över 8000 andra.

SPONSRAT INNEHÅLL