Albert Bonniers Förlag ger ut Vanessa Springoras bok Samtycket

Vanessa Springora. Foto: V.Springora©JFPAGA

Vanessa Springoras uppmärksammade debutbok Le consentement ges ut på svenska i november 2020 av Albert Bonniers Förlag.

Albert Bonniers Förlag har köpt rättigheterna till den internationellt uppmärksammade franska debutboken Le consentement.

– Samtycket är en bragd på så många vis. Vanessa Springora skriver fram sitt unga jag i en bok som berör, upprör och svider att läsa. Det är ett vittnesmål om övergrepp med omgivningens tysta samtycke, en dissektion av groomingens mekanismer oavsett tid och plats, säger Lotta Aquilonius, förläggare på Albert Bonniers Förlag, i ett pressmeddelande.

Vanessa Springora, född 1972, arbetar som chef på franska bokförlaget Julliard. Hennes sensationella debutbok Le consentement, utkom i januari 2020 på förlaget Grasset.

I boken berättar hon om sitt förhållande med en 50-årig man, författaren Gabriel Matzneff, då hon bara var 14 år. Boken har orsakat stor skandal i Frankrike, trots att Matzneffs relationer med minderåriga inte var någon hemlighet. Nu har Matzneffs arbetsstipendium dragits in och hans förlag har meddelat att hans böcker inte längre ska ges ut.

Rättigheterna till Le consentement har hittills sålts till 17 länder.

Läs också: Fransk polis söker offer för ”pedofilförfattaren” Gabriel Matzneff

Anna von Friesen

Anna von Friesen

Anna von Friesen frilansar som journalist, redaktör, korrekturläsare och med andra redaktionella tjänster.

anna.von.friesen@boktugg.se

Gör som ...

… och alla våra andra sponsorer som stöttar oss ekonomiskt. Vill ditt företag bli sponsor? Kontakta sales@boktugg.se för mer information. Privatpersoner och mindre företag som vill bidra swishar valfritt belopp till 123-483 18 71 (klicka här för QR-kod) eller med andra betalmedel.

SPONSRAT INNEHÅLL

SPONSRAT INNEHÅLL