ANNONS

Albert Bonniers Förlag ger ut Vanessa Springoras bok Samtycket

Vanessa Springora. Foto: V.Springora©JFPAGA

Vanessa Springoras uppmärksammade debutbok Le consentement ges ut på svenska i november 2020 av Albert Bonniers Förlag.

Albert Bonniers Förlag har köpt rättigheterna till den internationellt uppmärksammade franska debutboken Le consentement.

Den här artikeln är INTE låst.

Om du har möjlighet, hjälp oss gärna att hålla våra nyhetsartiklar olåsta utan betalvägg. Antingen köp en prenumeration på Boktugg INSIDER Basic eller Insider Business. Eller gör en engångsdonation via Swish eller kort.

25 kr 50 kr 75 kr 150 kr 500 kr Annat Swish

– Samtycket är en bragd på så många vis. Vanessa Springora skriver fram sitt unga jag i en bok som berör, upprör och svider att läsa. Det är ett vittnesmål om övergrepp med omgivningens tysta samtycke, en dissektion av groomingens mekanismer oavsett tid och plats, säger Lotta Aquilonius, förläggare på Albert Bonniers Förlag, i ett pressmeddelande.

Vanessa Springora, född 1972, arbetar som chef på franska bokförlaget Julliard. Hennes sensationella debutbok Le consentement, utkom i januari 2020 på förlaget Grasset.

I boken berättar hon om sitt förhållande med en 50-årig man, författaren Gabriel Matzneff, då hon bara var 14 år. Boken har orsakat stor skandal i Frankrike, trots att Matzneffs relationer med minderåriga inte var någon hemlighet. Nu har Matzneffs arbetsstipendium dragits in och hans förlag har meddelat att hans böcker inte längre ska ges ut.

Rättigheterna till Le consentement har hittills sålts till 17 länder.

ANNONS

Läs också: Fransk polis söker offer för ”pedofilförfattaren” Gabriel Matzneff


❤ Gillade du den här artikeln? Vi hoppas det.
Kanske fick du lite kunskap eller tips eller bara ett gott skratt… I så fall har vi lyckats. Som du märkte slapp du betalvägg, eftersom vi vill välkomna nya läsare och göra det enkelt för trogna boktuggare. Om du gillar det vi gör och har möjlighet tar vi gärna emot ditt bidrag. En slant som tack för en bra artikel eller en Insider-prenumeration för dig som är författare eller jobbar i branschen. Stötta den hårdast arbetande lilla redaktionen i landet.
Antingen köp en prenumeration på Boktugg INSIDER Basic eller Insider Business. Eller gör en engångsdonation via Swish eller kort.
25 kr 50 kr 75 kr 150 kr 500 kr Annat Swish

Om du har bråttom:

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på email
Dela på print
Anna von Friesen

Anna von Friesen

Anna von Friesen frilansar som journalist, redaktör, korrekturläsare och med andra redaktionella tjänster.

anna.von.friesen@boktugg.se