Sommarserien 2020 – Zandra Weldon: Viktigt att verka för och inspirera till läsning

Zandra Weldon, förläggare på Bokförlaget Lind & Co. Foto: Pressbild. Bakgrundsfoto: iStock. Montage: Boktugg.

Läget hos Lind & Co våren 2020 har varit i linje med de flesta andra i bokbranschen, med hemmakontor och minskad försäljning, men utgivningen har inte påverkats.

Boktuggs sommarserie rullar vidare och idag är turen kommen till Lind & Co. Zandra Weldon, förläggare, ger oss en liten inblick i läget på förlaget.

– Vi har självklart, liksom världen i övrigt, påverkats av pandemin. Större delen av förlaget har arbetat hemifrån och försäljningen har nog följt den kurva som rapporterats i stort. Vi har inte gjort några förändringar i utgivningen, säger Zandra. 

Vilken är den viktigaste frågan i bokbranschen i höst?
– Bortsett från att detta är ett väldigt speciellt år så är det som alltid att verka för och inspirera till läsning. 

Har du något somrigt läsminne, vad brukar du läsa på somrarna?
– Allt och lite därtill, men det är i och för sig ingen större skillnad från övrig tid på året, hehe.
Det mest somriga läsminnet är nog att som barn åka med pappa till biblioteket för att låna ett par pappkassar fulla med böcker som skulle räcka över sommarvistelsen på landstället. Blev det några dagars regn i början av sommaren så var det sedan bara att ägna resten av tiden åt omläsning.

Lär dig mer om bokbranschen!
Över 9000 personer prenumererar redan på Boktuggs nyhetsbrev. 1-2 gånger i veckan får du koll på nya trender, nya förlag, spännande författarskap och böcker. Bäst allt – det är helt kostnadsfritt. Missa inte nästa stora grej. Anmäl dig nu!
Prenumerera kostnadsfritt!

Zandra tipsar alla läsare om tre titlar ur Lind & Co:s aktuella utgivning:

  • När allt är över av Clare Mackintosh. ”Något helt nytt från spänningsstjärnan Mackintosh. Riktigt drabbande om Max, Pip och deras son Dylans vars obotliga sjukdom ställer dem inför ett omöjligt beslut.”
  • Blodsband av Edvard Fenvik. ”En välskriven kriminaldebut som kommer att få dig att fastna i hängmattan.”
  • 200 svenska sevärdheter från andra världskriget av Lars Gyllenhaal. ”Militärt överintresserad? Sugen på en lite annorlunda hemester i år? Då är denna bok för dig! ’En ovärderlig kunskapskälla att ta med på både kortare och längre militärhistoriska resor.’” 

Är det någon aktuell bok från något annat förlag som du tänkt ”den måste jag läsa i sommar”?
– Många! Bland andra Mattias Edvardssons Goda grannar, Malin Thunberg Schunkes De rättslösa, och Hilary Mantels The Mirror and the Light, säger Zandra Weldon. 

Anna von Friesen

Anna von Friesen

Anna von Friesen frilansar som journalist, redaktör, korrekturläsare och med andra redaktionella tjänster.

anna.von.friesen@boktugg.se

Gör som ...

… och alla våra andra sponsorer som stöttar oss ekonomiskt. Vill ditt företag bli sponsor? Kontakta sales@boktugg.se för mer information. Privatpersoner och mindre företag som vill bidra swishar valfritt belopp till 123-483 18 71 (klicka här för QR-kod) eller med andra betalmedel.

SPONSRAT INNEHÅLL

SPONSRAT INNEHÅLL