Kristoffer Lind: Bokrean har ingen större betydelse för förlagen

Kristoffer Lind, förlagschef Lind & Co Foto: Bingo Rimér.

Försäljningen under bokrean har minskat år för år, vilket ställer frågan om dess relevans och längd. Även om bokhandeln fortfarande ser ett värde i rean, och den kan förbli relevant om den engagerar kunder, spelar rean en allt mindre roll för förlagen, säger Kristoffer Lind, förlagschef på Lind & Co.

Hur har bokrean utvecklats försäljningsmässigt de senaste åren?
– Vi säljer mindre och mindre för varje år.

Är bokrean för lång?
– Ja.

Hur ser bokreans framtid ut, kommer den fortfarande att vara relevant?
– Så länge bokhandeln är nöjd kommer den säker finnas kvar. Kan den engagera köparna är kan den kanske fortsätta vara relevant men för förlagen har den ingen större betydelse.                    

Hur påverkar bokrean era strategiska planer för utgivning och lagerhantering?
– Vi ger ut färre böcker under rean men den digitala utgivningen påverkas förstås inte.

Christina Kihlström

Christina Kihlström

Christina Kihlström frilansar som journalist och skribent.

christina.kihlstrom@gmail.com

Gör som ...

… och alla våra andra sponsorer som stöttar oss ekonomiskt. Vill ditt företag bli sponsor? Kontakta sales@boktugg.se för mer information. Privatpersoner och mindre företag som vill bidra swishar valfritt belopp till 123-483 18 71 (klicka här för QR-kod) eller med andra betalmedel.

Fotobok där det tysta landskapet ges en röst

Johanna Syrén fångar i denna dokumentära fotobok det moderna lantlivet i en värld i förändring. Genom bilder och berättelser ger hon en inblick i människors liv och deras nära band till naturen och djuren. Skribenten Samantha Ohlanders ger ytterligare perspektiv kring jordbrukets och glesbygdens utmaningar och den betydelse våra gemensamma värderingar har för framtiden. Boken Av jorden tar oss med på en resa genom historien och nutiden och väcker frågor om identitet och ansvar för en mer omsorgsfull och hållbar framtid.