ANNONS

Sommarserien 2020 – Karin Porshage: Viktigt för ett litet förlag att ha flera ben att stå på

Karin Porshage, marknads- och PR-ansvarig på Sekwa förlag. Foto: Pressbild. Bakgrundsfoto: iStock. Montage: Boktugg.

Sekwa har under våren fått ställa in efterlängtade Sverigebesök och event, men har samtidigt känt av en efterfrågan vad gäller fransk feelgood.

Karin Porshage är PR- och marknadsansvarig på förlaget Sekwa, som ger ut fransk översatt litteratur men som också har imprinten Etta och Norra där de ger ut böcker med engelska som originalspråk respektive böcker från nordiska länder.

Under våren har det mest märkbara varit att de fått ställa in event som författarbesök och AW-kvällar, och en utmaning de brottas med inför hösten är förstås hur de bäst kan jobba med alla utländska författarskap utan Sverigebesök.

Hur har våren varit för er på förlaget, med tanke på corona och annat?
– Coronakrisen har såklart påverkat oss mycket. I tider som dessa blir det ännu viktigare för oss som litet förlag att ha flera ben att stå på och ge ut böcker som hittar läsare i alla kanaler – fysisk bokhandel, e-handel och ljudbokstjänster. Vår lista med fransk feelgood har till exempel varit väldigt populär under den här våren, med Marc Levys Någon som du som har funkat superbra både på nätet och som ljudbok, säger Karin Porshage.

– Vi har såklart fått ställa in en hel del event, bland annat ett efterlängtat Sverigebesök av Sadie Jones som är aktuell med den hyllade romanen Ormarna. Under våren har vi också pausat vår serie med AW-kvällar på förlaget där vi möter våra läsare och pratar om böcker. 

TIPS: Senaste numret av Magasinet Boktugg ute nu!

Hitta alla tidigare utgåvor av Magasinet här!

Vilken är den viktigaste frågan i bokbranschen i höst?
– Kanske avtal, ersättningsnivåer och Amazon? Och för oss blir en viktig nöt att knäcka hur vi bäst kan jobba med utländska författarskap utan Sverigebesök.

Har du något somrigt läsminne, vad brukar du läsa på somrarna?
– Jag brukar passa på att läsa snackisar jag inte hunnit med, och riktigt tjocka böcker på somrarna. Det blir en härlig blandning av nytt och gammalt, fiktion och fack. 

Karin Porshage bjuder på två aktuella boktips ur Sekwas utgivning:

  • Ormarna av Sadie Jones. ”En fantastisk roman om klass, ras och pengar. Sadie Jones kan som ingen annan skildra människans allra innersta drivkrafter och mörker.”
  • Äventyrlig evolution av Hanna Nyborg Støstad. ”Något så härligt som en underhållande populärvetenskaplig bok om evolutionen, full av roliga exempel och ny forskning.”

Är det någon aktuell bok från något annat förlag som du tänkt läsa i sommar?
– Helt klart Annika Norlins novellsamling Jag ser allt du gör (från Weyler). Jag är ett stort fan av hennes musik, och har såklart orimligt höga förväntningar på hennes första bok. Och absolut Rodham av Curtis Sittenfeld – som jag har längtat efter något nytt av henne!

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på email
Dela på print
Anna von Friesen

Anna von Friesen

Anna von Friesen frilansar som journalist, redaktör, korrekturläsare och med andra redaktionella tjänster.

anna.von.friesen@boktugg.se

SPONSRAT INNEHÅLL